Streamingnyt

Drenge

Serie | Dansk, Drama
Drenge | Teaser (Tekstet) | A Viaplay Original

Den nye Viaplay originalserie ’Drenge’ af Jonas Risvig er lige på trapperne. Der er syv afsnit af ca. 25 minutter og serien har premiere på Viaplay 14. august 2022.

Serien dykker ned i et mørkere univers, når vi følger et drengekor i Silkeborgs smukke natur. På overfladen repræsenterer de kyskhed med deres blide og rene sangstemmer i kirkens salige rum. Men når kirkeklokkerne ikke ringer, dyrker de deres forbudte drifter i et næsten ubrydeligt sammenhold baseret på alkohol, sex og grænsesøgende vildskab.

Drenge – Det handler den om

’Drenge’ handler om at finde sin identitet i en tid, hvor man ikke længere har en entydig manderolle at læne sig op ad. For mens drengene forsøger at finde ud af, hvilken type mænd de skal være, afsøger de både lys og mørke, skyld og uskyld, tro og nihilisme og de har gjort deres generations eksistentielle modsætningsforhold til en livsstil og et statement. Da en af drengene, Lasse, omkommer i en mistænkelig drukneulykke og en ny dreng, Robin, træder ind i gruppen, bliver deres loyalitet og sammenhold sat på prøve.

Lasses død bliver afskrevet som en ulykke, men efter hans begravelse, begynder kæresten Leonora (Karoline Hamm) at mistænke Lasses venner for ikke at have fortalt hele sandheden, og især gruppens alfahan, Nikolaj (Viktor Hjelmsø), lader til at holde noget skjult. Midt i mysteriet om Lasses død, vender Robin (Sylvester Byder) hjem til Silkeborg efter sin fars død. Robin kommer tilbage til ruinerne af det liv, han blev tvangsfjernet fra, da han var barn, og som han ihærdigt har forsøgt at glemme siden. Planen er at sætte farens hus i stand, sælge det og rejse langt væk. Men fortiden er ikke færdig med Robin. Kort tid efter han ankommer, støder han ind i sin barndomsven, Leonora (Karoline Hamm). Han støtter hende gennem sorgen og lover samtidig at hjælpe hende med at finde ud af de sande omstændigheder omkring Lasses død. Robin kaster sig på Leonoras opfordring ind i gruppen af kordrenge. Men hvad der starter som en tjeneste, udvikler sig til en fascination af kordrengenes frimodige broderskab.

– Karakteren jeg spiller i ‘Drenge,’ Robin, forsøger at finde sig selv på ny efter at have været underlagt en voldelig maskulin kultur, hvor han selv har været både offer og krænker. Den kompleksitet og søgen, synes jeg, var spændende og vigtig at være med til at skildre, siger hovedrolleindehaver Sylvester Byder.

’Drenge’ er løst baseret på Risvigs egen opvækst i Silkeborg, hvor han selv oplevede kontrasten mellem at skeje ud hver weekend med vennerne, for at stå op søndag morgen og møde dem i kirkekorets uskyldsrene rum.

Rollelisten til ’Drenge’ byder både på etablerede navne og en række debutanter. I de centrale roller ses debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (Fred til lands, De forbandede år, Erna i krig), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Forhøret, Fred til lands, Kriger) og Julie Christiansen (Lykke-Per, Kollision). Desuden medvirker blandt andre Tarek Zayat (Shorta), Oliver Michelsen (Dating for letøvede), Elias Budde Christensen (Dating for letøvede) og Emil Baadsgaard (kendt som musikeren USSEL).

‘Drenge’ er en Viaplay Original instrueret af Jonas Risvig, der blandt andet også har skabt ungdomsserierne ’SALSA,’ ’CENTRUM’ og ’GRÆNSER’. Serien er skrevet af Mikkel Sørensen og Lars Bang. ’Drenge’ produceres af REInvent Studios med Executive Producer Rikke Ennis og producer Sofie Siboni. Executive Producer fra Viaplay Group er Anne Borggaard Sørensen. ‘Drenge’ er skabt med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Hvor kan man se Drenge?

Du kan se Drenge på Viaplay fra 14. august 2022

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button