TV-Nyt

Rekordstart for EM-håndbold

EM Håndbold herrer 2014 TV 2Med seertal til Danmarks to første kampe på 1.529.000 og 1.625.000 har EM i herrehåndbold i Danmark allerede sat sine første rekorder. For aldrig tidligere har så mange danskere fulgt starten på en EM- eller VM-slutrunde i håndbold.

Ikke engang i 2008 eller 2012, hvor Danmark vandt EM-guld, eller i 2011, hvor holdet endte med VM-sølv, har så mange seere fulgt med i starten af en turnering. Heller ikke i kvindelandsholdets storhedstid i 1990’erne

At tirsdagens kamp mod Østrig med henholdsvis 1.502.000 og 1.764.000 seere til de to halvlege, blev mere set end søndagens historisk høje premierekamp mod Makedonien, var ikke forventet. Søndag aften er nemlig det tidspunkt, hvor flest danskere er samlet foran tv-skærmen.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, siger:

– EM-seertallene er udtryk for et enormt fællesskab, fordi vi danskere vil være sammen om begivenheden, begejstringen og intensiteten, når de danske håndboldherrer er på banen i afgørende kampe. Samtidig betyder de rammer, som det danske og internationale håndboldforbund har skabt sammen med arrangørerne i Herning, at EM-slutrunden i Danmark har været en gigantisk sportsfest fra første dag.
 
Høj faglighed
Frederik Lauesen er også meget tilfreds med den EM-dækning, TV 2 – hele Danmarks hjemmebane – har leveret.
 
– Vi stråler af begejstring uden at kamme over. Overskriften for TV 2s dækning er især den høje faglighed – hos kommentatorer, i studiet, i nyhedsdækningen og i produktionen af studieprogrammer og af EM-kampene, som TV 2 producerer til lande i hele verden. En faglighed, som hver dag gør os klogere på slutrunden og på Danmarks chancer videre i turneringen, siger Frederik Lauesen.

Danmarks sidste gruppekamp mod Tjekkiet spilles torsdag 16. januar og sendes på TV 2 med optakt fra kl. 20.00.

Med sejren over Østrig er Danmark sikker på at komme i mellemrunden, og her kan Danmarks tre kampe også følges på TV 2. De spilles lørdag 18. januar, mandag 20. januar og onsdag 22. januar klokken 20.30 – med optakt fra kl. 20.00.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button