Premier League rettigheder i udbud i Norden - Vil Discovery Networks melde sig på banen?

| torsdag 09. jan, 2020 21:31 | 8 Kommentarer
Premier League danske tv udbydere

Premier League rettighederne løber i Danmark til 2022, men Premier League ser ud til at have travlt med allerede nu at sælge rettighederne i Norden for en ny periode. Det erfarer det norske medie kampanje.com, der også skulle vide at den nye rettighedsperioder bliver længere, op mod 6 år.

Det var i juni 2018 den daværende MTG, nu Nent Group sikrede sig Premier League rettighederne for 2019/20 og frem til og med 2021/22 sæson i Danmark, Sverige og Finland, mens TV 2 Norge sikrede sig rettighederne i Norge.

Det skulle være en kort første bud runde med svarfrist inden for et par uger ifølge Kampanje.com.

Premier League rettigheder har haft konsekvenser i Danmark

Selv om Premier League rettighederne ikke reelt skiftede hænder i Danmark med den seneste aftale, så gav den nye aftale en ændring, nemlig at MTG/Nent Group denne gang ikke solgte halvdelen videre til Discovery Networks, men i stedet gik til YouSee og deres nye kanal Xee. Det har formentlig også været med til at gøre det nemmere og mere oplagt for YouSee at sige farvel til Discovery kanalerne her fra 2020. Nent Group har ved den manøvre kunne svække Discovery Networks i Danmark. YouSee’s farvel til Discovery vurderes af analytiker i BT at koste Discovery omkring 800.000 kroner om dagen.

Ser man på 6’eren’s seertal for første uge i 2019 kontra 2020, så mærkes manglen på Premier League tydeligt på seertallene. Topscoren i første uge af 2019 var en Premier League kamp mellem Newcastle og Manchester United, der havde 133.000 seere. Men mest sete program uge 1 af 2020 på 6’eren var Dødbringende Våben 4, der havde 21.000 seere, ifølge Kantar Gallup Seer-undersøgelsen.

Om Discovery Networks denne gang vil melde sig ind i kampen om Premier League rettighederne fra 2022/23, eller Nent Group fortsætter, må vi naturligvis vente med at få at vide til den nye aftale offentliggøres. Discovery har dog hidtil vist sig mest interreseret i at lave større område/globale aftaler f.eks. på OL og Golf.

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

8
Kommentarer

for at kommentere
4 Kommentartråde
4 Svar i tråden
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
mich

De taber 800.000 kr hver enste dag, og snart mister de ogå mange reklame indtægter efter at de er mere end halveret i seettal, kun hver 20 dansker ser discovery 11 TV kanaler

Per M

Tror vist godt man kan regne med at det bliver Nent Group der render afsted med rettighederne, da udbyderne af rettighederne sikkert også tænker at det er dem der har den bredeste dækning, plus at de nu også når ud til et langt brede publikum i UHD.

Babsulino

Mærkeligt at Discovery Networks ikke kunne forudse konsekvenserne af deres stejle forhandlingsmetoder. De ligger som de har redt.

Per M

De er ganske enkelt bare godt gammeldags uden for pædagogisk rækkevide og som man kan se selv efter de facts der er kommet på bordet, så fortsætter de med at være det.

Kristian

Virker ikke som Danmark er et land hvor Discovery vil bruge penge.. La liga og Serie A købet strive som endt på TV2 og Discovery må da ha flere penge end TV2.. Tennis, Wimbledon og ATP tennis købet TV2 ,igen hvor bliver Discovery Af? De siger de vil købe indhold når det bliver fri på market, det har de her rettigheder, NBA har TV2 også ligge genkøbte … Dansk fodbold har de fordi der ikke rigtig var et udbud… Premier league er nok det som vil få nogen af deres kanaler tilbage hos yousee, da Yousee er ligeglad med La… Read more »

Per M

Genindføres så Sportslisten igen af rød blok, hvilket der nok er store chancer for med den brede opbakning der er fra partierne, så er det stort set slut på en masse sportsgrene for Discovery, da det drejer sig om alt der falder ind under danske mesterskaber, landskampe, EM, VM og OL hvor at minimum 75% af landets befolkning skal kunne se det uden særskilte abos og her har vi som det ser ud til kun 3 der pt. opfylder de krav: DR, TV2 og Nent Group der alle har kanaler der også befinder sig i en grundpakke hos Canal Digital,… Read more »

HansPedersen

Hvis man nu ser på OL i den sammenhæng… Opfylder OL til sommer så de krav… DR må jo sende det hele, men ikke direkte. Som jeg forstår det. Nuvel nu er det jo ikke en aftale der er lavet endnu, men i de gamle aftaler, stod der at det gjaldt DIREKTE sendinger, eller kunne forskudt tælle som ok? Og hvor meget af OL skal dækkes? Der er jo aldrig sendt alt. så bare at sige OL er jo et lidt flyvsk begreb synes jeg. Er det alt med dansk deltagelse eller hvordan defineres det. Kan Discovery blive tvunget til… Read more »

Per M

Ved ikke med Discovery og OL i år, Sportslisten skal op til diskussion først og hvornår det sker i 2020 er vist heller ikke besluttet endnu fra politisk side.
Jeg ved kun at man fra Tysk side af vil kunne se en pokkers masse af OL’et, fordi at både ARD og ZDF vil transmittere derfra, så det lyder til at de i hvert fald vil dække det meget bredt.