Streamingnyt

Aksel – Sportsdokumentar

Den anmelderroste dokumentarfilm om den norske alpine skiløber, Aksel Lund Svindal, har premiere på Viaplay 3. december. Filmen skildrer op- og nedture for en af verdens bedste alpine skiløbere, en krop, der konstant nærmer sig smertegrænsen, og en række dramatiske begivenheder i cirkusset omkring Alpine Ski World Cup.

De seneste tre år har filmskaberne Even Sigstad og Filip Christensen fulgt den norske alpinlegende Aksel Lund Svindal gennem præstationer, guldmedaljer og karriereafslutninger. Dokumentarfilmen ’Aksel’ skildrer en eventyrlig sportskarriere drevet af et særligt sammenhold med holdkammeraterne, den stærke viljestyrke, det kræves for at kæmpe sig tilbage, og frygten for nye skader ved styrtløbene i Beaver Creek i Canada og Kitzbühel i Østrig.

I filmen, der fra 3. december eksklusivt kan ses på Viaplay, møder seerne Aksel Lund Svindal på vej til operationsbordet efter den knæskade, han pådrog sig i Hahnenkamm-løbet i 2016. Den femdobbelte verdensmester har kun kort tid til at hele skaden og forberede sig til OL i Sydkorea i 2018. Lund Svindal er åben og ærlig omkring udfordringerne og ikke mindst frygten for at vende tilbage fra sin skade. Parallellerne til de brutale skader, han pådrog sig i Beaver Creek 10 år tidligere, er klare.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

’Aksel’ har fået stor opmærksomhed, siden den havde biografpremiere 15. oktober. I Norge har Nrk Filmpolitiet givet den 5 stjerner, og det samme gjorde Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad i en anmeldelse med overskriften ’Aksel som formand!’. Filmen har ligeledes fået begejstrede anmeldelser i Østrig og Tyskland.

– Jeg var frygtelig spændt, da jeg skulle se filmen for første gang. Det er en film, der handler om mig og mit liv, og så er det ekstra rart, at den har fået så god feedback. Nu glæder jeg mig til, at endnu flere får mulighed for at se filmen på Viaplay, siger Aksel Lund Svindal.

Ud over Aksel Lund Svindal selv bringer filmen os tæt på de vigtigste mennesker i hans liv. Hans far Bjørn Svindal og hans bror Simen Lund Svindal har begge været centrale personer gennem hele Aksel Lund Svindals karriere både på og uden for pisterne. Filmen fortæller historien om, hvordan moderens død har påvirket de to brødres liv, samt historien om en far, der har gjort alt for at sikre sine sønner et godt liv.

Holdkammerat Kjetil Jansrud er også ærlig og åben omkring forholdet mellem de to alpine skiløbere, som er gode venner og bofæller på træningslejre, men også hinandens mest bitre konkurrenter i startopstillingerne ved VM og OL.

– ’Aksel’ giver et unikt indblik i en af verdens største alpine skiløberes liv. Så snart vi hørte om det her projekt, vidste vi, at vi var nødt til at få historien på Viaplay. Vi arbejder året rundt for at sætte fokus på engagerende nordiske historier, og jeg er overbevist om, at den ufiltrerede og intime dokumentar om Aksel Lund Svindal bliver publikumsfavorit denne jul, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

Filmskaberne Even Sigstad og Filip Christensen har begge en baggrund fra skimiljøet og har tidligere samarbejdet om flere skifilm, herunder biografhittene ’Supervention 1’ og ’Supervention 2’. Begge har i mange år haft et tæt forhold til Aksel Lund Svindal.

– Det var vigtigt for os at komme så tæt på Aksel som muligt, også når det er svært. For os er det vigtigt, at seerne får et ærligt indblik i en af vores største sportsheltes liv, siger Filip Christensen.

Aksel er produceret af Filip Christensen i Field Productions AS, og filmen er instrueret af Even Sigstad og Filip Christensen. Fotograferne er Espen Saur og Filip Christensen, mens filmen er klippet af Selv Sigstad, Charles Griffin Gibson og Mathias Brendsrud.

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image
Annonce

Back to top button