TV-Nyt

Tabu – med Rune Klan – sæson 2

20. juni er der sæsonpremiere på ‘Tabu – med Rune Klan’ hvor komikeren Rune Klan tester grænsen for, hvad vi kan grine af.

Med humor som redskab dykker Rune Klan ned i seks nye emner: PTSD, svær overvægt, OCD, rygmarvsskade, spiseforstyrrelse og folk med et anderledes udseende grundet sygdom eller ulykke. Den nye sæson er med til at sætte fokus på, hvordan vi omgås hinanden og ikke på forhånd er dømmende, når vi møder en person med en psykisk lidelse, eller som fysisk skiller sig ud.

– Det har haft kæmpe betydning for mig at lave programmerne. De medvirkende har været så åbne og givende, og jeg har fået en større og dybere indsigt i, hvad det vil sige at have et handicap, om det så er skjult eller synligt – og ikke mindst, hvordan omverdenen reagerer på det. De her skønne mennesker er virkelig kommet ind under huden på mig. At bruge en uge i sommerhus sammen med dem, hvor vi lærte hinanden godt at kende, har givet et stærkt fundament for at forstå hinanden, hvilket gør det meget nemt at finde grænsen for, hvad man kan gøre grin med. Det lyder måske banalt, men ikke desto mindre er det sandt: samtale fremmer virkelig forståelse, siger Rune Klan.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

At skille sig ud

I det første program møder vi blandt andre 60-årige Tommy fra Brøndby, hvis liv ændrede sig på et splitsekund en forårsdag i 2016, da han styrtede på sin mountainbike i skoven og øjeblikkeligt blev lammet fra halsen og ned. Tommy er i dag bundet til sin kørestol med en personlig hjælper 24 timer i døgnet. Efter en lang dyster periode, hvor han ikke ønskede andet end at dø, har han kæmpet sig tilbage og fundet livsglæden.
I sit møde med fire personer med OCD møder Rune Klan 36-årige Zasja, der grundet sin OCD blandt andet ikke har spist på restaurant i 15 år, da hun er panisk angst for at blive smittet med opkast-bakterier.

Hvor går grænsen?

Ved at være i sommerhus med seks forskellige grupper af mennesker bliver komikeren klogere på, hvor grænsen går for humor om de forskellige lidelser, som de medvirkende lever med. Via interviews og samvær i sommerhuset får Rune Klan en unik indsigt i deres liv på godt og ondt. Og på baggrund af dette laver komikeren et standup-show, hvor han omdanner oplevelserne og sin nye viden til komik.

Showet bliver opført for en fyldt sal i Vega med de medvirkende på første række og er et show i bedste Rune Klan-stil krydret med historier fra komikerens eget liv samt trylleri, der på finurlig vis forklarer lidelserne på en humoristisk måde.

– ‘Tabu’ er en fantastisk serie, hvor der både er plads til grin og gråd. Vi kommer helt tæt på mennesker, som vi måske ikke ville nærme os, hvis vi mødte dem i virkeligheden. Og så har Rune Klan en formidabel evne til at formidle alvorstung viden på ved sætte den ind i en humoristisk ramme, siger Jes Schrøder, der er TV 2-redaktør på serien.

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button