DRTV
The Most Remote Restaurant in the World Viaplay trailer

Dokumentaren The Most Remote Restaurant in the World følger Poul Andrias Ziska og resten af holdet bag den færøske to-stjernede Michelin-restaurant KOKS i et eventyr ud over det sædvanlige, når de flytter hele restauranten til en afsides bygd på Grønland.

I et af de fjerneste hjørner af verden ligger landsbyen Ilimanaq på Grønland. I denne lille bygd, som er Grønlands ældste, bor kun 50 mennesker, og den eneste måde at komme dertil er via en barsk bådtur gennem ishavet. Trods de åbenlyse barrierer er stjernekokken Poul Andrias Ziska og hans hold overbeviste om én ting: De vil åbne en gourmetrestaurant i verdensklasse netop her.

Den færøske restaurant KOKS afleverer derfor sine to Michelin-stjerner i Paris, lukker køkkenet og rejser til Grønland for at tilbyde gæster fra hele verden en unik gastronomisk oplevelse. Men udfordringerne står snart i kø. For hvad gør man, når der ikke er et køkken? Poul Andrias og hans team ankommer til ovne, komfurer og anretterborde, som stadig står i papkasser. Og med blot 11 dage til åbning af restauranten, er end ikke det første spadestik til et Michelin-indrettet køkken taget. Råvarerne til den 22-retters menu viser sig også at være svære at skaffe. Sæl og fisk, som man måske ville tro fandtes i overflod på Grønland, er ikke til at støve op. Troen på det ambitiøse projekt begynder at smuldre for dem alle, og rundt om det tilrejsende cirkus følger de lokale spændt på. For kan man overhovedet bygge bro mellem et internationalt, kommercielt foretagende og det traditionsrige liv i et lille fiskersamfund?

– At åbne den mest afsidesliggende restaurant i verden på et sted, som mange mennesker kun drømmer om at besøge, virkede som et vanvittigt eventyr og en fantastisk lærerig oplevelse. Jeg håber, at dokumentaren viser, hvordan vi arbejdede med at udforske den lokale madkultur og inkorporere den i en meget anderledes og moderne køkkenstil. Det er relativt få, der kommer til at besøge KOKS på Grønland, men dokumentaren giver Viaplays seere mulighed for at opleve eventyret på nært hold, siger Poul Andrias Ziska, chefkok ved KOKS.

Dokumentarfilmen The Most Remote Restaurant in the World følger KOKS-holdet gennem restaurantens første sæson. Vi er med helt fra begyndelsen og ser, hvordan maden finder vej fra jord til bord, og hvordan kulturmødet mellem de lokale beboere og de tilrejsende kokke udfolder sig. Vi følger menuens tilblivelse og får et tæt indblik i Poul Andrias Ziskas legende og dybt imponerende tilgang til sammensætningen af råvarer. Samtidig får vi lov at opleve de mange foodies, der gladeligt tager den lange rejse til det vestlige Grønland for et ekstraordinært måltid.

Dokumentarfilmen er en sjov og ærlig fortælling om et umuligt projekt, som giver adgang til et helt unikt samfund, som seeren normalt ikke får lov at opleve. Og så vil det vise sig, om restauranten holder stand og genvinder de to Michelin-stjerner. Havde premiere 1. juni på Viaplay, vises på DRTV fra 6. august.

Hvor kan man se The Most Remote Restaurant in the World?

Du kan se The Most Remote Restaurant in the World på DR TV fra 6. august 2023
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Viaplay Group presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button