Streamingnyt

Ronja Røverdatter

- Se billeder fra Viaplay's store nye satsning

Viaplay-serien om Astrid Lindgrens selvstændige røverdatter får premiere i slutningen af 2023 på Viaplay.  Indspilningerne af Astrid Lindgren-klassikeren Ronja Røverdatter er allerede i fuld gang, og flere forskellige steder rundt omkring i Sverige har nysgerrige Ronja-fans kunne skimte skuespillere i middelaldertøj, se majestætiske heste og kunne høre ekkoende forårsråb.

Den svenske serie, der udkommer i tolv afsnit fordelt på to sæsoner, er skrevet af Broen-skaberen Hans Rosenfeldt.

Kerstin Linden som Ronja, og Jack Bergenholtz Henriksson som Birk

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kerstin Linden som Ronja, og Jack Bergenholtz Henriksson som Birk Foto: Audrius SolominasKerstin Linden har den eftertragtede rolle som Ronja, mens Jack Bergenholtz Henriksson spiller rollen som Birk. Nu løfter Viaplay sløret for endnu flere navne fra castet, herunder Christopher Wagelin (Mattis), Sverrir Gudnason (Borka), Krista Kosonen (Lovis) og Maria Nohra (Undis).

Johan Ulveson spiller den ikoniske rolle som Skalde-Per i Viaplays Ronja Røverdatter
Johan Ulveson spiller den ikoniske rolle som Skalde-Per i Viaplays Ronja Røverdatter Foto: Audrius Solominas

Rollen som Mattis’ ældste og klogeste røver Skalde-Per spilles af skuespiller og komiker Johan Ulveson.

– Der var ingen tvivl om, jeg skulle takke ja til rollen som Skalde-Per. Det er lidt specielt at få lov til at spille en karakter, som mange mennesker har en idé om, hvordan skal være. Det føles godt, at der er en interesse og forventning, men også ekstra særligt. Men så snart optagelserne går i gang, så vil jeg forsøge at tænke på andres forventninger så lidt som muligt, lyder det fra Johan Ulveson.

Johan Ulveson understreger, at forvandlingen til den skaldede røver bliver både en indre og en ydre rejse.

– Den vigtigste forvandling kommer indefra, men vores dygtige makeupartister vil selvfølgelig have en stor del i det endelige resultat. Det bliver tidligere morgener i sminken, siger Johan Ulveson.

pernilla august
Foto: Audrius Solominas

Udover Johan Ulveson, så medvirker også Pernilla August i Ronja Røverdatter, hvor hun spiller en helt ny rolle som borgmesteren Valdir – en karakter, der også får en væsentlig rolle i Viaplays nye fortolkning. Pernilla har selv en stærk tilknytning til Astrid Lingren-klassikeren.

– Selvfølgelig blev Ronja Røverdatter både læst og set derhjemme, så den historie betyder meget for mig, og det er med stor glæde, at jeg kan spille en af karaktererne i denne historie. Jeg glæder mig meget til at være en del af en saga, der forhåbentligt vil blive set af mine børnebørn og deres børn. Ronja er konstant relevant og en inspiration, hun går sine egne veje og ”passer ikke ind”, og det er godt, der skal være flere af den slags rollemodeller nu, siger Pernilla August.

vera vitali
Foto: Audrius Solominas

Ved sin side har borgmesteren Valdir blandt andet den stædige og hævngerrige foged Cappa, en karakter som er skabt med udgangspunkt i bogen og bliver spillet af Vera Vitali.

– Det føles meget spændende at kunne være en del af dette projekt. Som skuespiller er det en ære og en spændende udfordring at få lov at træde ind i Ronja Røverdatters verden. Den rolle, jeg spiller, er anderledes end noget, jeg har lavet før, og jeg har fuld tillid til holdet både bagved og foran kameraet, siger Vera Vitali.

Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis

Ronja Røverdatter Viaplay
Adventure Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Viaplay Group presse

t?a=1728711724&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

Back to top button