Viaplay

Harald og Sonja

Serie | Drama
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis


Snart vil Viaplay fortælle den utrolige kærlighedshistorie om kong Harald og dronning Sonja, hvis kærlighed på nærmest vis kastede Norge ud i en forfatningskrise, i det kongelige drama Harald og Sonja.

Det unge kronprinspar portrætteres af de norske stjerner Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell, mens Anders Baasmo og Anneke von der Lippe spiller kong Olav og Sonjas mor Dagny Haraldsen. Optagelserne til serien er netop startet, og serien forventes at få premiere i 2025.

Harald og Sonja – mere om historien

Viaplays kommende kongelige dramaserie Harald og Sonja fortæller den vidunderlige historie om Norges konge og dronning, der i ni lange år kæmpede for deres kærlighed til hinanden. Serien skildrer, hvordan de to mødtes, og hvordan de formåede at holde det umulige forhold i live. For der var stor modstand fra det norske folk, pressen og ikke mindst fra regeringen og kong Olavs side. Deres kærlighed var forbudt.

Men parret ville have hinanden – og giftes. For at det kunne ske, var de afhængige af kongens velsignelse.

Det er nemlig nedfældet i Norges Grundlov, at ”en arveberettiget prins eller prinsesse ikke må gifte sig uden kongens tilladelse”, og det var aldrig sket før, at den europæisk tronfølger havde indgået ægteskab med en borgerlig person. En kronprins, der giftede sig med en borgerlig, det ville sende chokbølger ind i den politiske ledelse og de øvrige europæiske kongehuse.

Sindre Strand Offerdal skal spille rollen som kronprins Harald.

– Kong Harald er kendt for sin grundlæggende menneskelighed. Det er let at se hans personlighed skinne igennem institutionen, men med et glimt i øjet og en ægte menneskelig nysgerrighed. Vi gennemgår en omfattende rejse, der strækker sig over mange år, og jeg vil gerne portrættere en person, ikke en kopi. Der er naturligvis en dyb respekt og lidt ærefrygt, der ligger hos mig, men jeg håber at kunne tage nogle chancer, som jeg tror, ​​Hans Majestæt selv ville gøre, siger Sindre Strand Offerdal.

Sindre glæder sig meget til at gå i gang med indspilningen af ​​det, der bliver en af ​​de største Viaplay-produktioner til dato. Den første sæson vil bestå af fire afsnit.

– Der er en hel masse spænding og forventning forbundet med den første optagedag. Det er et hektisk liv at være tronfølger med præstationsopgaver, dansetræning, middagsselskaber, skiture, studier i udlandet og alt muligt andet. Resultatet er storslået, og samtidig intimt, og vi ser kontrasterne mellem de storladne bal og personlige stunder, for eksempel hjemme hos Sonja, hvor de tilbragte meget tid uden for offentligheden, siger Sindre Strand Offerdal.

Gina Bernhoft Gørvell spiller rollen som Sonja.

– Det her er en historie om to mennesker, der måtte kæmpe for kærligheden gennem mange år, og med mange op- og nedture. At de begge stadig lever i dag betyder, at man går til stoffet med en ærefrygt og respekt, så jeg er glad, men selvfølgelig også nervøs for at portrættere en person, som alle kender og har et forhold til, siger Gina Bernhoft Gørvell.

Anders Baasmo Christiansen (Exit, Munch, Kon-Tiki) har allerede erfaring med at spille rollen som kronprins Olav fra Kongens Valg, og han skal nu spille Kong Olav i Harald og Sonja. Den todobbelte Emmy-vinder Anneke von der Lippe (Troll, Nordsøen, Bortført) skal spille Sonjas mor, Dagny Haraldsen.

Serien om kongeparret er skrevet og instrueret af Vibeke Idsøe, kendt for Jagten på Nyrestenen, 37 og et halvt samt Løvekvinden.

– Harald og Sonja måtte vente ni år på, at samfundet accepterede den ubestridelige kærlighed, de har og havde til hinanden. Mens venner blev gift, fik børn og forfulgte deres drømme, måtte de vente på velsignelser fra politiske, kongelige og sociale kræfter, fortæller Vibeke Idsøe.

– Historien er som taget ud af et eventyr, hvor kærligheden ville vinde til sidst. Harald og Sonja har alt det, der skal til for at blive en stor international seerfavorit for alle, der kan lide unikke og ægte kærlighedshistorier, siger dramachef i Viaplay Group, Camilla Rydbacken.

Harald og Sonja er lavet af produktionsselskabet Paradox med ansvarlige producere Finn Gjerdrum, Rebecca Mathisen og Stein Kvae. Isak Eymundsson er ansvarlig producer for Viaplay.

Hvor kan man se Harald og Sonja?

Du kan se Harald og Sonja på Viaplay

Bestil Viaplay her Annonce

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Viaplay Group presse
Back to top button