TV Streaming premierer

Oprør på Akademiet

Hvem er 2020’ernes nye ‘kulturradikale’, hvad er deres agenda? I DR2-serien ’Oprør på Akademiet’ følger vi den nyudklækkede dokumentarist Anna Martensen, der selv kommer fra den kulturelle overklasse med en far, der er kunstmaler af den gamle skole, i hendes arbejde med at lave et portræt af en række af unge kunstnere, der har stærke holdninger til kunstens rolle i en tid, hvor det er umuligt at komme udenom spørgsmål om magt, privilegier og hvidhed i kunstens verden.

Dokumentarserien kommer i en tid, hvor begreber som ‘identitetspolitik’, ‘krænkelsesparathed’ og ‘wokeness’ fylder i debatterne. Også på Det Danske Kunstakademi er bølgerne gået højt, efter en række artikler beskrev et giftigt studiemiljø, og senest ved den aktivistiske aktion, hvor institutleder Katrine Dirckinck-Holmfeld blev bortvist, efter hun tog ansvar for, at en buste af Frederik V blev skubbet i havnen.

Se alle fire afsnit fra den 10. oktober kl 06:00 på DRTV.

10 okt 2021
DR TV

Oprør på Akademiet DR TV STREAM NU HER
Dokumentar

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


C More særtilbud

  • C More til 29/kr. måned i 6 måneder
  • Min. pris i bindingsperiode 174 kr. Efter endt bindingsperiode overgår abonnement til normalpris, såfremt du ikke selv opsiger det.
  • Tilbuddet gælder frem til 27. feb. 2022

Bestil her reklame-link

Back to top button