Religion på kanten med komikeren Omar Marzouk

| tirsdag 24. jan, 2012 15:55 | 0 Kommentarer

Omar religion DR2I en helt ny programserie undersøger komikeren Omar Marzouk, hvor grænserne går for de forskellige religioner, når det kommer til humor. Hvad må man lave grin med? Og kan man overhovedet få religiøse mennesker til at grine?

I det første program undersøger Omar Danmarks statsreligion – protestantismen. Han mødes med generalsekretæren fra Indre Mission, der viser ham et korttrick. Han taler med en præst, der ikke vil vie homoseksuelle og er imod abort, besøger bibelland, hvor han lærer at lave ikoner og så samler han ind med Frelsens Hær.

Hvad griner man af i Indre Mission og hvornår går en satiretegning med Jesus over stregen ?
Omars mission er at undersøge om meget religiøse mennesker, kan grine af deres egen religion.

Det er ikke et ukompliceret eksperiment, Omar har kastet sig ud i. Og det viser sig at være en meget fin balance han skal overholde, fordi humoren ikke altid har det lige let i det religiøse rum. Men for Omar Marzouk er det et meget konkret paradoks – han er selv
muslim og komiker. Kan de to ting overhovedet forenes ?

Stand-up for de religiøse
Omar slutter hvert program med at lave et stand-up show for den religiøse gruppe han har undersøgt og udfordret i programmet. Bliv klogere på præcis hvor sjove religionerne kan blive, set med en komikers øjne og på, om der overhovedet er noget at grine af for tilskuerne.

I løbet af de otte programmer konfronterer Omar repræsentanter for Protestantisme, Jødedommen, Asatroen, Hinduismen, Buddhismen, Katolicismen og som den sidste; Islam – den sværeste tro. Nemlig hans egen. Vil han stadig være troende muslim og komiker når det hele er ovre?

“Det er et skrøbeligt emne, som har krævet rigtig meget af mig. Det er ultra kontroversielt at teste humorens grænse, i en tid hvor selvcensuren er så udbredt. Muhammedkrisen har gjort emnet sprængfarligt og det går heller ikke stille for sig, når vi konfronterer de religiøse med deres humor”, siger Omar Marzouk.

I det sidste program taler Omar med Frank Hvam om, at det faktisk var ham, der startede Muhammedkrisen, fordi han ikke turde tale om muslimer på scenen…

Programserien er på otte afsnit og sendes første gang onsdag 25. januar kl. 20.00 på DR2.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt