Branche-Nyt

Pernille Erenbjerg fratræder sin stilling som CEO for TDC

På baggrund af TDC’s ekstraordinære generalforsamling (“EGM”) er der blevet valgt en ny bestyrelse. Samtidig meddeles det, at TDC Groups CEO og koncernchef, Pernille Erenbjerg, fratræder sin stilling efter en overgangsperiode.

Bestyrelsen vil indledningsvis blive ledet af Mike Parton. På sigt planlægges det dog at udnævne en anden formand med en stærk dansk profil med et godt netværk og erfaring fra dansk erhvervsliv. På det tidspunkt tiltræder Mike Parton som næstformand, hvor han vil fokusere på TDC’s strategiske transformation. På kort sigt vil Mike fokusere på visionen om at levere højhastigheds-internet til husstande og virksomheder i hele Danmark.

Mike Parton har over tredive års erfaring med sig fra førende europæiske televirksomheder. Derudover har han erfaring fra højeste ledelses- og bestyrelsesniveau. Han har ledet succesrige forandrings-, transformations- og vækststrategier hos nationale og internationale teleselskaber, herunder i Skandinavien og Storbritannien. Han er den nuværende formand for Tele2 AB (“Tele2”) og har ledet den succesfulde fusion med Com Hem Holding AB (“Com Hem”). Han meddelte efter den succesfulde fusion, at han agter at udtræde af Tele2s bestyrelse den 21. maj 2018. Mike Parton er også den nuværende formand for Arqiva, Storbritanniens største uafhængige maste og infrastrukturvirksomhed.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I dag meddelte Pernille Erenbjerg desuden, at hun fratræder rollen som CEO efter en overgangsperiode. Pernille vil fortsætte i rollen som CEO indtil udgangen af 2018 og hjælpe med at implementere den nye strategi og virksomhedsstruktur. Pernille har været CEO siden slutningen af 2015 og har været arkitekten og drivkraften bag den strategi, der bragte TDC Group fra tocifret fald i EBITDA til vækst.

“Det er et privilegium at lede TDC ind i den næste vækstfase, der skal være med til at udvikle Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. Jeg vil gerne takke Pernille Erenbjerg for hendes lederskab, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med Pernille og det øvrige ledelsesteam om vores planer for fortsatte investeringer, fokus på detail- og indholdsudvikling samt udrulning af fiber i Danmark,” siger ny bestyrelsesformand for TDC, Mike Parton.

“Da vores nye ejere nu påbegynder en ny strategi, som indebærer at opdele det danske selskab i separate enheder, føler jeg, at det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på og starte processen med at overbringe stafetten til en anden. Jeg er meget stolt over de resultater, vi har opnået, og jeg føler en stærk forpligtelse til at sikre, at selskabet kommer gennem denne overgangsfase på den bedst mulige måde. Derfor har jeg aftalt med den nye bestyrelse at fortsætte som adm. direktør i en overgangsperiode for at hjælpe med at gennemføre den nye strategi og forretningsstruktur,” udtaler adm. direktør Pernille Erenbjerg.

“Vi er glade for at kunne udpege Mike som ny formand for TDC. Mikes erfaring taler for sig selv, og vi har fuld tillid til hans evne til at hjælpe med at lede vores transformationsplaner for TDC. Derudover ønsker vi at takke Pernille for hendes støtte i overgangsperioden og ønsker hende alt godt i hendes fremtidige virke,” siger adm. direktør for PFA, Allan Polack, på vegne af konsortiet.

Mike Parton er udnævnt til midlertidig bestyrelsesformand samtidig med, at der er valgt fire nye medlemmer til bestyrelsen. Bestyrelsen består således af:

  • Marianne Bock, uafhængigt bestyrelsesmedlem og formand for revisionsudvalget (fortsætter)
  • Martin Bradley, bestyrelsesmedlem og formand for vederlagsudvalget (nyt medlem)
  • Nathan Luckey, bestyrelsesmedlem og direktør for revision, nominering og vederlagskomiteen (nyt medlem)
  • Arthur Rakowski, bestyrelsesmedlem, direktør for revisionsudvalget og formand for valgkomiteen (nyt medlem)
  • Ulrik Dan Weuder, bestyrelsesmedlem og medlem af nominerings- og vedlagskomiteerne (nyt medlem)
  • Mogens Jensen, medarbejderrepræsentant
  • Thomas Lech Pedersen, medarbejderrepræsentant
  • John Schwartzbach, medarbejderrepræsentant
  • Zanne Merethe Stensballe, medarbejderrepræsentant


Fakta om bestyrelsesmedlemmerne:

Mike Parton, Født 1954
Uddannelse: Statsautoriseret revisor.
Øvrige ledelseserhverv: Formand for bestyrelsen i Tele2 (fratræder maj 2018). Formand for bestyrelsen i Arqiva. Medlem af Chartered Institute of Mangagement Accountants.

Marianne Rørslev Bock, født 1963
Uddannelse: MSc i Business Administration og Auditing ved Copenhagen Business School, 1991. Statsautoriseret revisor, 1997.
Øvrige ledelseshverv: CFO i Brødrene Hartmann A/S og medlem af bestyrelsen af seks datterselskaber heraf. Bestyrelsesmedlem og formand for Finanstilsynets regnskabsudvalg. Bestyrelsesmedlem og medlem af vederlags- og valgkomiteen for Kemp & Lauritzen A / S. Medlem af bestyrelsen for Axel Muusfeldts Fond.

Martin Bradley, født 1971
Uddannelse: B.A. (Finansiering), Loughborough University, England.
Øvrige ledelseserhverv: Senior administrerende direktør i Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA); chef for European Utilities and Networks team. Bestyrelsesformand i DKT Holdings ApS, DKT Finance ApS og DK Telekommunikation ApS. Bestyrelsesmedlem i Cadent Gas Limited og Elenia Oy.

Nathan Luckey, født 1979
Uddannelse: B.A. (ingeniør) og B.A. (erhverv), University of Technology, Sydney, Australien.
Øvrige ledelseserhverv: Administrerende direktør i Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA); chef for European Communications Infrastructure team. Bestyrelsesmedlem i DKT Holdings ApS, DKT Finance ApS og DK Telekommunikation ApS, Arqiva Group Limited, ?eské Radiokomunikace a.s., Towercom a.s., Inea S.A. og Russian Towers.

Arthur Rakowski, født 1957
Uddannelse: B.A. (handel), eksamen i finansiering, University of New South Wales, Australien.
Øvrige ledelseserhverv: Formand for Investor solutions Group. Udvalgsmedlem i MEIF Investment. Udvalgsmedlem i Macquarie’s MEIF Funds Investment. Medlem af Global Capital Committee i British Private Equity Association (BVCA). Bestyrelsesmedlem i DKT Holdings ApS, DKT Finance ApS og DK Telekommunikation ApS, DCT Gdansk, Green Investment Group og Macquarie Infrastructure and Real Assests (Europe) og East London Business Alliance

Ulrik Dan Weuder, født 1969
Uddannelse: Cand.polit, Københavns Universitet, Danmark.
Øvrige ledelseshverv: Chef for Global Direct Investments. Ansvarlig for alternative investeringer i ATP. Administrerende direktør i Kastrup Airport Parent ApS, Copenhagen Airports Denmark Holdings ApS, Copenhagen Airports Denmark ApS, ATP TIM GP ApS, ATP Timberland Invest K/S, ATP Infrastructure II ApS og ATP Infrastructure III GP ApS. Formand for bestyrelsen i ATP Infrastructure Spain ApS og ATP Infrastructure II ApS. Bestyrelsesmedlem og næstformand i Københavns Lufthavne A/S, DKT Holdings ApS, DKT Finance ApS og DK Telekommunikation ApS. Bestyrelsesmedlem i Redexis Gas, S.A., ATP Infrastructure III GP ApS, Lincoln Topco Pte. Limited, APR Energy Limited og JJ X-Ray Holding A/S.

Kilde: TDC presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button