TV-Nyt

Familier som vores

- se de første billeder fra Thomas Vinterbergs tv-serie

TV 2 har frigivet de første billeder fra Thomas Vinterbergs tv-serie, ‘Familier som vores’, som er en stor familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser.

Det store cast tæller danske stjerner som Nikolaj Lie Kaas (Riget Exodus, Retfærdighedens ryttere, Brødre, Blinkende lygter), Paprika Steen (Den tid på året, Stille Hjerte, Festen), Helene Reingaard Neumann (Druk, Kursk, Borgen), Magnus Millang (Druk, Kursk, Kollektivet), Esben Smed (Ser du månen, Daniel, Bedrag, Lykke-Per), Thomas Bo Larsen (Druk, Jagten, Festen), Asta August (Pagten, Bedrag, Sygeplejeskolen) og David Dencik (No Time To Die, Kastanjemanden, Chernobyl).

De to unge hovedroller som Elias og Laura spilles af 21-årige Albert Rudbeck Lindhardt og Amaryllis April August på 19 år. Albert Rudbeck Lindhardt har tidligere spillet med i ‘Druk’, ‘Retfærdigheden ryttere’, ‘Der kommer en dag’ og ‘Håbet’, mens Amaryllis April August, der er datter af filminstruktør Bille August, får sin skuespillerdebut i den nye dramaserie.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Serien, der er på 7 afsnit, produceres af Zentropa og får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2024.

Familier som vores – det handler den om

Thomas Vinterbergs første tv-serie, ‘Familier som vores’, er en stor, episk familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser. Serien foregår i en tid og virkelighed, der ligner vores, men forandring er på vej.

’Familier som vores’ begynder midt i den danske sommer, hvor livet går som det plejer. Men som et lyn fra en klar himmel bliver alt revet fra hinanden. Den stigende vandstand kan ikke længere ignoreres, og regeringen beslutter, at hele Danmark skal evakueres. Al ejendom er med ét værdiløst, og huse og institutioner lades ensomme tilbage, mens familier, venner og elskende tvinges i hver sin retning. De, der har råd, rejser til velhavende lande, mens de mindre velstillede er afhængige af det statsfinansierede program og må flytte hen, hvor der er plads. Kaos, splittelse og magtesløshed banker på hos danskerne. Men trods afskeden med hjemlandet drejer jorden stadig rundt. Mange steder vokser også kærligheden frem, mennesker forsones, og håbet om at blive genforenet lever.

’Familier som vores’ er et storslået og intimt familiedrama om afskeden med vores land og alt det, vi kender, og om menneskers ukuelige vilje til at overleve, håbe og elske.

På deres vej ud af Danmark og ned gennem Europa følger vi en stor dansk familie og deres nærmeste. Vi møder de to unge studenter Laura (Amaryllis August) og Elias (Albert Rudbeck Lindhardt), der forelsker sig i hinanden.

Vi møder Lauras skilte forældre: hendes far, den succesfulde arkitekt Jacob (Nikolaj Lie Kaas), og hendes mor, den stressramte videnskabsjournalist Fanny (Paprika Steen).

Vi møder også Jacobs nye kone Amalie (Helene Reingaard Neumann), Amalies bror Nikolaj (Esben Smed) og hans mand Henrik (Magnus Millang), Henriks uregerlige bror Peter (David Dencik), Fannys bror Holger (Thomas Bo Larsen) samt drengen Lucas (Max Kaysen Høyrup) og hans mor Christel (Asta Kamma August), som krydser veje med familien.

’Familier som vores’ er skrevet af Thomas Vinterberg og Bo Hr. Hansen, Thomas Vinterberg har instrueret alle syv afsnit, og serien produceres af Zentropa Entertainments

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Back to top button