TV-Nyt

9/11: One Day In America

- National Geographic markerer 20-året for 11. september med dokumentarserie

9/11: ONE DAY IN AMERICA sendes over fire dage på National Geographic fra den 29. august kl. 21.00.

For at mindes angrebene den 11. september i New York City, Washington D.C. og Pennsylvania, som fandt sted for 20 år siden, har National Geographic premiere på 9/11: ONE DAY IN AMERICA, en dokumentarserie på seks afsnit, som fortæller historien om begivenhederne på den dag – til tider minut for minut – gennem gribende personlige fortællinger fra redningsfolk og overlevende, som var der.

9/11: ONE DAY IN AMERICA er en 11. september-dokumentarserie om begivenhederne den dag, produceret i officielt partnerskab med the 9/11 Memorial & Museum. Første afsnit, “First Response,” fik premiere den 11. june på Tribeca Film Festival, som en del af det officielle program. Serien er også en del af det officielle program på AFI Docs og Sheffield International Documentary Festival.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udviklet og produceret af Emmy-vindende 72 Films (“Inside North Korea’s Dynasty”) og de Emmy og Oscar-vindende producere Dan Lindsay and T.J. Martin (“LA 92,” “Undefeated”) bliver den rørende og stærke serie vist over fire fortløbende aftener på National Geographic fra den 29. august kl. 21.00.

Serien varer syv timer, hvoraf første afsnit af serien har spillefilmslængde.

For at skabe denne dokumentarserie har filmholdet gennemgået 951 timers arkivoptagelser – hvoraf dele af dem aldrig er set før – for at skabe en immersiv og følelsesladet syv-timers fortælling om den skæbnesvangre dag for 20 år siden. Den tilbyder et grundigt og intimt blik på, hvordan de tragiske hændelser den dag har påvirket så mange liv – og fanger de uselviske heltegerninger og det mod, som fremmede udviste for at redde hinanden, koste hvad det vil, og afslører den menneskelige styrkes triumf, når den bliver testet som aldrig før.

I løbet af tre år har filmskaberne interviewet 54 personer i, i alt 235 timer for at fortælle den grundige, kronlogiske historie om 11. september – det hele i førsteperson.

Med en biografisk tilgang til dokumentarfilmskabelse får seerne adgang til både arkivoptagelser og vidnesbyrd fra dem, som oplevede begivenhederne for 20 år siden. Fra det øjeblik, hvor the New York City Fire Department (FDNY) og New York Police Department (NYPD) først blev tilkaldt til World Trade Center den september-morgen til kollisionens ødelæggende øjeblik og det efterfølgende kaos, følger National Geographic tidslinjen for dagen gennem bemærkelsesværdige arkivoptagelser og fotografier, fanget af journalister og vidner.

Arkivet inkluderer øjeblikke, som aldrig er set før. Heriblandt optagelser af tårnene fra lejligheder og gader i nærheden i øjeblikket, hvor flyene rammer; fra området lige foran tårnene umiddelbart efter, at flyene ramte, samt de indgående redningsmissioner i løbet af den frygtindgydende dag.

“Vi husker alle, præcis hvor vi var den 11. september 2001. Midt i tragedien, kaosset og tristessen husker vi også de imponerende heltegerninger, uselviskheden og menneskeligheden, der blev vist den dag,” siger Courteney Monroe, president, National Geographic Content. “Med denne serie forsøger vi at udødeliggøre disse fortællinger og fortsætter National Geographics tradition for autentisk og stærk historiefortælling, som giver en dybere forståelse af vigtige historiske begivenheder.”

Hvert afsnit af serien kaster lys på heltegerningerne, som blev fremtvunget af begivenhederne 11. september, hvor individer, der satte deres eget liv på spil for at redde dem omkring sig, fortæller om deres oplevelser udelukkende i førsteperson. Fra redningsfolk til ansatte i World Trade Center og gode samaritanere, der så begivenhederne ske, deler de deres oplevelser – for nogles vedkommende for første gang.

Vidnesbyrdene inkluderer den første FDNY-leder, der ankom til World Trade Center om morgenen den 11. september, en brandmand som undslap Nordtårnet lige inden, det kollapsede, paramedicinere der var først på stedet, som genoplever den forfærdelige oplevelse af at lede efter liv i murbrokkerne, og vidner som deler deres redningshistorier efter at have være fanget inde i tårnene under bjerge af beton.

Derudover fortæller vi parallelhistorier – dem om individer inde i bygningerne, som var på kanten af døden, sammen med perspektiverne fra deres redningsmænd, for hvem at redde en fremmeds liv var det eneste, der betød noget.

“Vores håb med denne serie er at vise den sande menneskelige oplevelse af 11. september på en måde, som både ærer ofrene og de overlevende af angrebene den dag – en serie der ser bort fra de geopolitiske implikationer og i stedet fokuserer på oplevelsen for de mennesker, som var der,” siger producerne Dan Lindsay og T.J. Martin. “National Geographic giver usammenlignelig adgang i sin dokumentar-historefortælling, og vi kunne ikke være mere ydmyge over vores samarbejde med vores venner hos 72 Films, Nat Geo og the 9/11 Memorial & Museum på dette projekt.”

David Glover, producer og medstifter af 72 Films, tilføjer, “Med så indgående adgang til optagelser og førstehåndsfortællinger fra dem, som modigt delte deres oplevelser med os, giver serien håb om, at vi på trods af uhyre vanskelige forhold kan løfte os, når vi arbejder sammen.”

9/11: ONE DAY IN AMERICA er produceret af 72 Films for National Geographic. Dan Lindsay, T.J. Martin og David Glover er producere; Joe Bini er historiekonsulent, og Caroline Marsden er serieproducer for 72 Films. Carolyn Payne er producer for National Geographic. Serien er instrueret af Daniel Bogado og klippet af Chris Nicholls, Audinga Kucinskaite, Dan Lavender og Sam Bergson. Musikken er komponeret af David Schweitzer.

29 aug 2021 21:00
National Geographic

9/11: One Day In America National Geographic
Dokumentar

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: National Geographic presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button