TV-Nyt

Peter Ingemann klar med sit første TV 2 program Nybyggerne

Peter Ingemann tv2
Peter Ingemanns nye program hedder “Nybyggerne” og har premiere 9. oktober på TV 2.
(Foto: Henrik Hammel / TV 2)

En af Danmarks mest populære tv-værter, 40-årige Peter Ingemann, står klar til at invitere seerne med indenfor, når TV 2 har premiere på “Nybyggerne” onsdag 9. oktober kl. 20.50. Vi kommer helt tæt på, når fire vidt forskellige par flytter ind i hver deres typehus på en villavej i Kolding. Her skal de bogstavelig talt starte helt forfra. Husene består nemlig kun af rå betonmure, og deltagerne har ni uger og 350.000 kroner til at skabe deres helt egen drømmebolig.

De fire par kaster sig hver uge over et nyt rum i boligen, som de har fuldstændig frie tøjler til at indrette, som de vil. Herefter er det op til de tre dommere (en håndværker, en indretningsdesigner og en fremtidsforsker) at afgøre, hvem der har løst opgaven bedst. Men i sidste ende handler det om at vinde publikums gunst, for i den store finale er det dem, der bestemmer, hvem der har gjort sig fortjent til den store førstepræmie: Det hus, de selv har skabt!

Meget mere end bare et boligprogram

Parrene har én ting til fælles: De er alle glade amatører, og undervejs må de alle sande, at nybyggerdrømmen er en større mundfuld end først antaget. I programmerne følger seerne familiernes op- og nedture på tætteste hold:

– “Nybyggerne” er meget mere end bare et boligprogram, for det appellerer til både hjernen og hjertet, og det bliver spændende at følge. Følelserne sidder i den grad uden på tøjet af deltagerne, når opgavens omfang begynder at gå op for dem. Første dag møder de op til et råt og tomt hus uden toilet eller køkken og skal starte helt forfra. Når man ikke har nogen som helst erfaring med den slags, er det noget, der i den grad sætter parforholdet på prøve, fortæller TV 2-redaktør Susanne Funder-Mikkelsen.

I “Nybyggerne” bliver de fire familier indlogeret i fire helt ens typehuse, og kun farven på hoveddøren gør det muligt udefra at skelne boligerne fra hinanden. Dermed bliver parrenes kreative evner lige fra begyndelsen testet, da de skal nyfortolke den mest dominerende boligform i Danmark. Siden 1960’erne er der bygget mere end en million parcelhuse herhjemme, og derfor er denne boligform forbundet med mange stereotyper og fordomme. Så parrene er nødt til at se med helt nye øjne på de velkendte rammer, og der er med garanti lagt op til både inspiration og overraskelser.

Fra “Hammerslag” til “Nybyggerne”

Det er den rutinerede vært på boligprogrammer, Peter Ingemann, der styrer seerne gennem det store byggeprojekt. “Nybyggerne” er Ingemanns første program på TV 2, efter han i foråret annoncerede, at han efter næsten to hundrede gange “Hammerslag” var klar til nye udfordringer på TV 2. Sommeren igennem har han fulgt nybyggerne på tætteste hold, og han har i den grad glædet sig over de fire pars store forskellighed og engagement:

– “Nybyggerne” har med garanti noget for en enhver smag: Den kreative børnefamilie, det nyforelskede ældre par, designerparret fra provinsen og IT-konsulenterne, der aldrig har slået et søm i og tror, de kan Google sig til alt. Alle parrene og deres tossede og geniale idéer vokser på én, og det bliver både sjovt og nervepirrende at se, hvordan amatører griber et så stort byggeprojekt an og ikke mindst, hvordan det påvirker deres parforhold, siger Peter Ingemann.

TV 2 er med hele vejen, når de fire par sætter alt ind for at vinde en af danmarkshistoriens største tv- præmier og kommer med deres bud på, hvordan drømmehuset anno 2013 skal se ud.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button