Biografnyt

Bedre Tider

- ny Milad Avaz film kommer i biografen i efteråret 2023

BEDRE TIDER er en hjertevarm og ærlig familiefortælling om, hvordan sammenhold kan skabe håb i selv svære tider. En feelgood film om at turde give slip på fortiden og leve i nutiden.

Bedre Tider – det handler den om

Da den depressionsramte Oskar (Ari Alexander) hentes hjem fra et ophold på en psykiatrisk klinik, læner han sig op ad sin storebror, den umiddelbart succesfulde familiefar Karl (Sebastian Jessen). Ikke ret lang tid efter banker det dog på døren – fogedretten indkalder Karl til retten for en udestående gæld i deres fars bageri. Oscar og Karl beslutter sig for – sammen med deres tredje bror Lukas (Andreas Jessen) – at tage til Nordsjælland for at konfrontere deres far, men de tre fremmedgjorte brødre opdager hurtigt, at det står meget værre til end først frygtet. Deres familiebageri er lukningstruet, og hvis der ikke gøres noget akut, står deres fars liv i ruiner. Men evigt optimistiske far Vagn (Lars Brygmann) har en plan! Han vil gentage sin ungdoms succes, men denne gang ikke lave verdens største romkugle, men verdens største træstamme. Ingen går i vejen for Vagns planer, men det viser sig hurtigt, at det ikke kun er Vagn, der bærer på hemmeligheder…

Milad Avaz siger: ”Det har været fem fantastiske uger på set med masser af grin og et skønt hold både foran og bag kameraet. BEDRE TIDER har en ikke-velhavende nordsjællandsk provinsfamilie i fokus. Den er fuld af underspillet humor og har et stort bankende hjerte i de tre brødres forhold. BEDRE TIDER handler om familie, sorg, tilgivelse og livsglæde. Og selvom det bestemt er fiktion, så er den også spædet op med små fortællinger fra mit eget liv – en familie med et stærkt sammenhold, men selvfølgelig også en historie om en far, der selv havde et bageri i en lille lokal by og stod bag en enormt stor romkugle!”.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Milad Avaz tog det meste af filmbranchen med storm, da han sammen med sine brødre Mehdi og Misam Avaz havde biografpremiere på dramaet ”Mens vi lever” i 2017. Og herfra er det gået stærkt. Kun to år senere stod han bag manuskriptet til ”Kollision” og året efter, i 2020, stod han bag sin første tv-serie – den kritikerroste TV2 krimiserie ”Alfa”, hvor Milad også stod bag både manus og instruktion.

”Alfa” blev også den første produktion, hvor skuespillerne og brødrene Sebastian (Bodil- og Robert nomineret ”Mens vi lever”) og Andreas Jessen (Robert nomineret ”Alfa” og ”Marcur”) fik mulighed for at spille overfor hinanden. Det gør de igen og denne gang med en tredje bror spillet af Ari Alexander. På rollelisten ses, udover erfarne kræfter som Lars Brygmann, Rasmus Botoft og Casper Phillipson, Johanne Milland, der modtog en Robert nominering og hele to Bodil nomineringer for sin spillefilmsdebut som Liv i ”Venuseffekten”. Derudover medvirker Lise Baastrup, Skinz, Niklas Sahl, Jens Jørn Spottag og Torben Zeller.

BEDRE TIDER produceres af A Production af Misam Avaz.

Biografen

Bedre Tider Biografen
Film

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: SF Studios presse

Image
Back to top button