TV Streaming premierer

Nogen ved noget om Emilie Meng – Special

En 13-årig pige bliver under højlys dag kidnappet på Vestsjælland. Efter 27 timers intens eftersøgning bliver pigen fundet i live hjemme hos en 32-årig mand i Korsør – og det viser sig hurtigt, at politiet kan sætte ham i forbindelse med flere uopklarede forbrydelser. Herunder det syv år gamle drab på 17-årige Emilie Meng. De to journalister, Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen, sætter sig for at kigge nærmere på sagen for at finde ud af, hvem den 32-årige sigtede mand er, og hvad der kobler ham til forbrydelserne. Deres undersøgelse leder dem frem til nye vidner og hidtil ukendte oplysninger i de tre uhyggelige sager.

Den 32-årige mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng, tog til et fodboldarrangement om aftenen den 10. juli 2016 – 15 timer efter at Emilie Meng var forsvundet fra Korsør Station. Han kom kørende til arrangementet i sin sølvgrå Hyundai i30, som nu er omdrejningspunktet i politiets efterforskning af det uopklarede drab.

Det fortæller en nær ven til den sigtede i dokumentaren “Nogen ved noget om Emilie Meng – special”, der har premiere den 6. og 13. september på Kanal 5 og Discovery+, og som også udkommer som podcast-special på Podimo fra samme dag.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

“Jeg ved ikke, hvad han lavede om morgenen den dag, men jeg ved, hvad han lavede om aftenen. Dér var han sammen med os. Der var fodbold, og det så vi altid sammen. Og det gjorde vi også den dag,” siger vennen, der udtaler sig anonymt.

I dokumentaren, som kommer i to afsnit, fortsætter de to journalister Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen deres mangeårige undersøgelse af drabet på 17-årige Emilie Meng. Nu med fokus på den mand, politiet har sigtet i sagen.

Den 32-årige kom i politiets søgelys, efter at en 13-årig pige blev kidnappet i Kirkerup på Vestsjælland og senere fundet på hans adresse i Korsør. Efterfølgende udvidede politiet sigtelserne mod ham til også at omhandle drabet på Emilie Meng og forsøg på kidnapning og voldtægt af en 15-årig pige. Det er med afsæt i disse sigtelser, at journalisterne undersøger sagen.

“Emilie Meng-sagen er den mest omdiskuterede drabsefterforskning i nyere tid, og en sag som har kolossal offentlig interesse. Når politiet efter syv års forgæves efterforskning nu rejser sigtelse mod en mulig gerningsmand, finder vi det væsentligt at afdække, hvem denne person er, og hvad politiet har, der knytter ham til drabet på Emilie Meng,” udtaler Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen.

I dokumentaren opsøger journalisterne naboer, arbejdsgivere og venner til den 32-årige i et forsøg på at blive klogere på, hvem han er, og hvad hans relation kan være til det uopklarede drab på Emilie Meng, som sidst blev set i live på Korsør Station klokken 04 om morgenen den 10. juli 2016. Hun blev fem en halv måned senere fundet dræbt i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup 65 kilometer fra Korsør.

Den 32-årige sigtede ankom ifølge vennen til fodboldfesten lidt efter klokken 19:00 den 10. juli 2016. Cirka to timer forinden havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udsendt en officiel efterlysning af Emilie Meng.
Et billede fra fodboldfesten, som bliver bragt i dokumentaren, viser den sigtede sidde ved et bord i et fortelt til en campingvogn, hvor fodboldkampen bliver vist på et tv. På bordet står adskillige øldåser, men foran den sigtede står der en energi-drik.

Vennen fortæller, at ingen bemærkede noget usædvanligt ved den sigtedes opførsel den aften, men siden den 32-årige er blevet sigtet for drabet på Emilie Meng, har de andre studset over én bestemt ting:

“Normalt var det aldrig den sigtede, der kørte, når vi skulle til sådan nogle arrangementer, men det gjorde han den dag. Og det vil så også sige, at han ikke drak. Og det var meget meget sjældent, at den sigtede ikke gjorde det. Han var altid på med fester og skulle gerne have lidt alkohol,” siger vennen.

Af en Messenger-tråd, som ligeledes bliver vist i dokumentaren, fremgår det, at den 32-årige sigtede –  allerede om lørdagen den 9. juli 2016 – tog initiativ til, at vennegruppen skulle mødes og se EM-finalen mellem Portugal og Frankrig. Omkring klokken 20 sendte den 32-årige den sidste besked i tråden, og derefter var der ingen, der hørte fra ham før om aftenen søndag den 10. juli.

Overvågningsvideo viser mistænkelig bil

Af fængslingsgrundlaget mod den 32-årige fremgår det, at den 32-årige var i Harald Nyborg om lørdagen den 9. juli 2016, hvor han indkøbte remedier som – ifølge politiet – senere kan være blevet anvendt i forbindelse med drabet på Emilie Meng.

Udover drabet på Emilie Meng er den 32-årige også sigtet for kidnapning og voldtægt af den 13-årige pige fra Kirkerup, samt forsøg på kidnapning og voldtægt af en 15-årig pige ved Sorø Gymnastikefterskole. I den sidste sag finder de to journalister frem til en nabo i området, som har en overvågningsvideo fra den aften.

Overvågningen bliver vist i programmet, og på videoen ses et køretøj, der ankommer til området få minutter før kidnapningsforsøget finder sted og forlader det igen nogle minutter efter.

”Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen afdækker med ”Nogen ved noget om Emilie Meng – special” nye hændelser og omstændigheder i sagen, hvoraf en stor del ikke tidligere har haft offentlighedens kendskab. Kanal 5 har tradition for at lave dokumentarer om kriminalsager, der optager den danske befolkning, og netop sagen om Emilie Meng er med politiets aktuelle gennembrud og sigtelse af en mistænkt en af de væsentligste sager i nyere dansk kriminalhistorie”, udtaler indholdsdirektør Kristian Rosasco for Warner Bros. Discovery, Danmark.

“Nogen ved noget om Emilie Meng – special” har premiere 6. og 13. september på Kanal 5 og Discovery+.

Udkommer også som Podcast

Udover tv-produktionen har Warner Bros. Discovery i unikt samarbejde med Danmarks førende podcast-udbyder Podimo skabt fem eksklusive podcast-episoder, der udforsker sagen yderligere.

Podcastmediet Podimo blev grundlagt i København i 2019 og har siden udvidet til Norge, Tyskland, Spanien, Holland, Finland og Latinamerika. Indholdsdirektør for Podimo, Nikolaj Koppel, udtaler om samarbejdet:

“Vi er glade for at kunne fortsætte vores samarbejde med Warner Bros. Discovery og fortsat være med til at belyse en så vigtig historie. Med denne podcast, der ligesom tidligere også har de garvede journalister Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen i front, bliver der mulighed for at lægge yderligere, supplerende facetter og nuancer til TV-dokumentaren.”

Lyt med fra 6. september, hvor der vil være premiere på de to første afsnit.

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: discovery+ presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button