Streamingnyt

Jens the Beast

Giften i min krop - dansk dokumentarserie i tre afsnit på TV 2 Play

Jens har levet et liv på kanten som ‘stærk mand’. Han har brugt steroider og pumpet paraffinolie ind i sine arme. Selvom det er ti år siden nu, så vokser armene stadig, og det kan have dødelige konsekvenser. Vi følger Jens, når han skal igennem fire smertefulde operationer for at få fjernet olien.

Jens Dalsgaard arbejder i dag som online coach og hjælper andre mennesker med at få et sundt forhold til deres krop – noget, han selv har kæmpet med det meste af sit liv. Han begyndte at træne som 14-årig som en modreaktion på en hård barndom og udvikler over de næste 15 år et sygeligt forhold til sin egen krop, der aldrig kunne blive stor nok. Ud over at træne flere gange om dagen og indtage store mængder mad for at vokse tog han også steroider – og da det var mest ekstremt, sprøjtede han paraffinolie ind i sine overarme.

– Der var en kammerat, der hjalp mig med at gøre det i starten, og når han ikke kunne, så tog jeg en sprøjte og stillede mig op af en væg og trykkede mig selv ind imod den, fordi olien er så hård at skyde ind, fortæller Jens.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Selv om det i dag er mere end ti år siden, har olien allerede kostet Jens tre operationer, hvor han har været tæt på at dø af de komplikationer, der kan forekomme, når olien vandrer rundt i kroppen. Nu vil han have olien helt fjernet fra sin krop og skal derfor gennemgå yderligere fire operationer for at få normale arme igen. Hans overarme er 59 cm i omkreds, og han håber, at de efter både biceps- og tricepsoperationer på hver arm vil ende under 50 cm.

– Min store drøm er at kunne komme i et helt almindeligt jakkesæt uden at ligne en omvendt kegle, siger Jens.

Megareksi

Jens mener selv, han har haft spiseforstyrrelsen megareksi – en slags omvendt anoreksi, hvor personen, der lider af det, har et forskruet kropsbillede og altid ønsker at blive større og større.

– Jeg tror, tabet af min mor og den afmagt, jeg følte ved at se hende være syg med sclerose i 14 år, var med til at starte behovet for at finde noget, jeg kunne kontrollere, siger Jens.

For nogle år siden fik Jens et stort wake up call og besluttede at lægge sit liv helt om. Hans gode ven og mentor døde pludseligt som følge af samme livsstil, og det ændrede Jens’ indstilling til træning og kost. Han besluttede sig for at få et sundt forhold til sin egen krop, og det har han arbejdet på lige siden. Han glæder sig til at få fjernet olien fra armene, da det er det sidste fysiske minde om hans besættelse af store muskler.

EPISODE 1: FORTIDENS LÆNKER

Jens har levet et liv på kanten som ‘stærk mand’ og jagtet store muskler. Han har brugt steroider, pumpet paraffinolie ind i sine arme og har kæmpet med spiseforstyrrelsen megareksi. Men selvom det er ti år siden, han skød olien i armene, vil de ikke stoppe med at vokse, og det kan have dødelige konsekvenser. Derfor skal han nu gennemgå fire smertefulde operationer for at få fjernet olien og sige farvel til mange år med spiseforstyrrelser, dårligt selvværd og 59 cm overarme.

EPISODE 2: OPGØRET

Jens har været igennem den første af fire operationer for at fjerne den farlige olie i overarmene, men virker hans hånd stadigvæk? Samtidig kigger Jens tilbage på sin fortid, og et møde med hans tidligere mentor og kollega, Georg Olsen, sætter tankerne i gang hos Jens om barndommen og forholdet til faren, for hvor kommer behovet for at være den største egentlig fra?

EPISODE 3: ENDELIG FRI

Jens har besluttet at tale med sin far om den hårde barndom og det svigt, han mener, har præget ham til at ville være stor og stærk. Men vil han finde forsoning, eller kan det ødelægge forholdet for altid? Samtidig skal Jens igennem den sidste af fire operationer for at få fjernet olien i armene. Vil hans arme endelig blive under 50 cm, og kan han få opfyldt drømmen om at passe et jakkesæt?

3 aug 2021
TV 2 Play

Jens the Beast TV 2 Play STREAM HER
Dokumentar

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: TV 2 presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button