Branche-Nyt

Pricerunner: Rekordmange danskere med på Black Friday 2021

Tusindvis af danskere sad klar ved midnat i nat, hvor Black Friday officielt blev skudt i gang med årets største rabatter. Trafikken hos PriceRunner steg med 182 % kl. 00.01 sammenlignet med kl 23.50.

Sidste år slog alle rekorder for onlinehandel under Black Friday på grund af restriktioner og regeringens opfordringer om at handle online i stedet for i fysiske butikker. Derfor er det en kende overraskende, at trafikken i år var endnu højere og slog sidste års rekord med 157%, altså mere end en fordobling af interesserede danskere, som tastede sig ind på PriceRunner for at tjekke priser og produkter.

”Vi troede på en stigning på 15-20%, så det er overvældende at se, at danskerne i så høj grad har taget Black Friday til sig. Rekordmange sad oppe i nat og ventede på, at de gode tilbud blev tilgængelige ved midnat,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

For at give lidt perspektiv på, hvor stort Black Friday faktisk er, har PriceRunner kigget på tre tilfældige fredage kl 00.00 (den 19/11, 15/10 og 17/09). Antal danskere, der sad klar i nat, da klokken slog midnat, var mere end 50 gange højere end på en helt almindelig fredag.

De mest populære produkter
Black Friday har traditionelt været et udsalg for legetøj, elektronik og ting til hjemmet. I år er ingen undtagelse, og elektronik dominerede totalt trafikken omkring midnat. Især de store techgiganter har fat i danskernes pengepung.

De varer, som flest danskere, klikkede sig ind på, da Black Friday blev skudt i gang, var:

  1. LG OLED TV
  2. Apple AirPods
  3. Sony PlayStation 5
  4. Apple iPad 64 GB
  5. FIFA 22
  6. Apple iPhone 13 128 GB
  7. Apple iPhone 13 mini 128 GB
  8. Logitech M220 Silent
  9. Apple iPhone SE 64GB (2nd Generation)
  10. Apple Watch SE 40mm Aluminium Case with Sport Band

Selvom startskuddet til Black Friday gik i nat, er udsalget i år fordelt ud på hele ugen – Black Week –  og mange butikker har derfor spredt deres bedste tilbud ud på flere dage. Men der er altså stadig mange, som gemmer deres allerbedste tilbud til i dag.

Nogle varekategorier er mere nedsatte end andre. Her findes den største andel af sortimentet sat ned: hudpleje (35%), makeup (33%), hårpleje (60%) og parfumer (79%). Der er også en stor del af TV nedsatte med 29% af sortimentet og det samme gælder for PlayStation 4 spil med 41%.

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button