Branche-Nyt

Premier League rettigheder i udbud i Norden

Premier League rettighederne løber i Danmark til 2022, men Premier League ser ud til at have travlt med allerede nu at sælge rettighederne i Norden for en ny periode. Det erfarer det norske medie kampanje.com, der også skulle vide at den nye rettighedsperioder bliver længere, op mod 6 år.

Det var i juni 2018 den daværende MTG, nu Nent Group sikrede sig Premier League rettighederne for 2019/20 og frem til og med 2021/22 sæson i Danmark, Sverige og Finland, mens TV 2 Norge sikrede sig rettighederne i Norge.

Det skulle være en kort første bud runde med svarfrist inden for et par uger ifølge Kampanje.com.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Premier League rettigheder har haft konsekvenser i Danmark

Selv om Premier League rettighederne ikke reelt skiftede hænder i Danmark med den seneste aftale, så gav den nye aftale en ændring, nemlig at MTG/Nent Group denne gang ikke solgte halvdelen videre til Discovery Networks, men i stedet gik til YouSee og deres nye kanal Xee. Det har formentlig også været med til at gøre det nemmere og mere oplagt for YouSee at sige farvel til Discovery kanalerne her fra 2020. Nent Group har ved den manøvre kunne svække Discovery Networks i Danmark. YouSee’s farvel til Discovery vurderes af analytiker i BT at koste Discovery omkring 800.000 kroner om dagen.

Ser man på 6’eren’s seertal for første uge i 2019 kontra 2020, så mærkes manglen på Premier League tydeligt på seertallene. Topscoren i første uge af 2019 var en Premier League kamp mellem Newcastle og Manchester United, der havde 133.000 seere. Men mest sete program uge 1 af 2020 på 6’eren var Dødbringende Våben 4, der havde 21.000 seere, ifølge Kantar Gallup Seer-undersøgelsen.

Om Discovery Networks denne gang vil melde sig ind i kampen om Premier League rettighederne fra 2022/23, eller Nent Group fortsætter, må vi naturligvis vente med at få at vide til den nye aftale offentliggøres. Discovery har dog hidtil vist sig mest interreseret i at lave større område/globale aftaler f.eks. på OL og Golf.


I samme kategori

Back to top button