TV-Nyt

Arctic Ascent with Alex Honnold

- Free Solo-klatrer bestiger klippe i Grønland

Alex Honnold, der er en af verdens bedste klatrere, begiver sig ud på en enestående rejse for at bestige bjergsiden af Ingmikortilaq, der ligger i et af de mest fjerntliggende områder af Grønland. Honnold har altid drømt om at udforske Grønland og dets urørte tinder, og sammen med verdensklasseklatrere Hazel Findlay og Mikey Schaefer bestiger de som de første havklippen Ingmikortilaq. Med Ingmikortilaqs 1143 meter er den næsten 300 meter højere end bjergsiden på El Capitan, som Alex Honnold besteg i National Geographic-dokumentaren “Free Solo”. Foruden højden på Ingmikortilaq er kulden og isen i Grønland med til at gøre denne ekspedition til en endnu større udfordring.

Dokumentaren er filmet med storslåede skud og farlige stunts. Den giver et unikt indblik i Honnolds ekspedition, der tager ham til nogle af de mest afsidesliggende og udfordrende steder i Grønland.

Ekspeditionen stiller skarpt på klimaforandringerne
Arctic Ascent with Alex Honnold er ikke kun en fortælling om drømme og nye udfordringer. For Honnold, der er en mangeårig klimaaktivist, er denne ekspedition også en mulighed for på nært hold at blive klogere på klimaforandringerne, der har en afgørende indflydelse på planetens fremtid. Med hjælp fra Dr. Heïdi Sevestre, en glaciolog, der arbejder med Arctic Monitoring and Assessment Program, den grønlandske guide Adam Kjeldsen og den berømte eventyrer Aldo Kane bruger holdet en særlig radar til at tage realtidsdybde- og densitetsmålinger af en sjældent studeret sektion af Grønlands indlandsis.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Arctic Ascent with Alex Honnold er ledet af en af verdens største klatrere i jagten på en livslang drøm. Dokumentarserien, bestående af tre afsnit, sendes eksklusivt på tv-kanalen National Geographic i Danmark d. 7. februar fra kl. 20.00.

Arctic Ascent with Alex Honnold | Official Trailer | National Geographic
Arctic Ascent with Alex Honnold | Official Trailer | National Geographic
7 feb 2024 20:00
National Geographic


LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Pressemeddelelse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button