TV-Sport

Rolex 24h at Daytona – Sådan ser du 2022 udgaven af 24 timers løbet

Så er det igen motorsportstid, og året indledes med 24 timers løbet Rolex 24h at Daytona i Florida. Intet mindre end 10 danskere stiller til start i løbet der køres for 60. gang.

Du kan blandt andet glæde dig til at følge Kevin Magnussen, der i Chip Ganassi Racings Cadillac nummer 2 skal dyste i DPI-klassen ved Rolex 24 Hours at Daytona. Her bliver Magnussen teamkammerat med sin tidligere konkurrent fra Formel 1-tiden Marcus Ericsson.

I LMP2 klassen finder vi Mikkel Jensen i sin PR1 Mathiasen Motorsports.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Marco Sørensen skal køre for Corvette Racing, hvor han får selskab af Tommy Milner og Nick Tandy. Nicklas Nielsen stiller igen op for fabriksteamet AF Corse i den store GTD Am-klasse.

Frederik Schandorff får Daytona-debut med Inception Racing. Malthe Jakobsen fra Thy får også chancen i det store løb hos Sam Creech Motorsports. Nicki Thiim, Oliver Rasmussen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen er også med i 24 timers løbet. Se deltagerlisten her

Sådan vises Rolex 24h at Daytona løbet på TV og Streaming

Rolex 24h at Daytona i Florida sendes lørdag den 29. januar med optakt fra klokken 19 på TV3 MAX og Viaplay Total Reklame-link. Løbet starter klokken 19.30.

Alt fra løbet kan ses på Viaplay, mens der også sendes en del på TV3 Max.

John Nielsen vil kommentere store dele af løbet sammen med Jens Hansen, og de afløses undervejs af Viaplay-eksperterne: Michael Christensen, Silas Stage, Mikkel Mac og Christian Thelin.

  • TV3 MAX: Lørdag 29/1 fra 19:00-00:00
  • TV3 MAX: Søndag 30/1 fra 14:00-20:00
  • Alt kan ses live på Viaplay fra lørdag kl. 19:00 – søndag kl. 20:00

Viaplays ekspert og tidligere kører John Nielsen spår også gode vinderchancer blandt de danske kørere, men særligt én har han lidt ekstra forventninger til. Kevin Magnussen kører for Chip Ganassi Racing, og er dermed den eneste dansker, der har muligheden for at træde i John Nielsens fodspor:

”Kevin Magnussen var i en af de hurtigste biler sidste år, hvor han tabte hen mod det sidste. Så han kunne godt have en vinderchance, også en over all vinderchance. Jeg er jo den eneste, der har vundet Daytona 24 over all tilbage i ’88, så det kunne være sjovt, hvis der var en, der kunne bryde det. Men vi har vindere i alle klasser, derfor tror jeg, at det kan blive et fantastisk Daytona i år.”

Og når talen falder på sejr, så hersker der heller ingen tvivl om, at det er lige præcis det, som Kevin Magnussen og hans team går efter:

”Målet er at vinde hvert løb. Det er mentaliteten, og det eneste man har i hovedet – det er sejren. Det er en hel anden ånd, man kører med, når man ved, at man kæmper om sejren. Vi er her for at vinde. Det er super fedt og noget, jeg virkelig har savnet”,  siger Kevin og hentyder til hans tidligere Formel 1-karriere, hvor sejren ikke altid var i højsædet:

”I Formel 1 var det ofte, at det overhovedet ikke kom på tale at gå efter sejren. Det er hårdt for moralen, når du godt ved, at du ikke behøver at tænke på sejren.”


I samme kategori

Back to top button