TV-Nyt

Overleverne

Serie | Dansk, Drama BEMÆRK denne titels premieredato er over et år gammel. Vi kan ikke garantere den er tilgængelig længere.
25 okt 2021 20:00
Overleverne

Den nye dramakomedieserie ‘Overleverne’ får premiere 25. oktober på TV 2 PLAY og TV 2 i forbindelse med Knæk Cancer-ugen. Der er 6 episoder i alt.

‘Overleverne’ er en stor ensemblefortælling i seks afsnit med blandt andre Kirsten Lehfeldt, Ole Lemmeke, Jacob Lohmann og Marie Askehave.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Serien stiller med en stor portion humor og et højt tempo skarpt på menneskers reaktion på en livsomvæltende krise.

Overleverne – det handler den om

Serien handler om hvordan genfinder man lysten til livet efter at have snydt døden. I serien møder vi otte mennesker i alderen 25-65 år, der har været igennem et cancerforløb, men nu er raskmeldte og skal tilbage til livet. Men hvordan genvinder man fodfæstet efter en alvorlig sygdom?

De otte meget forskellige personer deltager i et kursus, hvor de i løbet af fem, intense døgn bliver konfronteret med deres største frygt, nemlig livet. Både ved hjælp af samtaler og intense, fysiske udfordringer.

De to kursusledere er ikke enige om, hvordan det skal gøres. Skal mennesker, der er i krise, holdes i hånden eller have et hårdt skub? Kursisterne når at opleve begge dele og finder på hver deres måde modet til at forlade den, de var, og i stedet se frem mod den, de kan blive.

Marie Askehave og Ole Lemmeke spiller de to kursusledere, Marlene og Niels, og de otte deltagere spilles af Kirsten Lehfeldt (Ingelise), Jacob Lohmann (Steen), Sebastian Jessen (Anders), Ari Alexander (Troels), Jeanett Albeck (Naja), Katinka Lærke Petersen (Simone), Amer Bosnjak (Benjamin) og Stine Rosenfeldt Bjerregaard (Katrine). I rollen som Rasmus, der leder kursets fysiske aktiviteter, ses Rasmus Hammerich.

Overleverne’ er skabt af Ida Maria Rydén (‘Jul i Valhal’, ‘Dicte’, ‘Når støvet har lagt sig’) og Ina Bruhn (‘Juleønsket’, ‘Tinka og Kongespillet’, ‘Håbet’, ‘Den som dræber’), og Kasper Gaardsøe (‘Lærkevej’, ‘Lykke’, ‘Dicte 3’, ‘DNA’) instruerer.

Karaktererne i Overleverne

015a1629 1

Marlene, nytænkeren. 45 år. Psykolog

(Marie Askehave)

Marlene er et hengivent, pragmatisk menneske, der har lært at tage livet, som det kommer. Hun er mor til tvillinger, som hun deler 7/7 med sin eksmand. Da hun var psykologistuderende, havde hun en affære med Niels, der var hendes underviser. På kurset presser Marlene folk fysisk, fordi hun tror på, at tidligere cancerpatienter ikke kan tænke sig til, at de er raske. De skal mærke det.

Marlene og Niels er to nabohuse, der trods deres åbenlyse forskelligheder først bliver hele, da de bliver bygget sammen.

015a1691 1

Niels, romantikeren, 62 år. Psykolog, foredragsholder og forfatter

(Ole Lemmeke)

Niels har haft egen praksis, undervist på universiteter i hele Norden, skrevet bøger og levet et afvekslende – men også ret kaotisk – liv. Han fortryder stadig, at det aldrig blev ham og Marlene for 18 år siden, fordi han valgte at blive hos sin kone og børn. Hans tilgang til kursisterne er helt anderledes end Marlenes – han tror på, at mennesker i krise skal holdes i hånden og støttes, ikke presses derud, hvor de mister fodfæstet nok engang.

Niels og Marlene er to nabohuse, der trods deres åbenlyse forskelligheder først bliver hele, da de bliver bygget sammen.

015a7641 1

Rasmus, praktikeren, 45 år. Står for de fysiske aktiviteter på kurset

(Rasmus Hammerich)

Rasmus er tidligere livvagt hos PET. For ti år siden skiftede han til en privat karriere som stuntman og outdoor vejleder. Rasmus er i psykisk og fysisk ligevægt. Han kan være ironisk, drillende og meget militær-kontant, men han er frem for alt et varmt og roligt menneske.

Hvis Rasmus var et hus, var han et shelter i en skov, der giver andre mennesker ly og tryghed.

015a1055 1

Steen, egoisten, 51 år. Kursusdeltager

(Jacob Lohmann)

Steen mener selv, at han er en gevinst for hele kurset, for ikke alene er han rigtig god til mennesker – synes han selv – men han har også virkelig lært noget af at være syg. Steen er glad for kvinder og bruger sin sygdomshistorie til at score. Men under den selvsikre overflade er han i virkeligheden bitter over, at livet ikke blev til det, han drømte om.

Hvis Steen var et hus, ville han være en 1-værelses med mug i væggene, som han selv forveksler med en strandvejsvilla med havudsigt.

015a9184 1

Ingelise, enspænderen, 64 år. Kursusdeltageren

(Kirsten Lehfeldt)

Ingelise er i en identitetskrise, da hun ankommer til kurset. Hun har lige fundet ud af, at mens hun var syg og gik til behandlinger, havde hendes mand og hendes søster et forhold. I et misforstået forsøg på at skåne manden og søsteren for den angst, hun følte, skubbede hun dem væk fra sig – og i armene på hinanden.

Hvis Ingelise var et hus, ville hun lige have opdaget, at huset ligger på en lejet grund, som er sagt op.

015a9713 1

Naja, tvivleren, 42 år. Kursusdeltager

(Jeanett Albeck)

Naja er en kendt tv-vært, der imidlertid har trukket sig fra jobbet og livet i sladderspalterne, fordi hun ikke vil være kendissen med cancer. Hun er kun på kurset, fordi hendes chef har presset hende til det. Naja bryder sig ikke om at være tæt på de andre i gruppen og gemmer sig under en rapkæftet og skeptisk attitude.

Hvis Naja var et hus, ville det være det smukkeste på vejen, men hun ved, at der bag den fine facade er akut fare for sammenstyrtning.

015a7499 1

Katrine, den selvmedlidende, 30 år. Kursusdeltager

(Stine Rosenfeldt Bjerregaard)

Evighedsstudenten Katrine hænger fast i sin identitet som patient. For det var så dejligt, at nogen bekymrede sig for hende. Katrine er aldrig blevet en del af det sociale liv på sit studie eller kollegium, men da hun blev syg, fik hun endelig opmærksomhed og omsorg. Katrine higer efter andres selskab, men taler kun om sig selv og har en tendens til at klynke. Som så ofte før ender hun uden for gruppens fællesskab – i hvert fald indtil hun, takket være Niels, forstår at være noget for andre.

Hvis Katrine var et hus, ville hun efter ni år stadig ikke have vægge og lofter, fordi hun lever i håbet om, at der kommer nogen og hjælper hende med at bygge det.

015a1582 1

Troels, den skamfulde, 29 år. Kursusdeltager

(Ari Alexander)

Troels var i gang med en karriere i militæret, da han blev syg, men selv om han nu er raskmeldt, er han ikke kommet i gang med sit liv igen. For der er meget, der hæmmer Troels. Mest af alt hans usikkerhed over for kvinder.

Hvis Troels var et hus, ville han være en solid, nydelig villa – med en mørk og rodet kælder, som han skjuler for andre.

015a8070 1

Simone, individualisten, 32 år. Kursusdeltager

(Katinka Lærke Petersen)

Simone er en eventyrer på evig rejse, der har prøvet mange forskellige jobs både i udlandet og i Danmark. Hun er netop kommet ud af et forhold med en tidligere arbejdsgiver – fiskekongen fra Esbjerg – og så er hun gravid. Hvilket hun lige har glemt at fortælle fiskekongen. Simone virker sorgløs og stærk, men indeni tvivler hun på sine evner til at skulle være mor – og på, hvordan kræftsygdommen har forandret hende.

Hvis Simone var et hus, ville hun være et telt, der efterhånden er godt slidt.

015a9148 1

Anders, den forurettede, 35 år. Kursusdeltager

(Sebastian Jessen)

Anders er vred over, at han blev syg. Han forstår ikke, hvorfor lige han blev ramt, når han nu altid har været en god søn, bror og kæreste og tilmed har levet sundt. Anders er ledertypen, der gerne vil kontrollere alt og alle omkring sig, så han får kam til sit hår, da han møder de anarkistiske elementer i gruppen. Især Simone, som han fra starten af er både tiltrukket og frastødt af.

Hvis Anders var et hus, ville han være en solid, grundmuret villa, hvor der desværre lige er opstået total vandskade i kælderen.

015a5903 1

Benjamin, eskapisten, 25 år. Kursusdeltager

(Amer Bosnjak)

Da Benjamin blev syg, valgte han at trække sig fra sit studie, sine venner – selv sin familie. Han ryger hash flere gange om dagen for at holde angsten væk. Han har meldt sig ud af sin egen fremtid. Og den eneste, der kan trænge ind til ham, er den meget ældre Ingelise.

Hvis Benjamin var et hus, ville det være en pragtvilla, hvor nogen har slukket lyset – og det er ikke så godt, når man er mørkeræd.

Hvor kan man se Overleverne?

Du kan se Overleverne på TV 2 Play fra 25. oktober 2021
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button