Streamingnyt

R.I.P. Henry

- Ny norsk Viaplay original med dansker på rollelisten

Julie Agnete Vang (Skruk, De forbandede år II, Når støvet har lagt sig) spiller blandt andre sammen med Mads Ousdal (Wistings), som er hovedrolleindehaver i ‘R.I.P. Henry,’ en ny norsk Viaplay Original, der har forventet premiere i 2023 med 8 afsnit.

R.I.P. Henry – det handler den om

‘R.I.P. Henry’ handler om kirurgen Henry Johnsens (Mads Ousdal) liv i naturskønne Odda i Norge.

Henry Johnsen er en arrogant mand, der ser sig selv som bedre end de andre på det lille hospital. Da Henry opdager, at han har en uhelbredelig hjernesvulst og kun et år tilbage at leve, nægter han at acceptere dødsdommen. Han starter en desperat kamp for at finde en kur, samtidig med at han er fast besluttet på at holde sygdommen skjult for alle omkring ham.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Samtidig med at Henry skal forholde sig til sin egen dødsdom, står han over for et valg: Skal han fortsætte med at møde verden med vrede og arrogance, eller skal han åbne sig og komme sine egne følelser til livs? Følelser han har lukket helt inde, efter hans højt elskede kone døde.

Hovedpersonen Mads Ousdal er gennem filmoptagelserne kommet helt under huden på sin karakter, og han fortæller, at det udelukkende har været fantastisk at spille rollen som Henry Johnsen.

– At gøre et røvhul sympatisk, med alt hvad det indebærer af samvittighed og indre dæmoner, er en skuespillers drøm. I hvert fald min. Det kan blive intenst, når jeg arbejder så tæt sammen med karakteren og beskæftiger mig med så mange aspekter af livet over så lang en periode. Det er den sværeste del og den bedste, siger Mads Ousdal.

Udover Mads Ousdal spiller blandt andre Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen og danske Julie Agnete Vang i serien.

‘R.I.P. Henry’ er instrueret af Arild Fröhlich, der de seneste år har arbejdet med produktioner som ‘Fatso,’ ‘Doktor Proktor’-filmene og ‘Norske byggeklodser.’

– ‘R.I.P. Henry’ er en sjov og varm dramaserie om døden og om, hvordan tilfældigheder og kræfter, man ikke har kontrol over, pludselig kan ændre vores liv. Jeg er utrolig glad for at vi har fået muligheden for dette projekt sammen med Viaplay, siger Arild Fröhlich.

Viaplay Groups dramachef, Tanya Nanette Badendyck, glæder sig til at vise serien og de fantastiske omgivelser i Odda for Viaplays seere over hele verden.

– ‘R.I.P. Henry’ er et fængslende drama, som vi tror, ​​mange vil genkende sig selv i. Et stjernehold både foran og bag kameraet har formået at tilføre en masse varme og humor til en serie med seriøse emner. Mads Ousdal skildrer Henry Johnsens komplekse rolle på en øm og blodtørstig måde, der er meget imponerende. Vi glæder os til at vise ‘R.I.P. Henry’ og Oddas fantastiske natur og omgivelser for vores seere både nationalt og internationalt, siger Tanya Badendyck.

Serieskabere bag ‘R.I.P. Henry’ er Linn-Jeanette Kyed (Benzin i blodet, Børning) og John Kåre Raake (Gåten Ragnarok, Bølgen, Skjelvet). Serien er produceret af ITV Studios Norge for Viaplay og Viaplay Group med Ørjan Karlsen som ansvarlig producent. Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig producent for Viaplay Group.

Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis

R.I.P. Henry Viaplay
Drama Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Viaplay presse

t?a=1648236828&as=1115883496&t=1&tk=0&i=1Annonce

Back to top button