TV-Nyt

Dansk Melodi Grand Prix 2022

- Se deltagerne her til årets sangfest der afholdes 5. marts

Deltagerne til Dansk Melodi Grand Prix 2022 er nu offentliggjort. Feltet består af 8 sange der skal dyste i Jyske Bank Boxen i Herning den 5. marts.

De otte sange og artister er:

  • ’Vinden Suser Ind’ – Patrick Dorgan
  • ’Rave med de hårde drenge’ – Fuld Effekt
  • ’The Show’ – Reddi
  • ’Happy Go Lucky’ – Morten Fillipsen
  • ‘Let Me Go’ – Josie Elinor & Jack Warren
  • ‘Kommet for at blive’ – Juncker
  • ‘En Skønne Dag’ – Der Var Engang
  • ’Hallelujah’ – Conf3ssions

Som noget nyt har danskerne i år mulighed for at stemme i Grand Prix-appen hele ugen op til Dansk Melodi Grand Prix. Fra mandag den 28. februar til fredag den 4. marts kan man hver dag afgive én stemme på hver sang.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I første afstemningsrunde under tv-showet reduceres årets sange fra otte til tre. Her kan der stemmes både i appen og på sms. De tre sange, som går videre til anden afstemningsrunde, findes dermed på baggrund af ugens og aftenens stemmer på appen og sms.

I anden afstemningsrunde nulstilles afstemningen, og vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det udelukkende aftenens app- og sms-stemmer, der afgør resultatet. Man kan under tv-showet afgive én stemme til hver af sangene i hver af de to afstemningsrunder.

Grand Prix-appen kan downloades i App Store og Google Play fra den 18. februar klokken 9.00. Samme dag afsløres årets rækkefølge i tv-showet.

Dansk Melodi Grand Prix bliver sendt lørdag den 5. marts klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Du kan som optakt til tv-showet lytte til podcasten ‘Opvarmning til DMGP’ med DR-værterne Line Kirsten Nikolajsen, Anders Ugilt, Lotte Friis og Jørgen de Mylius fra den 14. februar i DR Lyd.

Man kan også være med, når Line Kirsten Nikolajsen og Anders Ugilt sammen med P3’s ‘Buffeten’, ‘Formiddag på 4’eren’, ‘Dagens Quiz’ på P5 og ‘Aftenshowet’ på DR1 og DRTV tager rundt i Danmark og varmer op til årets musikfest i radio, tv og digitalt fra den 28. februar.

Ledende redaktionschef for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft, har set frem til endelig at kunne løfte sløret for de otte sange og artister:

– Efter de seneste år uden publikum får vi endelig muligheden for igen at invitere indenfor til hele Danmarks musikfest, og det glæder vi os virkelig meget til. Dansk Melodi Grand Prix binder generationer sammen, og det skaber et unikt fællesskab med musikken som omdrejningspunkt. Jeg synes, vi har ramt et musikalsk felt, der genremæssigt spænder bredt, og så må vi se, hvem danskerne mener skal repræsentere os ved Eurovision, siger han.

Mere om artisterne og sangene i Dansk Melodi Grand Prix 2022

Patrick Dorgan skal synge ‘Vinden Suser Ind’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Patrick Dorgan

Tekst og musik: Patrick Dorgan, Ole Bjørn Sørensen, Jeppe Kronback og Daniel Scheffmann

Patrick Dorgan debuterede på den danske musikscene for godt seks år siden, hvor han med sin soulstemme og popgehør har indtaget hitlisterne og danskernes hjerter med astronomisk raketfart. Han havde aldrig selv forestillet sig, at han en dag skulle være artist i Dansk Melodi Grand Prix, men hvis han skal optræde foran hele Danmark og synge på dansk for første gang, så er det kun fordi, at det er med sangen ”Vinden Suser Ind”:

– Jeg blev dybt rørt, første gang jeg hørte ‘Vinden Suser Ind’, der handler om et knust og såret hjerte. Sangen er så elementær og relaterbar, og jeg er sikker på, at de fleste vil genkende den sorg det er at have mistet eller at være bange for at miste én man holder af. Det er min første sang på dansk, og måske er det netop derfor, at den er krøbet sådan ind under huden på mig: Selvom ordene er færre, så rammer de på en måde mere rent.

Fuld Effekt skal synge ‘Rave med de hårde drenge’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Fuld Effekt

Tekst og musik: Alexander Scott Dyrbye, Zachary Rune Dyrbye, Claus Valdorff Thomsen og Kasper Bruhn Nielsen

Zacdaddy, Beefsupreme, Spytclaus og DJ Speakr, danner tilsammen gruppen Fuld Effekt, der er opstået af et tæt venskab og en dyb kærlighed til musik, humor og endeløse fester. De har altid været garant for gang-i-den, når de har indtaget spillesteder og fester i hele landet. Gruppen arbejder altid seriøst med at have det sjovt, og de har en ambition om at tilbyde Danmark et skud høj-kvalitets kulturchok. Fuld Effekt planlægger som artister i Dansk Melodi Grand Prix at starte den vildeste fest i Herning, som når helt ud til alle de danske stuer:

– Vi glæder os ekstremt til at sætte ild under hele Danmark med ‘Rave med de hårde drenge’! Sangen er en hyldest til dem, der gør deres ting skamløst, og til dem, der ofte bliver set ned på, fordi de er anderledes. Vi går hårdt til den, fordi vi ved, at Danmark er klar til at feste med. Så ambitionen er at skrive os ind i Grand Prix historien ved at skubbe til formatet og give den 100% FULD EFFEKT!

Reddi skal synge ‘The Show’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: REDDI

Tekst og musik: Siggy Savery, Chief1, Ihan Haydar, Remee Jackman og Julia Fabrin

Med en drøm om at sammensætte det perfekte 100% girlpower-drevne band, har den anerkendte multikunstner Chief1 (Lars Pedersen) i fællesskab med hele Danmarks trommedronning Ihan Haydar skabt REDDI – et band, der er kommet for at blive. For REDDI kommer det musikalske håndværk altid i første række, og der er ingen tvivl om, at Ihan Haydar på trommer, Ida Bergkvist på bas, Agnes Roslund på guitar og Siggy Savery, der spiller guitar og synger er mere end klar til at tage Danmark med storm, når de skal rocke ‘The Show’:

– Vi elsker både pop og rock – så vi ser ingen grund til ikke at tage det bedste fra begge verdener, når vi skal skabe Grand Prix-historie og træde ind på scenen helt uden husorkester! ‘The Show’ er en powersang, der opfordrer til, at man lytter til sig selv og går efter sine drømme, uanset hvad andre siger og mener. Vi vil gerne inspirere til, at man aldrig skal holde sig tilbage, uanset hvad man vil her i livet!

Morten Fillipsen skal synge ‘Happy Go Lucky’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Morten Fillipsen

Tekst og musik: Morten Fillipsen og Kasper Holm Larsen

For præcist 20 år siden blev Morten Fillipsen et navn på hele den danske ungdoms læber, da han med ‘Du Er Ikke Som De Andre Pi’r’ sang sig ind i alles hjerter i børnenes MGP. Siden da har han ikke – selv hvis han prøvede – kunne holde op med at spille og lave musik: Både under kunstnernavnet In Memoirs og som en del af bandet The Grenadines. Med den opmuntrende ’Happy Go Lucky’ håber Morten Fillipsen på at kunne slippe bekymringerne og uden forbehold nyde sit 20-års ’jubilæum’ som artist i Dansk Melodi Grand Prix:

– Det er længe siden jeg sidst har stået på en scene i mit eget navn – og så endda sunget på dansk! ’Happy Go Lucky’ er en omsorgsfuld og kærlig reminder – også til mig selv – om, at gå lidt mere glad, naiv og ubekymret gennem tilværelsen: Lidt ligesom dengang man var barn og ikke tog livet så tungt.

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F09%2Fjosie elinor jack warren
Josie Elinor og Jack Warren skal synge ‘Let Me Go’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Josie Elinor & Jack Warren

Tekst og musik: Mikkel Sørensen, Katrine Brixen, Benjamin Rosenbohm og Julie Aagaard

Lige siden den biologistuderende Josie Elinor og den tømrerudlærte Jack Warren tilfældigvis blev sat sammen på en camp for sangskrivning, har de klikket over deres store kærlighed til musikken. Hver søndag mødes de for at udveksle tanker, toner og tekster med hinanden, men når de skal optræde i Herning, er det allerførste gang, at de skal synge sammen. ‘Let Me Go’ er skrevet af studerende på Danish Songwriting Academy, der eliteuddanner i ambitiøs og kreativ sangskrivning:

– Selvom vi ikke selv har skrevet ‘Let Me Go’, så elsker vi den, som var den vores egen. Vi kan begge relatere til den enorme tvivl og usikkerhed man kan have i relationer – dér hvor man ikke kan blive enig med sig selv om, om man skal blive eller gå fra nogen. Og vi har da også stået i den modsatte situation, hvor man ikke ved, om man er købt eller solgt. Det er en fantastisk sang om kærlighed og relationer – og det er en kæmpe ære for os at skulle synge den for hele Danmark!

Juncker skal synge ‘Kommet for at blive’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Juncker

Tekst og musik: Christian Juncker

Med mere end 26 års musikalsk arbejdserfaring, 6 albums og hits som ‘Mogens og Karen’ og ‘Havana’ bag sig, er Juncker et velkendt navn på den danske musikscene, hvor hans signatur er rock-pop og danske, konkrete og hverdagsaktuelle tekster. Men når han indtager Dansk Melodi Grand Prix er det med ‘Kommet for at blive’ – en sang, der har sydet under huden på ham i hele 18 år – som adskiller sig fra hans anden musik ved at være langt mere abstrakt, følende og personlig:

– ‘Kommet for at blive’ er en uforbeholden sang om at give slip, sige ja til hinanden, friheden og modet til at være lige nøjagtig den, man er. Den handler om at være til stede i nuet, om at man skal gribe de chancer, livet nu engang byder på – og så er den personlig for mig og indeholder mange billeder og fortællinger fra mit eget liv.

Der Var Engang skal synge ‘En Skønne Dag’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Der Var Engang

Tekst og musik: Emma Pi Hedeboe, Rasmus Hedeboe og Claus Reenberg

Der Var Engang består af datter Emma Pi og far Rasmus, der har spillet og sunget sammen lige siden Emma Pi lærte at synge som helt lille. Mens Rasmus har turneret land og rige tyndt med musikken, stjal Emma Pi danskernes hjerter, da hun i 2014 vandt børnenes MGP med sangen ‘Du ser den anden vej’. Udover at dele både bandnavn, adresse og genetik deler Der Var Engang også en fælles kærlighed til countrymusik, dansk lyrik og musisk historiefortælling. De glæder sig til at sprede deres nærværende spilleglæde til hele Danmark:

– Sangen ‘En Skønne Dag’ er som en varm, håbefuld og livsbekræftende omfavnelse, der fortæller historien om, at alting nok skal blive godt igen – at uanset hvad, så letter de mørke skyer på et tidspunkt, og så ser det hele pludselig lyst ud på ny. Den er skrevet under lockdown, men dens betydning rækker så meget længere ud end det. Vi er sikre på, at mange kan relatere, og så håber vi, at alle vil få et smil på læben, når de hører den!

Conf3ssions skal synge ‘Hallelujah’. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Artist: Conf3ssions

Tekst og musik: Moh Denebi, Rachel Furner, Jon Nørgaard, Patrick Dalton og Nikolaj Pellegrini

Bag Conf3ssions står de tre gospeltalenter Laura Lindell, Tobias Callesen og Sara Callesen, der glæder sig til at synge deres hjerter ud og vise hele Danmark hvad gospel-genren kan. De unge sangfugle kender hinandens stemmer mere end godt: Mens Tobias og Sara er søskende, er Laura selverklæret ‘bonussøster’, da de gennem en fælles fascination af kor- og gospelmusik har fulgtes ad og sunget sammen hele livet. Selvom artisterne har imponerende mange øve-kilometer i stemmebåndene, er det første gang, at de står sammen som gruppe på scenen:

– ‘Hallelujah’ er en taknemmelighedssang, der indeholder alt det vi elsker ved gospel: Fællesskabet, festen og entusiasmen for musikken, og dét at man bare kan gå lidt ekstra amok på scenen! Vi håber, at alle i publikum tænker ‘hvor er det fedt at være i live’, når vi har sunget.

5 mar 2022 20:00
DR1 DR TV


LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button