TV-Nyt

Julehjertets hemmelighed

Serie | Dansk, Julekalender | 2022–
IMDB

2022 bliver et særligt år for julekalendere på dansk tv. I år er der nemlig nye af slagsen på både DR og TV 2, der ellers plejer at skiftes til at lave nye / genudsende.

Julehjertes hemmlighed medvirkende presse DR
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Julehjertets Hemmelighed har blandt andet Lise Baastrup, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink, Mia Lyhne, Esben Dalsgaard på rollelisten.

’Julehjertets Hemmelighed’ er en julehistorie fra 1800-tallets Danmark med masser af kærlighed, magi og julebageri. Den fortæller en historie om at bryde med de forventninger, som omverden har til en, at stå ved sig selv og gå sine egne veje i livet.

Store dele af julekalenderen er optaget på Frilandsmuseet i Lyngby.

Julehjertets Hemmelighed – det handler den om

Året er 1850 og den snart 13-årige Karen skal starte som stuepige på den nærliggende herregård. Men at blive 13 betyder også, at hun ikke længere kan se sin bedste ven og herregårdens beskytter, nissen Rumle. Derfor bliver Rumle og Karen fristet til sammen at skabe et magisk julehjerte, så de for altid vil være venner alligevel. Men pludselig begynder alverdens mystiske ting og ulykker at ske på herregården…

December bliver et magisk eventyr og en stor prøvelse for Karen, hvor hun skal redde Rumle fra den onde Lars Ravn, forsøge at gøre julehjertet om så herregården kan komme tilbage til hvor den var før julehjertet blev skabt og samtidig passe sit nye arbejde. Men Karen skal også indse, at det er hende som bliver nødt til at give slip på Rumle før alt kan blive godt igen.

Julekalenderen skal efterfølges af en tv-serie i samme univers. Spin-off serien hedder ’Troldehjertets Hemmelighed’, og den kommer i påsken 2023.

– Det der er specielt ved ’Julehjertets Hemmelighed’, er, at den foregår i 1800-tallet, som jo er en brydningstid for, hvordan vi har det i dag. Mange af karaktererne ser ind i en tilværelse, der er bestemt for dem, og hvis de vil ændre det, skal de tage ansvaret for deres egne skæbner. Karens og Rumles venskab symboliserer den dobbelthed, hvor voksenlivet venter for Karen, mens Rumle repræsenterer fantasien og barndommen – og nisser kan jo det særlige, at de får børn til at tro på deres egne evner. Jeg håber, det er en historie, der både kan give nutidens børn et indblik i den tidsperiode, men også at den giver noget resonans til børn og unge i dag, siger Poul Berg, der er instruktør og hovedforfatter.

Skuespillere / deres rolle

Familien Høst Julehjertes Hemmelighed DR
Skuespillerne, der spiller familien Høst. Fra venstre: Anders Brink Madsen, der spiller Karl Høst, Karla Larsen Moltsen, der spiller Karen Høst, Sigurd Moe, der spiller lillebror Johannes Høst, Maximillian Henriques Hale, der spiller storebror Rasmus Høst og Ditte Ylva Olsen, der spiller Gudrun Høst. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Karla Larsen Moltsen – Karen Høst

Ditte Ylva Olsen – Gudrun Høst

Anders Brink Madsen – Karl Høst

Sigurd Moe – Johannes Høst

Maximillian Henriques Hale – Rasmus Høst

Isa Thorlacius – Marie Louise Lindestrup

Isak Celinder Faurholm – Gotfred Lindestrup

Niels Martin Eriksen – Lars Ravn

Vigga Bro – Skovkonen

Lise Baastrup – Oldfrue Miriam

Daniel Andreas Ørum-Hansen – Ilter

Thea Sofie Lundbak – Rumle

Esben Dalgaard – Erik Lindestrup

Mia Lyhne – Rigmor Lindestrup

Mia Lyhne og Esben Dalsgaard Julehjertets Hemmelighed DR
Mia Lyhne og Esben Dalsgaard spiller Rigmor og Erik Lindestrup, der driver herregården.

Hvor er Julehjertets hemmelighed optaget?

Store dele af julekalenderen er optaget på Frilandsmuseet i Lyngby.

Hvor kan man se Julehjertets hemmelighed?

Du kan se Julehjertets hemmelighed på DR TV fra 1. december 2022
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Læs også

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button