TV-Nyt

Magtspil

Serie | Drama, Komedie | 2023–2024
8.0 IMDB
Makta trailer tekst

Er du til historisk politisk komediedrama, så er DRTV klar med serien ‘Magtspil’ om Norges første kvindelige statsminister, Gro Harlem Brundtland. NRK viste serien efter efteråret 2023 og alle 12 afsnit kan du binge på DRTV fra 5. april.

‘Magtspil’ beskrives som en sjov, livlig og politisk dramaserie baseret løst på den virkelige historie om Gro Harlem Brundtland.

‘Magtspil’ omhandler perioden 1974-1981, der var fyldt med konflikter mellem Arbeiderpartilederne. Over 12 afsnit skal Gro Harlem Brundtland redde partiet, der smuldrer i magtkampe.

Serien starter helt tilbage i 1974, hvor Brundtland for alvor trådte ind på den politiske scene, da hun blev miljøminister i Arbeiderpartiets regering.

Fem år efter, da den daværende statsminister Odvar Nordli trådte tilbage på grund af svigtende helbred, var der stærke kræfter i Arbeiderpartiet og fagbevægelsen, der ikke ønskede, at Brundtland skulle overtage statsministerposten.

Serien følger de voldsomme magtkampe, der ender med, at Brundtland blev partileder – og hun blev dermed Norges første kvindelige statsminister.

‘Magtspil’ har både vundet prisen for bedste serie og bedste musik til seriefestivalen i Cannes.

Hvor kan man se Magtspil?

Du kan se Magtspil på DR TV fra 5. april 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button