Branche-Nyt

Pricerunner: Markant større Black Week-udsalg i 2023

- se produktkategorierne der har de bedste rabatter

Black Week er i fuld gang, og en status viser, at det bliver stort i år. For 7 ud af 10 af danskernes favoritprodukter er tilbuddene bedre end 2022, viser en undersøgelse fra PriceRunner.

Black Week er i fuld gang, men er udsalget i år større eller mindre sammenlignet med sidste år? Klarna-ejede PriceRunner har kigget nærmere på 34.000 varer for at kortlægge årets bedste tilbud. Mange kategorier er billigere, mens andre slet ikke når samme udsalgshøjder som i 2022. Og så er der nogle varer, man må kigge langt efter, for de er slet ikke på udsalg.

Black Friday er historisk et udsalg for elektronik, skønhed og ting til hjemmet. Den trend fortsætter, og de største og mest eftertragtede udsalg findes inden for elektronik. Man kan spare rigtig gode penge på hårde hvidevarer, ting til hjemmet og TV.

Den gennemsnitlige rabat på alle tilbud er indtil videre 21% ligesom sidste år, så udsalgsugen ser ud til at nå samme størrelse som 2022, vurderer PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

“Der har været større usikkerhed i år, fordi danskernes forbrug har været lavt i september og oktober. Men nu, hvor økonomien har fået en blød landing, og elregningerne er lavere, håber detailbranchen, at danskerne har flere penge tilovers til at handle. Black Week er markant større end sidste år med bedre tilbud,” siger hun.

Bedre end 2022
Under Black Week i 2022 gik danskerne især efter elektronik, legetøj og ting til hjemmet. Ser man på de ti typer varer, som danskerne søgte mest flittigt på hos PriceRunner, er der indtil videre flere tilbud i 7 ud af 10 kategorier i årets Black Week sammenlignet med 2022.

“Udsalget er både større og længere i år. Det giver rigtig gode muligheder for at finde netop det, man ønsker sig. Vi ved også, at to ud af tre danskere leder efter julegaver under dette udsalg, og det er især legetøj, parfumer og tøj som ryger over disken,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

Kategori Andel på udsalg under Black Week 2022 Andel på udsalg under Black Week 2023
Legetøj 28 11
Høretelefoner 19 18
Tøj 18 19
Mobiltelefoner 10 9
Wearables 18 25
Køkkentilbehør 18 22
Sko 24 36
TV 18 24
Lamper 12 13
Parfumer 17 24

Ugens bedste rabatter
Hvad skal man gå efter under Black Week, hvis man vil finde varerne med de største rabatter? Det har PriceRunner undersøgt, og der er godt nyt til spilleglade danskere, for de kan spare i gennemsnit 37% på spil til PlayStation 4 og 5 og Sony Xbox.

Det er også et godt tidspunkt at skifte sin gamle vaskemaskine eller opvaskemaskine ud, for hårde hvidevarer er kraftigt nedsat. Derudover fordeler rabatterne sig på populære kategorier som elektronik og tøj.

Kategori med største rabatter Besparelse d.d. 22/11
Spil til spillekonsoller 37%
Vaskemaskiner 36%
Tørretumblere 33%
Opvaskemaskiner 31%
Sexlegetøj 31%
Højtalere 28%
TV 28%
Børnetøj 26%
Kaffemaskiner 25%
Sko 23%

Black Friday eller Black Week
Black Friday startede som et éndagsudsalg den sidste fredag i november. Udsalget er siden blevet mere og mere spredt ud over hele ugen, Black Week, i stedet for kun at være en enkelt fredag.

“Black Friday som koncept er blevet noget udvandet. Det er ikke nødvendigt at stresse for at handle på Black Friday den 24. november, for de gode tilbud findes allerede i rigtig mange butikker allerede nu. Det er naturligvis en fordel, at man kan tage den mere med ro,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

I en undersøgelse lavet af YouGov for PriceRunner siger 29% af landets e-handlere, at de har tilbud hele ugen, og kun 14% holder fast i Black Friday som den eneste tilbudsdag. Interessant er det også, at hver tredje e-handler siger til PriceRunner, at de ikke har særlige kampagner eller tilbud i forbindelse med Black Friday.
I 2022 var 18% af alle varer hos PriceRunner nedsat i løbet af Black Week. Priserne var i gennemsnit sat ned med hele 21%.

Med 18% af alle varer på udsalg i samme uge, er Black Week årets største samlede udsalg. Det er dog ikke alt, der er nedsat, og nogle kategorier skal man holde sig langt væk fra, hvis man ønsker at gå efter udsalg.

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button