Branche-Nyt

Prisstigninger har også ramt tekniske produkter

Mange priser brager op, og PriceRunner har taget temperaturen på en række produkter. Nogle varegrupper trækker de samlede priser voldsomt op.

Mad, el, brændstof og gas stiger stadig i pris og trækker de samlede priser voldsomt op. Inflationen steg i juli til 9,6%, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er den højeste målte inflation i Danmark.

Nye tal fra PriceRunner viser, at det ikke blot er fødevarer og energi, som stiger i pris. Også en række forbrugsgoder er blevet dyrere i løbet af 2022.

Et kig på de 100 mest populære produktkategorier viser, at gennemsnitsprisen på 84 af dem er steget siden august 2021. I gennemsnit er alt blevet 11% dyrere det seneste år.

Prisstigningerne gælder især for mange tekniske produkter såsom digitalkameraer (46,9%), tablets (37,9%), medieafspillere (21,3%) og routere (17,7%). Også elektroniske produkter til husholdningen såsom komfurer (21,2%), robotplæneklippere (19,9%) og Smart home (13,6%) er blevet dyrere.

Tallene stemmer godt overens med danskernes syn på, hvilke produkter der er steget i pris. I en undersøgelse foretaget af YouGov for PriceRunner siger 20%, at de har bemærket prisstigninger på Teknik og elektronik, mens 18% har bemærket, at Indretning og ting til hjemmet er steget i pris.

Kun 8% siger, at de ikke har bemærket nogle prisstigninger.

Flere vil sammenligne priser inden køb

Danskerne er kendt som et prisbevidst folkefærd, som gerne kigger i tilbudsaviser og venter på de store sommer- og juleudsalg samt Black Week i november.

I YouGov-undersøgelsen svarer 48%, at de specifikt går efter udsalgsvarer, når de handler. Det tal kommer til at stige i den kommende tid, tror forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

“Danskerne er helt naturligt meget prisbevidste, og mange er vilde med udsalg og nedsatte varer. Kun 7% procent siger, at de aldrig handler online, og statistikken fortæller os, at stort set alle aldre og danskere fra samtlige regioner ser fordelene ved at gøre deres indkøb online. Eksempelvis udgjorde besøgende over 65 år 20% procent af alle besøg hos PriceRunner fra januar-juli. Endnu flere vil shoppe rundt i søgen efter de billigste og bedste produkter i takt med den stigende inflation,” vurderer Katrine Barslev.

Tallene i undersøgelsen er trukket den 1. september og er en YoY undersøgelse, som dækker prisforskelle mellem august 2022 og august 2021. Kontakt forbrugeranalytiker Katrine Barslev på 3022 1578 for flere oplysninger og tal.

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button