Streamingnyt

Ammo

Disney+ har annonceret deres første norske serie på tjenesten. Der er tale om thrillerdrama serien Ammo, der får premiere 23. november.

Ammo har Nicolai Cleve Broch og Bianca Kronlöf i hovedrollerne og sætter fokus på Norges paradoksale dobbeltrolle som fredsbevarende nation og våbenproducent og -eksportør.

Ammo er den første indkøbte nordiske serie, som får eksklusiv premiere på Disney+ i Danmark, Finland, Sverige og Island. Serien havde premiere på norsk TV 2 i oktober.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ammo – det handler den om

Ammo Bjørn (Nicolai Cleve Broch)
Ammo Bjørn (Nicolai Cleve Broch)

Ammo følger hovedkarakteren Bjørn (Nicolai Cleve Broch), en naiv forretningsmand, som bliver rekrutteret til at arbejde i den norske våbenindustri. Det er en industri, som står på tærsklen af en revolution: Kunstig intelligens. På grund af en tidligere skandale har Bjørn været persona non grata i forretningsverdenen, men han etablerer sig hurtigt som et stjerneskud i en af de største familiedrevne virksomheder i Norge, AGR, hvor han bliver tiltroet håndteringen af en stor forretningsaftale med det franske militær.

Lige inden aftalen skal lukkes, opdager Bjørn, at teknologien, som han nu er ansvarlig for, er ulovlig, og at han kun blev ansat som en syndebuk i tilfælde af, at myndigheder opdagede uregelmæssighederne. Da en militærmission går grueligt galt som et direkte resultat af teknologien, som Bjørn er ved at sælge, kan Bjørn kun rense sit navn ved at gå ind i en dødelig kamp mod magtfulde modstandere. Og hvem tør Bjørn stole på i denne kamp?

”Ammo” er instrueret af Eirik Svensson (“Den største forbrydelse”, “Unge lovende”). Nicolai Cleve Broch (“Mord i Skærgården”, Beforeigners”, “Mellem os”) har hovedrollen i serien og spiller sammen med blandt andre Bianca Kronlöf (“Gryn”, “Tynd is”), Bjørn Floberg (“Margrete den Første”, “Kingsman: The Secret Service”) og Slimane Dazi (“Oussekine”). Det norske produktionsselskab Anagram har produceret serien med producerne Ole Marius Araldsen, Anne Kolbjørnsen og Mats Alders.

”Ideen opstod efter at have set en dokumentar om mennesker, der arbejder i norsk ammunitionsproduktion. Jeg blev blæst bagover af kontrasten mellem, at det er et almindeligt arbejde med hverdagsproblemer, alt imens de laver noget, som er så skadeligt for mange samfund verden over. I Norge ser vi typisk os selv som en fredsnation, men vi er i lige så høj grad en olie- og våbennation,” siger hovedrolleindehaver Nicolai Cleve Broch, som har skabt serien sammen med producer Ole Marius Araldsen.

”Ammo er en lokal kvalitetsdramaserie med international appel, som vi ved, at Disney+-abonnenterne i Danmark vil elske. Det har været en fornøjelse at arbejde med Anagram Norway på projektet, og vi er meget glade for det endelige resultat. Ammo er spændende fra start til slut, og den aktuelle vinkel gør den til et ”must-see show” i hele Norden, da dens etiske dilemma er velkendt i alle vores lande,” siger Vibeke Lia, Programming Director hos The Walt Disney Company Nordics and Baltics.

Ammo Trailer
Ammo Trailer

Ammo

Serie | Drama, Thriller | 2022–
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Disney+ presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


creativeref:1011l108896

Back to top button