Streamingnyt

ReLive om 9/11 angrebet

- Nyt programformat på TV 2 Play

Lørdag 11. september er 20-årsdagen for terrorangrebet på USA. En skelsættende begivenhed, der ændrede verden, og som med vestlige troppers nylige tilbagetrækning fra Afghanistan samt Talebans genovertagelse af magten i landet har fået ny aktualitet og relevans.

Den verdensændrende begivenhed bliver selvfølgelig markeret på TV 2 PLAY, TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 ECHO og TV2.DK, og det sker på en særlig måde og med et helt nyt programformat på TV 2 PLAY med titlen ’ReLive’.

– Når vi i medierne omtaler 9/11, taler vi ofte om det som en begivenhed, hvor ”vi alle husker, hvor vi var”. Problemet er bare, at man i dag skal være over 25 år for at kunne huske 9/11 og have det forhold til begivenheden, som mange har. Det er en stor del af den danske befolkning, vi skærer fra, siger redaktionschef Mads Bøgh Johansen, PLAY Nyhederne, som har stået i spidsen for udviklingen af det nye format.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I ’ReLive’ genudsendes dele af TV 2s transmission fra 11. september 2001, hvor selvmordsterrorister i kaprede fly fløj ind World Trade Centers tvillingetårne, og hvor også Pentagon blev angrebet.

Hermed vil nogle genopleve – mens andre for første gang vil se – hvad der skete minut for minut denne dag.

Sideløbende med den genudsendte transmission etablerer TV 2 PLAY et tv-studie med gæster og eksperter, som kommenterer billederne 20 år senere. I studiet er daværende USA-korrespondent Poul Erik Skammelsen, TV 2s Mellemøsten-korrespondent Steffen Jensen, korrespondent Ulla Terkelsen og USA-ekspert Niels Bjerre Poulsen, mens Ditte Haue er vært.

– Det er som med Søren Kierkegaards ord: Livet forstås baglæns, men må leves forlæns. Når vi sidder i studiet og genser den daværende live-dækning, ved vi jo, at tårnene styrter sammen, og at terrorangrebet fører til krige i Afghanistan og Irak. Vi er vidende om de lidelser, tabte menneskeliv og ulykkelige efterladte, krigene førte med sig, og om de fejltagelser, som blev begået, siger Poul Erik Skammelsen og fortsætter:

– Det var rigtigt interessant at vende tilbage og gense transmissionen, som kan være med til at vise og forklare chokket, vreden og ønsket om gengældelse, som opstod mange steder. Mange danskere skal bare se et billede af de to tårne, og så ved de, hvad det handler om. Den unge generation har ikke samme forudsætninger og oplever ikke den følelse af frygt og forfærdelse som vi andre.

Bevægende og lærerigt
Programmet ’ReLive – 11. september 2001’ har i realiteten tre lag: Den personlige tilgang hos de enkelte korrespondenter og eksperter. Den faktuelle information om, hvad der rent faktisk skete for 20 år siden. Og det store perspektiv om den efterfølgende betydning af 9/11.

– Programmet blev optaget forleden og blev en rørende, bevægende, interessant og lærerig gennemgang af den dag, hvor verden forandrede sig. Vi fik både tårer og stærke, indholdsmæssigt pointer, siger Mads Bøgh Johansen.

’ReLive – 11. september 2001’ kan ses på TV 2 PLAY fra fredag 10. september. Også TV 2 NEWS bringer uddrag af ’ReLive’, og på TV 2 sker det lørdag klokken 18.25 i programmet ‘9/11: Minutterne, der ændrede verden’.

10 sep 2021
TV 2 Play

ReLive om 9/11 angrebet TV 2 Play Stream her
Underholdning

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image
Back to top button