Netflix

Ronja Røverdatter

Serie | Adventure | 2024–
IMDB
Ronja Røverdatter | Officiel trailer | Netflix

Viaplay store seriesatsning med en serie om Astrid Lindgrens selvstændige røverdatter blev solgt videre til Netflix og har nu fået premieredato.

Ronja Røverdatter udkommer i to dele. Den første del af Ronja Røverdatter får premiere på Netflix i Norden, Central- og Østeuropa, Storbritannien, Frankrig, Spanien og Holland den 28. marts. Del 2 får premiere senere i 2024.

Serien Ronja Røverdatter følger en rebelsk ung pige, der bliver født ind i en røverbande på en skandinavisk middelalderborg, og hendes eventyr. Da Ronja vokser op, opdager hun den magiske, men farlige skov, der vrimler med mærkelige og mystiske væsener. Alligevel føler hun sig mere hjemme i skoven end bag murene på den enorme borg. Men da Ronja møder den unge dreng Birk fra en rivaliserende bande, bliver det begyndelsen på en mørk familiestrid, og et forbudt venskab opstår – alt imens en berygtet foged dukker op for at rydde skoven for røvere én gang for alle.

I en storslået, men tro nyfortolkning af den klassiske fortælling, skrevet af Hans Rosenfeldt (Broen og Marcella) og produceret af Filmlance, genintroduceres Netflix-medlemmer til en af de mest højtelskede historier i Sverige.

Kerstin Linden som Ronja, og Jack Bergenholtz Henriksson som Birk

Johan Ulveson spiller den ikoniske rolle som Skalde-Per i Viaplays Ronja Røverdatter
Johan Ulveson spiller den ikoniske rolle som Skalde-Per i Viaplays Ronja Røverdatter Foto: Audrius Solominas

Rollen som Mattis’ ældste og klogeste røver Skalde-Per spilles af skuespiller og komiker Johan Ulveson.

– Der var ingen tvivl om, jeg skulle takke ja til rollen som Skalde-Per. Det er lidt specielt at få lov til at spille en karakter, som mange mennesker har en idé om, hvordan skal være. Det føles godt, at der er en interesse og forventning, men også ekstra særligt. Men så snart optagelserne går i gang, så vil jeg forsøge at tænke på andres forventninger så lidt som muligt, lyder det fra Johan Ulveson.

Johan Ulveson understreger, at forvandlingen til den skaldede røver bliver både en indre og en ydre rejse.

– Den vigtigste forvandling kommer indefra, men vores dygtige makeupartister vil selvfølgelig have en stor del i det endelige resultat. Det bliver tidligere morgener i sminken, siger Johan Ulveson.

pernilla august
Foto: Audrius Solominas

Udover Johan Ulveson, så medvirker også Pernilla August i Ronja Røverdatter, hvor hun spiller en helt ny rolle som borgmesteren Valdir – en karakter, der også får en væsentlig rolle i den nye fortolkning. Pernilla har selv en stærk tilknytning til Astrid Lingren-klassikeren.

– Selvfølgelig blev Ronja Røverdatter både læst og set derhjemme, så den historie betyder meget for mig, og det er med stor glæde, at jeg kan spille en af karaktererne i denne historie. Jeg glæder mig meget til at være en del af en saga, der forhåbentligt vil blive set af mine børnebørn og deres børn. Ronja er konstant relevant og en inspiration, hun går sine egne veje og ”passer ikke ind”, og det er godt, der skal være flere af den slags rollemodeller nu, siger Pernilla August.

vera vitali
Foto: Audrius Solominas

Ved sin side har borgmesteren Valdir blandt andet den stædige og hævngerrige foged Cappa, en karakter som er skabt med udgangspunkt i bogen og bliver spillet af Vera Vitali.

– Det føles meget spændende at kunne være en del af dette projekt. Som skuespiller er det en ære og en spændende udfordring at få lov at træde ind i Ronja Røverdatters verden. Den rolle, jeg spiller, er anderledes end noget, jeg har lavet før, og jeg har fuld tillid til holdet både bagved og foran kameraet, siger Vera Vitali.

Hvor kan man se Ronja Røverdatter?

Du kan se Ronja Røverdatter på Netflix fra 28. marts 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Netflix presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button