Streamingnyt

518 piger

- Ny TV 2 Play dokumentarserie om Danmarks største digitale krænkelsessag

Hvordan kunne det ske? Hvordan kunne Max stjæle intime billeder fra 518 piger? Det har alle ofrene i danmarkshistoriens største sag om digitale sexkrænkelser, hvor der for nylig faldt dom med fængselsstraf til følge, spurgt sig selv om. Nu giver de os svaret i den nye, dramatiserede dokumentarserie ‘518 piger’, der kan ses på TV 2 PLAY tirsdag 26. juli.

Serien er en slags tv-eksperiment, der rekonstruerer scener fra pigernes og Max’ liv sammen – på baren, i skolen og til festerne.

Tv-produktionen har blandt andet genskabt Max’ lejlighed ud fra pigernes erindringer, grundig research og tilgængelige billeder. En statist spiller rollen som Max, mens pigerne spiller sig selv.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Vi har været i kontakt med de her piger meget længe, og det har taget enormt stort mod for dem at stille sig frem i denne serie efter det tillidsbrud, de har været udsat for – det er virkelig sejt, siger Jon Adelsten, instruktør på serien for Pipeline Production.

– De er også gået med til nogle dramaturgiske greb, som måske kan føles lidt grænseoverskridende. Men håbet er, at de ved at genskabe begivenhederne kan lægge brikkerne til deres historier og på den måde tage magten over deres fortælling tilbage, siger Jon Adelsten.

Undervejs i serien kan pigerne i deres søgen på svar gøre seerne både klogere og mere bevidste om, at det kan ske for alle. For det eneste, de 518 piger har gjort sig skyldige i, er at stole på deres ven.

– Den her måde at producere dokumentaren på giver virkelig en indlevelse i pigernes oplevelser, som vi sjældent ser i dokumentarer på tv. Vi kommer i deres sted og ser Max i øjnene til festerne og hjemme i lejligheden. Vi oplever hans charme og selvsikre væsen, samtidig med at vi selv bliver utrygge på pigernes vegne, når hele hans fortælling slår sprækker, siger TV 2-redaktør på serien, Thomas Breinholt.

– Samtidig har det været centralt for os at være tro mod pigernes erindringer uden at overdramatisere dem. Det betyder meget for os, at pigerne reagerer, som de gør, når de for eksempel går ind i den rekonstruerede lejlighed, siger Thomas Breinholt og fortsætter:

– Det ser desværre ud som om, at digitale krænkelser er noget, der er kommet for at blive i vores samfund. Så vi håber også, at serien kan være med til at sætte fokus på, hvordan vi bedst beskytter os selv digitalt.

Episode 1 og 2 af ‘518 piger’ kan ses på TV 2 PLAY tirsdag 26. juli. De tre næste episoder kommer på TV 2 PLAY de efterfølgende tre tirsdage.

26 jul 2022
TV 2 Play

518 piger TV 2 Play STREAM HER
Dokumentar

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: TV 2 presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button