TV-Sport

Rikke Møller Pedersen bliver Tour de France vært på TV 2

Hun har prøvet at være i centrum ved OL, VM og EM, og nu skal Rikke Møller Pedersen også prøve kræfter som tv-vært på en større sportsbegivenhed, når hun til sommer skal guide danskerne gennem anden udgave af Tour de France Femmes.

– Det er svært at holde hænderne på styret. Jeg er som så mange andre danskere vild med Touren, og jublede som en gal, da Cecilie Uttrup Ludwig vandt 3. etape sidste sommer i den første udgave af Tour de France Femmes. Det er et medrivende etapeløb, som forhåbentlig vil vokse sig større i de kommende år, siger Rikke Møller Pedersen, der til daglig er vært på TV 2s sportsnyhedsudsendelser, og har en fortid som elitesvømmer.

Michael Stærke og Lars Bak kommenterer de otte krævende etaper, som blandt andet bringer rytterne til toppen af det legendariske bjerg Tourmalet.

Otte etaper i det sydlige Frankrig
Tour de France Femmes 2023 består af 956 kilometer fordelt over otte etaper, og køres i umiddelbar forlængelse af mændenes Tour de France fra søndag 23. til søndag 30. juli.

Cecilie Uttrup Ludwig og de øvrige danske ryttere kan se frem til spændende udfordringer i Tour de France Femmes med start i Massif Central, hvor løbet begynder i byen Clermont-Ferrand og bevæger sig sydpå mod Pyrenæerne.

Mål på toppen af Tourmalet
Vejen dertil bliver en blanding af flade og kuperede etaper, inden feltet på 7. etape rammer bjergene med en eksplosiv dronningetape på 90 kilometer. Først skal rytterne over Col d’Aspin, inden de slutter opad legendariske Col du Tourmalet – 17 benhårde kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,3.

8. og sidste etape byder på en 22 kilometer lang enkeltstart i Pau i Pyrenæerne. En disciplin, som ikke var på menuen sidste år. 24 hold stiller til start i Tour de France Femmes 2023, og i år udvides de fra seks til syv ryttere, så der i alt er 168 ryttere med i løbet.

– Tour de France Femmes fuldender juli med cykling i verdensklasse fra de franske landeveje. Danskerne viste stor interesse for premiereudgaven sidste år, og det levede da også op til forventningerne som et begivenhedsrigt løb tilsat en flot dansk etapesejr. Vi håber, at anden udgave af Tour de France Femmes bliver lige så god, siger John Jäger, som er chefredaktør for cykling og håndbold på TV 2.

Tour de France Femmes 2023 begynder søndag 23. juli og kan opleves på TV 2 og TV 2 PLAY.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button