Streamingnyt

Nede

- Viaplay's nye mørke dramakomedie får premiere til efteråret

En tragisk ulykke ændrer fuldstændig livet for hovedpersonen, Fanny, i Viaplays nye Originalserie Nede. Nede består af seks afsnit á 25 minutter og får premiere på Viaplay i efteråret 2022.

Nede – det handler den om

I Viaplays nye mørke dramakomedie Nede møder seerne Fanny (Maria Austgulen). Hun er en ung kvinde, der lever et normalt byliv, men som efter en nat i byen får vendt op og ned på sit liv i en trafikulykke. Hun bliver lam fra livet og ned i ulykken, mens hendes bedste ven Kurt bliver dræbt.

På få sekunder ændrer hele hendes liv sig, og Fanny skal håndtere sin nye livssituation og store sorg.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Bag serien står Tina Rygh, der tidligere har arbejdet som manuskriptforfatter på andre norske succeser som Sigurd Fåkke pult og Basic Bitch. Med Nede får hun sin debut som serieskaber.

– Jeg ville lave en serie om mennesker i krisesituation. Det giver et godt udgangspunkt for smertefulde, tætte og pinlige møder mellem mennesker. Men Fanny opfylder ikke normen for, hvordan man er sørgende, hun er fandenivoldsk, men kan samtidig ikke komme udenom, at det er hende, der er elefanten i rummet. Det er selvfølgelig utrolig dejligt, at Viaplay så det samme komiske og tragiske potentiale i denne historie, siger Tina Rygh.

Efter ulykken er Fanny tvunget til at flytte sammen med sin søster og dele hverdagen med en person, hun har brugt hele sit liv på at undgå. Det eneste hun ønsker er at flytte tilbage til sin lejlighed på 4. sal og leve sit gamle liv.

– Fanny er kvik, sjov og nogle gange direkte sårende. Hun har gjort sig usårlig ved at skubbe alt og alle, der kan komme tæt på, på ironisk lang afstand. At få lov til at spille Fanny har simpelthen været et højdepunkt i mit liv, siger hovedpersonen Maria Austgulen.

Instruktøren af ​​Nede er Siri Seljeseth, som tidligere har skabt og spillet hovedrollen i den succesrige serie Unge Lovende på NRK.

– Nede præsenterer svære emner diskret og usentimentalt med et helt specielt glimt i øjet. Det er sjovt og genkendeligt, samtidig med at det udfordrer vores perspektiv på svære ting i livet, såsom sorg, skyldfølelse og ensomhed. Serien er ’underlig’ i ordets allerbedste forstand, og den tør godt være lidt anderledes – ligesom hovedpersonen Fanny, fortæller Siri Seljeseth.

Dramainstruktør i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck, er utrolig glad for endelig at kunne præsentere Nede for Viaplays seere.

– Bag serien står utroligt gode mennesker, som har skabt en perle af en serie. Den er interessant, anderledes og befriende usentimentalt. Hovedpersonen Fanny har en vidunderlig ironisk distance til alt, hvad der sker omkring hende, men hun har også et beundringsværdigt livsmod. Jeg glæder mig rigtig meget til premieren til efteråret, siger Tanya Nanette Badendyck.

Nede er produceret af Bård Fjulsrud (Pørni, Young Unge Lovende) og Aurora Bjørnhaug i Monster Scripted for Viaplay og Viaplay Group, mens Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig producer for Viaplay Group.

Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis

Nede Viaplay
Drama, Komedie Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Viaplay presse

t?a=1648236828&as=1115883496&t=1&tk=0&i=1Annonce

Back to top button