TV-Nyt
28 aug 2022 22:00
National Geographic


The Truth About The Vikings | Vikings: The Rise and Fall | National Geographic UK

Hvem var vikingerne i virkeligheden? Det spørgsmål stiller serien VIKINGS: THE RISE & FALL, som får sin premiere på National Geographic TV den 28. august kl 22.00., skarpt på. Bliv overrasket og underholdt, når banebrydende opdagelser om vikingerne kommer frem i lyset.

Gennem mere end 300 år førte vikingerne brutal krig fra havet. Dokumentaren går tilbage i tiden, og viser vikingernes første rejser udenfor Skandinaviens kyster: Fra plyndringen af York og belejringen af Paris til kortlægningen af vikingernes handelsruter, der strakte sig fra Baghdad i øst og til Amerika i vest.

Vikingernes togter i Vesteuropa er vidt berømte. Derimod er det ukendt for mange, at der også var store togter mod øst langs de russiske floder. Det er en vildt spændende historie, som er blevet overset. I den her dokumentar lukker vi op for den nye forskning om vikingerne i øst og får et helt andet billede af tiden. Nogle grupper af vikinger rejste hele vejen til Istanbul eller Bagdad og tog store rigdomme med hjem. Det ved vi blandt andet fra de tusindvis af mønter fra islamiske lande, som er fundet i skatte i Skandinavien,” fortæller Søren Michael Sindbæk, der er professor ved Aarhus Universitet under afdelingen for Arkæologi og Kulturarvsstudier.

En fascinerende og sand historie gemmer sig

Vikingerne ekspanderede i en størrelse og fart, der var hidtil uset, notorisk hensynsløse og med egne regler gennem krig på havene. Kendt for nådesløs blodsudgydelse blev det nordiske folk det mest frygtede folkefærd i historien. På trods af dette er vikingernes historie altid blevet fortalt ud fra et kristent synspunkt. Dokumentaren dykker ned i mytiske sagaer og arkæologiske fund og afdækker for første gang sandheden om, hvem vikingerne egentlig var.

På trods af et billede af vikingerne som frygtløse krigere, der hensynsløst plyndrede, sårede og dræbte dem, de mødte på deres vej, gemmer der sig en fascinerende og sand historie. Vikingerne var voldsomme krigere, men de var også uforfærdede opdagelsesrejsende, politikere og digtere.

Dette nye og skelsættende billede af vikingerne er nøje samlet og tegnet i samarbejde med 17 af verdens dygtigste eksperter inden for området, når det kommer til vikingerne og deres historie.

Hvor kan man se Vikings: The Rise & Fall?

Du kan se Vikings: The Rise & Fall på fra 28. august 2022
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: National Geographic presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button