Oversigt: Danske tv-serier i 2019

| søndag 13. jan, 2019 10:54 | 0 Kommentarer

2019 byder igen på nye danske tv og streaming serier, og vi har i denne artikel samlet et overblik over de titler, vi lige nu kender til.

Både TV 2 og DR1 er garant for danske serier, men også Viaplay har flere bud i 2019 og så vender The Rain tilbage på Netflix med en ny sæson.

Men lad os kigge på hvad 2019 bringer af danske serier. Listen er ikke komplet, der kommer helt sikkert mere til i løbet af året.

Bedrag sæson 3

Bedrag Sæson 3

DR’s dramaserie Bedrag er allerede i gang, men skal naturligvis nævnes her på 2019 listen her.

Badehotellet sæson 6

badehotellet sæson 6

Foto: Mike Kollöffel / TV 2

TV 2 starter igen året med en ny omgang Badehotellet, der starter 28/01. Læs mere her

DEN SOM DRÆBER – Fanget af mørket

den som dræber fanget af mørket viaplayViaplay og TV3 vækker den gamle TV 2 serie, der også fik en spillefilm, til live igen med et nyt cast.  Starter 27. februar.

Den nye sæson bygger videre på DEN SOM DRÆBER’s karakteristiske Nordic Noir-univers, men går samtidig nye veje med et helt nyt cast og et endnu større fokus på forbrydelsens psykologiske element. I den nye sæson kommer seerne helt tæt på hovedkaraktererne, og følger deres rejse ind i den mørkeste og mest ekstreme del af det menneskelige sind i jagten på en seriemorder.

I hovedrollerne ses Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DR’s successerie Arvingerne, og Natalie Madueño, der fik sit gennembrud i DR’s Bedrag.

Casper Erobrer Norge

casper erobrer norgeEftersom serien her har danske Casper Christensen i hovedrollen, så skal den da også lige med på listen.

“Casper Erobrer Norge” er en fiktiv dokumentarserie, en såkaldt mocumentary, der viser danskerens desperate forsøg på at blive berømt i nabolandet Norge. Serien vil premiere på Viaplay og TV3 i 2019.

Serien handler om Caspers forsøg på at opnå berømmelse udenfor det danske kongerige, efter at danskerne efterhånden er blevet godt trætte af at høre om komikerens mange eskapader og skandaler.

Straight Forward

Straight Forward Troels Lyby ViaplayNordic Noir møder new zealansk humor i den kommende Viaplay Original “Straight Forward”. Det er et international svindeldrama med stærkt dansk cast, som udspiller sig i både København og Queenstown, New Zealand.

Straight Forward ViaplayDet er svært at rette op på sit liv, når fortiden altid er ved at indhente én. Silvia Petersen (Cecilie Stenspil) er en svindler med samvittighed; hun går kun efter at svindle de slemme typer. Men da hun lægger sig ud med én af Danmarks værste forbrydere, bliver det farligt. Silvia bliver nødt til at efterlade sin mor og datter og flygte ud af landet – og dét skal være hurtigt!

Under dæknavnet Robyn Ford lander Silvia i Queenstown, New Zealand. Herfra forsøger Silvia desperat at få sin mor (Vibeke Hastrup) og teenagedatter (Marie Boda) ned til sig, da det snart viser sig, at deres liv også er i fare i Danmark. Mens Silvia kæmper en kamp for at få sin mor og datter ned til sig, skal hun gøre alt for at holde sig under radaren og ikke blive genkendt – bekymringerne omkring familien, er nemlig ikke de eneste problemer Silvia har – efter hende er nemlig også en meget vred, dansk politimand (Troels Lyby), en moderisk pusher og, før eller siden, også det new zealanske politi.

Straight Forward vil udkomme i otte afsnit engang i 2019.

Fred til lands

Fred til lands er titlen på DR1’s søndagsdrama i efteråret 2019. ’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn og er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

Sygeplejeskolen sæson 2

I første sæson fulgte vi den nye sygeplejeelev Erik og de udfordringer, han stødte på som første mand i kvindefaget. Når serien vender tilbage i 2019 på TV 2 Charlie og TV 2 Play, træder Anna (Molly Egelind) frem. Hun skal tage et opgør med sin velhavende far, som ikke billiger Annas valg om at pleje andre. Imens skal hun forsøge at balancere kærligheden til Erik og sin uddannelse.

The Rain sæson 2

Netflix første danske originalserie The Rain skulle vende tilbage i 2019 med en ny sæson.

Netflix beskriver den nye sæson således: “Solidaritet og loyalitet bliver sat på den ultimative prøve i en verden, hvor naturen og virussen bliver fortsat farligere, og hvor ingen kan vide, hvem der er venner, og hvem der er fjender,” skriver Netflix.

“Efter at have undsluppet Apollon og hendes fars faste greb, begiver Simone sig ud på en farefuld rejse for at finde en kur imod virusen, som langsomt overtager Rasmus’ krop. Men da virussen begynder at tage ny form inden i ham, er spørgsmålet nu, om det er Rasmus, der er i fare, eller om det er ham, der er en trussel mod verden.”

Erobreren

HBO Nordic’s første danske serie Erobreren blev annonceret tilbage i 2017. Den er ikke bekræftet endnu så vidt vi ved til 2019 premiere, men vi tager den lige med som en bobler.

‘Erobreren’ bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August. Serien vil blive på 8 afsnit af en time.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

 

Del på:

Tags: , , , , , ,

Gemt under:: TV-Nyt, Streaming