TV-Nyt

Prins Henriks død giver ændringer i TV 2s programmer

Frem til klokken 20.00 i aften, onsdag, sender TV 2 og TV 2 NEWS nyheder og reaktioner på Prinsens død, og nyhedsudsendelserne efterfølges af et mindeprogram klokken 20.00. I de kommende dage sendes portrætudsendelser på TV 2 og TV 2 CHARLIE.

Straks efter meddelelsen fra hoffet tidligt onsdag morgen om prins Henriks død har TV 2 ændret sin programflade på både TV 2 og TV 2 NEWS, som sender nyheder og reaktioner på Prinsens død. I tidsrummet klokken 17.00-20.00 kombineres de landsdækkende nyhedsudsendelser med regionale nyhedsprogrammer.

TV 2s hovedkanal kan i forbindelse med dagens live-dækning også ses gratis på TV 2 PLAY.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I forbindelse med prins Henriks død sender TV 2 i aften klokken 20.00 et nyt mindeprogram, ’Henrik, prins af Danmark’, som ser tilbage på Prinsens mere end 50 år som dansk prins.

De fleste kendte Prinsen som kongehusets farverige, franske islæt, men først og fremmest var prins Henrik manden, der hjalp sin hustru til at blive en dygtig dronning af Danmark. Portrætprogrammet ’Henrik, prins af Danmark’ kan efterfølgende ses gratis på TV 2 PLAY.

Gensyn med portrætprogrammer
TV 2 og TV 2 NEWS vil også i de kommende dage dække prins Henriks død og senere bisættelse, og herudover bliver der mulighed for gensyn med de markante portrætudsendelser om Prinsen, som TV 2 har produceret i de senere år. Programmerne sendes på TV 2 eller TV 2 CHARLIE – og kan selvfølgelig også ses på TV 2 PLAY.

Her vil det bl.a. blive muligt at se tv-producent Jacob Jørgensens portrætprogram ’Prins Henrik – et enestående liv’. Programmet er baseret på producentens programmer ’Når skæbnen forpligter’, der blev sendt i anledning af prins Henrik 80-årsfødselsdag i 2014, og det nye program er suppleret med senere optagelser.

TV 2 CHARLIE vil torsdag 15. februar fra klokken 20.50 sende de to rejseprogrammer ’Prinsen i regnskoven’, der viste prins Henrik på en rejse til Sabah-provinsen på Borneo i 2002. Prinsen fulgte bl.a. arbejdet – ofte under primitive vilkår – med de orangutang-unger, som på rehabiliteringscentret Sepilok “undervises” i at kunne klare sig selv, så de i seks-otte-årsalderen kan bringes tilbage til junglen.

Samme aften klokken 21.40 sender TV 2 CHARLIE også ’En sommerdag på Caix’ fra 2002, hvor prins Henrik i en samtale med TV 2s Lally Hoffmann fortalte om sit syn på livet, sin kærlighed til dronningen, om kunsten at leve sammen, og om hvorfor han skriver digte.

Der bliver også mulighed for gensyn med ’Prins Henrik og Østens guld’. Prins Henrik var en stor samler af kunst, og den passion delte han med danskerne i programmet, der blev sendt første gang i 2017. Her fortalte Prinsen om sin opvækst i den asiatiske kultur, hvor det var husets vietnamesiske kok og to barnepiger, som stod ham nærmest, og hvor forældre kun var noget, man så to gange om dagen: Om morgenen og ved sengetid.

Programmet, der er tilrettelagt af Anna von Lowzow, viser en prins, som af sind var mere asiat end europæer. Han klædte sig bevidst i farvestrålende tøj, og han gik stort set altid med jade om halsen for at vise sin kærlighed til netop Østens kultur.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button