TV-NytStreamingnyt

Oversigt: Danske tv-serier i 2019

BEMÆRK denne artikel blev skrevet tilbage i januar 2019. Hvis du vil have et mere aktuelt overblik henviser vi til vores danske serier på vej artikel her.

2019 byder igen på nye danske tv og streaming serier, og vi har i denne artikel samlet et overblik over de titler, vi lige nu kender til.

Både TV 2 og DR1 er garant for danske serier, men også Viaplay Reklame-link har flere bud i 2019 og så vender The Rain tilbage på Netflix med en ny sæson.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Men lad os kigge på hvad 2019 bringer af danske serier. Listen er ikke komplet, der kommer helt sikkert mere til i løbet af året.

Bedrag sæson 3

Bedrag Sæson 3

DR’s dramaserie Bedrag er allerede i gang, men skal naturligvis nævnes her på 2019 listen her.

Badehotellet sæson 6

badehotellet sæson 6
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

TV 2 starter igen året med en ny omgang Badehotellet, der starter 28/01. Læs mere her

DEN SOM DRÆBER – Fanget af mørket

den som dræber fanget af mørket viaplayViaplay Reklame-link og TV3 vækker den gamle TV 2 serie, der også fik en spillefilm, til live igen med et nyt cast.  Starter 27. februar.

Den nye sæson bygger videre på DEN SOM DRÆBER’s karakteristiske Nordic Noir-univers, men går samtidig nye veje med et helt nyt cast og et endnu større fokus på forbrydelsens psykologiske element. I den nye sæson kommer seerne helt tæt på hovedkaraktererne, og følger deres rejse ind i den mørkeste og mest ekstreme del af det menneskelige sind i jagten på en seriemorder.

I hovedrollerne ses Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DR’s successerie Arvingerne, og Natalie Madueño, der fik sit gennembrud i DR’s Bedrag.

Gidseltagningen – sæson 2

Gidseltagningen sæson 2 Kanal 5

Kanal 5 blænder igen op for storslået, dansk fiktion, når vi sender sæson to af den prisvindende thrillerserie ’Gidseltagningen’, hvor Danmark bliver ramt af et pludseligt terrorangreb ombord på Sverigesfærgen. Angrebet opstår i kølvandet på konflikten i Syrien, og de hjemvendte syrienskrigere trækker internationale tråde hele vejen fra Mellemøsten og ind på Christiansborg. Phillip Nørgaard sætter igen livet på spil i et desperat forsøg på at stoppe terroristernes planer og sikre de mange gidslers overlevelse!

Den hjemvendte syrienskriger, 22-årige June al-Baqee (Yasmin Mahmoud), bliver under stor mediebevågenhed dømt ved Østre Landsret og frataget sit pas i ét år – til trods for at hun i Syrien kæmpede på oprørernes side imod ISIS. June løslades og nu venter hele hendes muslimske familie hjemme på Nørrebro med danske flag. Men forgæves. For June kommer aldrig hjem, idet hun bliver taget som gidsel af fire islamistiske terrorister, hvoraf flere formodes selv at være hjemvendte syrienskrigere, men som i modsætning til June kæmpede for ISIS.

Philip Nørgaard (Johannes Lassen), der er på orlov fra politiets Terror Task Force, kender June personligt fra tidligere opgaver. På egen hånd undersøger han hendes forsvinden, selvom PET ikke vurderer, at der er tale om en forbrydelse. Offentligheden tror derimod, at June er flygtet tilbage til Syrien for at kæmpe videre.

Philip ender med at spore June og hendes gidseltagere på færgen til Sverige, der under en sen aftenovergang er på vej fra Helsingør mod Helsingborg for at bringe June ud af landet. Ombord på færgen lykkes det på opportunistisk vis June at stikke af fra de fire gidseltagere og gemme sig på skibet. Gidseltagerne befinder sig pludselig under stort pres, og de reagerer prompte med at kapre færgen og tage alle passagerer som gidsler.

Dér ligger den kaprede færge nu stille midt i Øresund ud for Kronborg, men i ly af nattemørket lykkes det Philip at komme ombord på egen hånd, mens det går op for politiet, og snart også resten af landet, at en højspændt islamistisk terroraktion udspiller sig lige her på dansk grund.

Foruden Johannes Lassen medvirker en stribe anerkendte skuespillere, herunder Søren Pilmark, Søren Malling, Helle Fagralid, Ola Rapace, Esben Dalgaard, Alexandre Willaume, Henning Jensen, Elsebeth Steentoft, Peder Thomas Pedersen og Ali Sivandi.

Kommer dette forår på Kanal 5 og Dplay

 

Casper Erobrer Norge

casper erobrer norgeEftersom serien her har danske Casper Christensen i hovedrollen, så skal den da også lige med på listen.

“Casper Erobrer Norge” er en fiktiv dokumentarserie, en såkaldt mocumentary, der viser danskerens desperate forsøg på at blive berømt i nabolandet Norge. Serien vil premiere på Viaplay Reklame-link og TV3 i 2019.

Serien handler om Caspers forsøg på at opnå berømmelse udenfor det danske kongerige, efter at danskerne efterhånden er blevet godt trætte af at høre om komikerens mange eskapader og skandaler.

Straight Forward

Straight Forward Troels Lyby ViaplayNordic Noir møder new zealansk humor i den kommende Viaplay Reklame-link Original “Straight Forward”. Det er et international svindeldrama med stærkt dansk cast, som udspiller sig i både København og Queenstown, New Zealand.

Straight Forward ViaplayDet er svært at rette op på sit liv, når fortiden altid er ved at indhente én. Silvia Petersen (Cecilie Stenspil) er en svindler med samvittighed; hun går kun efter at svindle de slemme typer. Men da hun lægger sig ud med én af Danmarks værste forbrydere, bliver det farligt. Silvia bliver nødt til at efterlade sin mor og datter og flygte ud af landet – og dét skal være hurtigt!

Under dæknavnet Robyn Ford lander Silvia i Queenstown, New Zealand. Herfra forsøger Silvia desperat at få sin mor (Vibeke Hastrup) og teenagedatter (Marie Boda) ned til sig, da det snart viser sig, at deres liv også er i fare i Danmark. Mens Silvia kæmper en kamp for at få sin mor og datter ned til sig, skal hun gøre alt for at holde sig under radaren og ikke blive genkendt – bekymringerne omkring familien, er nemlig ikke de eneste problemer Silvia har – efter hende er nemlig også en meget vred, dansk politimand (Troels Lyby), en moderisk pusher og, før eller siden, også det new zealanske politi.

Straight Forward vil udkomme i otte afsnit engang i 2019.

Fred til lands

Fred til lands er titlen på DR1’s søndagsdrama i efteråret 2019. ’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn og er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

Sygeplejeskolen sæson 2

Sygeplejeskolen TV2 Charlie

I første sæson fulgte vi den nye sygeplejeelev Erik og de udfordringer, han stødte på som første mand i kvindefaget. Når serien vender tilbage i 2019 på TV 2 Charlie og TV 2 Play, træder Anna (Molly Egelind) frem. Hun skal tage et opgør med sin velhavende far, som ikke billiger Annas valg om at pleje andre. Imens skal hun forsøge at balancere kærligheden til Erik og sin uddannelse.

På TV 2 Charlie fra 17. marts

DNA – Ny dansk serie på TV 2 i efteråret 2019

DNA TV 2
Nicolas Bro, Anders W. Berthelsen og Olivia Joof i ‘DNA’. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

’DNA’ forventes at få premiere på TV 2 i efteråret 2019.

I seriens hovedrolle ses Anders W. Berthelsen som politi-efterforskeren Rolf Larsen. Han spiller blandt andet overfor den anerkendte, engelske skuespillerinde, Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og som forleden modtog en ærespris under årets Berlin Filmfestival. Desuden medvirker danske Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og den polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

For manuskriptet står Torleif Hoppe, der tidligere har været manuskriptforfatter på afsnit af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’. Og i instruktørstolen sidder Henrik Ruben Genz, der har instrueret prisvindende spillefilm som ’Frygtelig lykkelig’, ’Undskyld jeg forstyrrer’ og ’Gud taler ud’ samt afsnit af tv-serier som ’Bankerot’, ’Borgen’, ’Lulu & Leon’, ’Forbrydelsen’, ’Krøniken’, ’Forsvar’ og ’Nikolaj og Julie’.

’DNA’ er en krimiserie om Rolf Larsen – en engang respekteret efterforsker ved Københavns Politi, der har mistet sin datter i en tragisk ulykke. Knust af sorg, skyld og spirende vanvid har han mistet grebet om sit liv, indtil afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset. Nye oplysninger nærer et spinkelt ha?b hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham pa? sporet af en sag om trafficking.

Forhøret

Forhøret Viaplay
Foto: Henrik Ohsten

Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm, Søren Malling, Lars Ranthe og David Dencik er blandt navnene i ny Viaplay serie skabt og instrueret af Christoffer Boe.

Ulrich Thomsen har hovedrollen som politimanden Bjørn, der sætter alt ind på at finde den morder, som har slået hans egen datter ihjel. Handlingen udspiller sig over et enkelt døgn, og i hvert afsnit konfronterer Bjørn en ny mistænkt i et forhør på en ny location. Hver afhøring bliver en psykologisk kamp mellem to personer; en kamp, som med nervepirrende intensitet vil bringe både Bjørn og seerne et skridt nærmere morderens identitet – og sandheden om datterens død. Men er det en sandhed, Bjørn har lyst til at kende?

Forhøret får premiere eksklusivt på Viaplay sidst i 2019

Doggystyle (sæson 2), DR3

DR’s ungdomsserie Doggystyle er bekræftet for endnu en sæson. Her skulle afsnittene i øvrigt blive lidt længere har vi hørt.

Perfekte steder (sæson 3), TV 2 Zulu

Følger du med i Zulu serien Perfekte Steder, så kan du glæde dig til en ny sæson med Rose og Tobias i 2019.

The Rain sæson 2

The Rain

Netflix første danske originalserie The Rain skulle vende tilbage i 2019 med en ny sæson.

Netflix beskriver den nye sæson således: “Solidaritet og loyalitet bliver sat på den ultimative prøve i en verden, hvor naturen og virussen bliver fortsat farligere, og hvor ingen kan vide, hvem der er venner, og hvem der er fjender,” skriver Netflix.

“Efter at have undsluppet Apollon og hendes fars faste greb, begiver Simone sig ud på en farefuld rejse for at finde en kur imod virusen, som langsomt overtager Rasmus’ krop. Men da virussen begynder at tage ny form inden i ham, er spørgsmålet nu, om det er Rasmus, der er i fare, eller om det er ham, der er en trussel mod verden.”

Erobreren

HBO Nordic’s første danske serie Erobreren blev annonceret tilbage i 2017. Den er ikke bekræftet endnu så vidt vi ved til 2019 premiere, men vi tager den lige med som en bobler.

‘Erobreren’ bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August. Serien vil blive på 8 afsnit af en time.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

 


creativeref:1011l108896

I samme kategori

Back to top button