TV-Sport

Prisanalyse 2021: TV-pakker med sportskanaler vs Streamingtjenester med sport

Sporten er fordelt over flere forskellige tv-kanaler og streamingtjenester. Det gør det til en rigtig dyr omgang, hvis du bredt gerne vil følge med i forskellige sportsgrene og fodboldligaer.

I denne nye gennemgang foretaget af DIGITALT.TV, kigger vi nærmere på priserne for at se sporten via tv-pakkerne og sammenligner med streamingtjenesterne med sport. Prissammenligningen er lavet medio november 2021.

Det koster streamingtjenesterne der viser sport

Hvis du er til sport, så er Viaplay Total abonnementet svært at komme udenom for rigtig mange.  Viaplay Total indeholder sporten fra: TV3 Sport, TV3+, TV3 Max, Xee samt en masse sport som der ikke er plads til på disse kanaler. Du kan selv vælge mellem samtlige Premier League og Champions League kampe f.eks.

Men det er jo ikke sådan at alt sport er at finde på Viaplay.

Skal du også se Europa League, og fodbold fra den spanske La Lige f.eks., som vises på TV 2 Sport kanalerne, så skal du med streaming betale mindst 169,- oveni for TV 2 Play abonnement, der indeholder dette.

Og vil du gerne kunne se alle Superliga kampe, hvor en del jo vises på Eurosport 2 og Canal 9, så skal du også have fat på discovery+ til 129,-

Streamingtjeneste Månedspris
Viaplay Total 449,-
TV 2 Play Fra 169,-
Discovery+ 129,-
Samlet Pris / måned 747,-

Til den pris så begynder de traditionelle tv-pakker pludselig at se mere interessante ud, og flere af disse indeholder nogle af ovenstående tjenester som en del af pakken. Det kan du se mere om herunder.

TV-Pakker med det meste sport

I vores pristabel nedenfor har vi taget udgangspunkt i følgende sportskanaler:

  • TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X
  • TV3+, TV3 Sport, TV3 Max, Xee
  • Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2

Kanalerne V Sport Golf og Sport Live kan være nævnt og inkluderet i listen, men ikke alle pakker har disse kanaler, så vi har ikke sorteret nogen tv-pakker fra på baggrund af disse kanaler.

Waoo Favoritpakke 2022529,- / måned

Waoo tilbyder fra 2022 alle de sports tv-kanaler, vi tager udgangspunkt i, som en del af deres favoritpakke.

Stofa VælgSelv 20 589,- / måned

I Stofa VælgSelv 20 pakken har vi valgt: TV 2 Sport og TV3 Sport kanalerne samt 6’eren, Canal 9, Eurosport kanalerne samt Sport Live. Der er to point tilbage til V Sport Golf og en anden kanal.

Norlys VælgSelv 8+ ekstra kanaler 595,- / måned

Tidligere kendt som Boxer TV. Norlys VælgSelv 8 pakken kan man vælge 8 kanaler. Det er ikke helt nok men man kan tilkøbe ekstra kanaler og vi har så tilføjet to ekstra. Så samlet har du adgang til TV 2, TV 2 Sport og TV3 Sport kanalerne og Xee samt 6’eren, Canal 9, Eurosport kanalerne.
Bemærk Sport Live og V Sport Golf kanalerne er ikke tilgængelig hos Norlys.

Stofa Stor 629,- / måned

(inkl. TV 2 PLAY Favorit + Sport)

Samlet set så får du i denne pakke alt sporten på TV3 Sport kanalerne og Xee + alt sporten på TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 samt V Sport Golf også.

Norlys Alt pakken 629,- / måned

Tidligere kendt som Boxer TV. Samlet set så får du i denne pakke alt sporten på TV3 Sport kanalerne og Xee + alt sporten på TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2.
Bemærk Sport Live og V Sport Golf kanalerne er ikke tilgængelig hos Norlys.

Allente Premium 659,- / måned

(inkl. Viaplay Total)

Den store tv-pakke, Premium, fra tv-udbyderen Allente, kan fås enten som en parabol-tv pakke, eller du kan købe den uden parabol, hvor kanalerne leveres via streaming. Bemærk dog at du får flest kanaler, herunder Sport Live kanalen, hvis du køber pakken med parabolen.
Sportskanalmæssigt, så er du dækket godt ind både med masser af sportskanaler i tv-pakken, og så altså også Viaplay Total. Sporten fra Xee kan streames der.
Samlet set så får du alt sporten fra TV3 Sport kanalerne + alt sporten på TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 og Xee.
Det eneste du måske kan mangle er muligheden for at se sportsindhold på TV 2 Play, udover det der er plads til på TV 2 Sport, TV 2 Sport X, og ditto gælder for discovery+, i forhold til det der vises 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2.

Stofa VælgSelv 30 669,- / måned

(TV 2 PLAY Favorit + Sport og discovery+ med sport som VælgSelv)

I denne løsning har vi valgt VælgSelv med udgangspunkt i de streamingpakker man kan vælge i Stofas løsning.
Så i stedet for at vælge tv-kanalerne med sport fra TV 2 og Discovery Networks (Eurosport, 6’eren osv), så har vi valgt TV2 Play Favorit + Sport og Discovery+ Sport streaming pakkerne. Så er vi dækket ind med alt sporten, ja faktisk også det, der ikke er plads til på TV 2’s og Discovery’s sports tv-kanaler.
Udover disse har vi valgt TV3+,TV3 Sport,TV3 Max, Xee, V Golf, Sport Live, og så er der endda fortsat 5 point tilbage, der kan bruges på andre tv-kanaler eller måske HBO Max eller Viaplay Film og Serier streamingtjenesterne. Stofa har ikke Viaplay Total som VælgSelv mulighed

Waoo Stor TV-pakke679,- / måned

(inkl. Viaplay Total)

Waoo leveres ikke så mange steder i Danmark længere, men den skal da lige også nævnes. Her får du alle sportskanalerne minus Xee, men eftersom du også får Viaplay Total med i pakken, så kan alt sport på Xee streames der. Fra januar 2022 så kommer TV 2 Play Favorit + Sport også med i pakken, og prisen stiger så til 719,- / måned.

Prisforskel til fordel for tv-pakken 2021 / 2019

  2021 2019
Streaming sport pris 747,- 558,-
TV-Pakke pris 589,- 460,-

Kigger vi på prisen på streamingtjenester med sport kontra tv-pakker med tilsvarende tv-kanaler, så er der 158,- at spare ved at købe den billigste tv-pakke viser vores gennemgang.

Da vi lavede en lignende sammenligning tilbage i juli 2019, så var spændet mellem tv-pakker og streaming mindre og lå på 98,-. Her lå de tre streamingtjenester med sport samlet set på 558,- mens den billigste tv-pakke, mens tv-kanalerne der matchede indholdet i disse, lå på 460 kr. I dag er de tilsvarende tal 747,- og 589,-.

Så både streamingtjenesterne med sport og tv-pakker med sportskanalerne er blevet væsentligt dyrere på de to år, og mange af de nævnte tv-pakker stiger i pris fra 2022.

I samme kategori

Back to top button