TV-Nyt

Oxen

- Ny dansk TV 2 thriller serie på vej i 2023

TV 2 har annonceret en ny dansk serie der er på vej på TV 2 og TV 2 Play i 2023. Oxen er en thriller serie på seks afsnit og skabt af forfatterparret og tredobbelte EMMY-vindere Mai Brostrøm og Peter Thorsboe på baggrund af Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie om jægersoldaten Niels Oxen.

Oxen – det handler den om

‘Oxen’ handler om svigt og skjulte dagsordener, men også om at genfinde troen på andre og finde sin plads i verden.

Jægersoldaten Niels Oxen bliver falsk anklaget for narkobesiddelse og smidt ud af Jægerkorpset. Nedbrudt søger han sammen med sin hund dybt ind i Rold Skov for at få fred, men flere uhyggelige hændelser driver ham ud af isolationen, og modvilligt forlader han skoven og stilles over for et afgørende valg.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I sin søgen tilbage til det samfund han har mistet troen på, møder han de tre med- og modspillere PET-agenten Margrethe Franck, spionchefen Frigg Mossmann og forretningskvinden Kajsa Corfitzen.

Optagelserne er i fuld gang, og serien får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2023. Alle seriens seks afsnit instrueres af Jannik Johansen og produceres af SF Studios.

Selv om Tv-serien ‘Oxen’ er baseret på Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie af samme navn, så har den kreative frihed hos forfatterne har blandt andet betydet, at handlingen er flyttet op i nutiden, og spionchefen er en kvinde.

Oxen – de medvirker

De bærende roller som jægersoldaten Niels Oxen, PET-chef Frigg Mossmann, PET-agent Margrethe Franck og forretningskvinden Kajsa Corfitzen spilles af Jacob Lohmann, Ellen Hillingsø, Josephine Park og Birgitte Hjort Sørensen.

Jacob Lohmann har medvirket i en lang række spillefilm som ‘De frivillige’ og ‘Shorta’, og han har spillet med i adskillige tv-serier som ‘Anna Pihl’, ‘Forbrydelsen’, ‘Dicte’, ‘Norskov’, ‘Bedrag’ og senest ‘Når støvet har lagt sig’ og ‘Overleverne’. Ellen Hillingsø har medvirket i en lang række tv-serier som ‘Livvagterne’, ‘Broen’, ‘Advokaten’, ‘Rita’ og ‘Dopamin’, ligesom vi kender hende fra ‘Tinkas juleeventyr’, ‘Tinka og kongespillet’ og den nye TV 2-julekalender, ‘Tinka og sjælens spejl’, der har premiere til december.
Josephine Park, der fik sit gennembrud i ‘Doggystyle’, har også spillet med i ‘Efterforskningen’ og senest i serien ‘Skruk’, og Birgitte Hjort Sørensen kender vi fra danske tv-serier som ‘Ørnen’, ‘Borgen’, ‘Greyzone’ og udenlandske serier som ‘Vinyl’ og ‘Game of Thrones’.

Desuden medvirker en lang række andre danske navne som Claus Riis Østergaard, Henrik Birch, Mikael Birkkjær, Thue Ersted Rasmussen og flere andre.

Jannik Johansen (‘Borgen’, ‘Ragnarok’, ‘Rita’, ‘Sygeplejeskolen’) er instruktør på serien, der optages i København, Frederikshavn og på Fyn, og producere er Senia Dremstrup og Michel Schønnemann, mens Jennifer Green er TV 2 executive producer. ‘Oxen’ produceres af SF Studios til TV 2 i samarbejde med tyske ZDF og SquareOne Productions med støtte fra Nordisk Film og TV Fond, Frederikshavn Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Creative Europe Media, mens REinvent International Sales står for det internationale salg.

TV 2 TV 2 Play

Oxen TV 2 TV 2 Play
Dansk, Thriller Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: TV 2 presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button