StreamingnytTV-NytTV Streaming premierer

Hvide Sande

TV 2 er fra 3. maj klar med en ny dansk serie med titlen Hvide Sande. Serien er skrevet af krimiforfatterparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich og er på otte afsnit.

Det handler Hvide Sande om

‘Hvide Sande’ handler om den danske undercover-ekspert Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas, der sættes sammen som ægtepar og sendes til Vestkysten for at opklare mordet på en ung, tysk surfer.

Mordet på den unge tyske surfer, Sebastian, har rystet lokalsamfundet i turistparadiset Hvide Sande – byen, som er kendt for Vesterhavets fantastiske strande, bølgerne, klitterne, iskioskerne, lyden af klipklapperne på hovedgaden, når der skal hentes kul til grillen eller vin til solnedgangen. Et år efter mordet står opklaringen stadig i stampe, og derfor tilkaldes Helene og Thomas, der udadtil skal leve som et par, der har søgt mod det stille liv væk fra storbyen. Men i virkeligheden skal de løse et mysterium, som viser sig at stikke dybere, end nogen af dem havde troet. Og så er det ikke helt let at lade som om, man er gift, når man aldrig har prøvet det før.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
hvide sande TV 2 optagelser
Foto: Henrik Ohsten/TV 2

De to hovedroller spilles af stærke kræfter, der tidligere har været med i tv-serier med stor international succes, nemlig Marie Bach Hansen (‘Arvingerne’, ‘Borgen’) og Carsten Bjørnlund (‘Rita’, ‘Arvingerne’, ‘Liberty’).

Desuden medvirker andre danske navne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix, Bjarne Henriksen.

Læs mere om rollerne herunder.22

Karaktererne i Hvide Sande – TV 2 serien

Helene (Marie Bach Hansen)

 

Hvide Sande Helene
Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2

Helene er i slut 30’erne og har aldrig rigtigt fundet ro. En turbulent barndom, hvor faren forlod familien, og moren ofte skiftede kæreste, har gjort Helene rodløs, rastløs og god til at spille roller. Derfor er hun den perfekte undercover-betjent: single, barnløs, god til at holde distance, god til at lyve og med en evig angst for at blive afsløret – afsløret i sin ensomhed. Ingen trænger ind bag Helenes panser, og derfor er kærlighed næsten en fremmed størrelse for hende. For kærlighed kræver, at man viser, hvem man er, sin sårbarhed, sit sande ansigt. Men Helene holder masken.

Thomas (Carsten Bjørnlund)

Hvide Sande Thomas
Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Den tyske drabsefterforsker Thomas er midt i 40’erne – og midt i sit livs krise. Hans kone er død af kræft, og efter hendes død har Thomas fundet ud af, at hun havde en affære med en anden mand. Livets grusomhed har gjort Thomas til en hård nitte, der flirter med kynismen og selvdestruktiviteten, og som ikke føler, at han er værd at elske.

Modsat Helene er Thomas ikke god til at bære maske. ‘What you see is what you get’. Thomas er ikke altid noget kønt syn. Men bag den hårde facade lurer en mand, der kan tale med alle og både kan være charmerende og sjov.

Peter og Susanne (Jesper Asholt / Camilla Bendix)

Hvide Sande Peter og Susanne
Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Den lokale politimand Peter (Jesper Asholt) og hans kone, lægen Susanne, (Camilla Bendix) bliver venner med Helene og Thomas. Peter er en handlekraftig type, der kender alt og alle i byen. Næsten som byens sherif er det ofte ham, de lokale læner sig op ad, når de har brug for politiet.

Da Susanne i sin tid mødte Peter og giftede sig ind i hans familie, følte hun, at hun voksede. Peter er en vigtig person i lokalområdet, og Peters far, Georg, har både rigdom og indflydelse. Men Susanne føler sig alligevel overset, og den eneste, hun føler sig rigtig tæt på, er hendes mormor.

Politichefen Ellen (Bodil Jørgensen)

Hvide Sande Ellen
Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2

Politichefen Ellen (Bodil Jørgensen) er den danske politichef, der leder aktionen i Hvide Sande. Hun er storbymenneske og en del af ‘the establishment’, der ikke helt forstår Hvide Sande og byens dna. Ellen er næsten som en mor for Helene.

Bykongen Thorbjørn (Bjarne Henriksen)

Hvide Sande Thorbjørn
Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Bykongen Thorbjørn (Bjarne Henriksen) er far til Michelle, og han ejer flere værfter i byen. Han er også bror til byens borgmester. En mand, der er vant til succes, og en mand, der vil fremad. Som ung startede han som almindelig fisker, men han ville have sit eget og er endt på toppen. Da politiet tilsyneladende ikke kan opklare mordet på hans datters kæreste, gør Thorbjørn det, han altid har gjort: Forsøger at ordne det selv.

Michelle og Surferne

Hvide Sande Michelle
Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2
Hvide Sande Sebastian
Sebastian (Ric Wersig) i ‘Hvide Sande’.
Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2

Surferpigen Michelle (Amanda Friis Jürgensen) er kæreste med Sebastian (Ric Wersig) og en slags uofficiel leder af en gruppe unge surfere, der tæller blandt andre Theis (Andreas Jessen) og Kraul (Simon Mathew).

Hvide Sande Kraul og Theis
Kraul (Simon Mathew) og Theis (Andreas Jessen) i ‘Hvide Sande’. Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Michelle er datter af den lokale fiskekonge, Thorbjørn. Hun er vokset op i en meget velhavende familie, er forkælet og vant til at få sin vilje. Hendes status og gode udseende har givet hende masser af opmærksomhed, men det var først, da hun mødte Sebastian, at hun oplevede en ægte forelskelse. Der er noget dragende, næsten hemmelighedsfuldt over den unge tysker, og da han dør, rammer det Michelle hårdt.

Hvide Sande TV 2 Borgmesteren
Borgmesteren (Hans Holtegaard) i krimiserien ‘Hvide Sande’. Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Hvide Sande er Danmarks yngste by bygget op om fiskeri, Vesterhavet og den barske vestjyske natur. Her er klitter, strand og endeløst hav, det er et godt sted at starte forfra i livet. En geografisk udgave af ‘nulstil til fabriksindstillinger’. Her er fællesskabet i højsæde, og man mærker følelsen af sammenhold. Og netop sammenholdet spiller sin egen store rolle i krimiserien.

De vigtigste locations i serien er klitterne, det vilde hav og den barske natur. Naturen er både smuk, destruktiv og ukontrollerbar. Cafeen med udsigten bliver Thomas’ omdrejningspunkt, da han kommer til Hvide Sande. Campingpladsen er der, hvor Helene og Thomas begynder deres undercover-tilværelse, og så spiller fyrtårnet en afgørende rolle.

Fyret er øjet, der ser, lyser op og åbner ind til alle hemmelighederne. Af andre vigtige locations kan nævnes havnen, trawlerne, pakhusene og fiskehallerne. Og selvfølgelig surfskolen og ’livet ved vandkanten’. Plejehjemmet, hvor alderdommen bor. Det er fortællingernes hjemsted og den sidste bastion, inden fortiden taber til glemslen.

Naturen i Hvide Sande spiller altid en hovedrolle – i virkeligheden og i krimiserien.

Hvide Sande | Ny dansk krimiserie | TV 2 PLAY
Hvide Sande | Ny dansk krimiserie | TV 2 PLAY

Hvide Sande

Serie | Dansk, Krimi
3 maj 2021 20:00
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button