TV-NytTV Streaming premierer

Bomberne over Bornholm

DR markerer 75-året for Bornholms frihed. Det sker blandt andet med en nyproduceret, dramadokumentarisk miniserie i to dele, der handler om tiden på Bornholm op til og efter maj 1945.

Rammen for serien, Bomberne over Bornholm, er en personlig familiehistorie – blandt andet baseret på P3-værten Pelle Peter Jencels personlige familiefortællinger, som har overlevet fra generation til generation.

I 1943 finder og afslører Pelles oldefar et mystisk våben, der er faldet ned på Bornholm. Det viser sig at være Hitlers nye teknologiske våben, V1-bomben. Et gengældelsesvåben der er udviklet til at terrorisere og bombe englænderne. Pelle har kun hørt historien i brudstykker. Krigstiden var aldrig noget, man talte om ved familiefesterne, men nu vil han finde ud af, hvad der egentlig skete dengang og hvilken betydning, det har haft for hans familie og vores allesammens historie.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Historien udspringer af beretninger om, hvilken indflydelse hans oldefar Johannes havde på krigen. Men er oldefaren i virkeligheden den krigshelt, som Pelle tror, eller ser verden helt anderledes ud, når fakta rundt om fortællingerne kommer frem i lyset? Selvom Pelle hylder oldefaren, er der stadig meget usagt, og han har aldrig selv dyrket sin families historie – eller Danmarks for den sags skyld. Det vil han lave om på nu, for at finde ud af hvad der egentlig skete dengang, og hvad det har betydet for danmarkshistorien, for hans familie og i sidste ende for ham selv.

Bomberne over Bornholm

Dokumentar, Serie | Drama
16 maj 2021
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button