TV-Nyt

Over Atlanten ramt af uvejr

Udsigt til voldsomt vejr tvinger kaptajn Jesper Bang til at tage den hårde beslutning, at kommandere skibet og besætningen af kendte mod havn på Azorerne.

Båden, hvor optagelserne til programmet Over Atlanten netop nu finder sted, er for kort tid siden blevet omdirigeret på grund af udsigt til voldsomme vejrforhold. Under turens sidste del med slutdestination i Lissabon vurderer skibets kaptajn, den erfarne OL-vinder Jesper Bang, at det ikke er forsvarligt at fortsætte. Som følge heraf har Jesper Bang truffet en beslutning om at søge i havn på Azorerne for at sikre deltagerne, produktionsholdets og besætningens sikkerhed.

– Vi har netop fået besked fra Atlanterhavet om, at turen er blevet omdirigeret fra sin rute mod Lissabon på grund af vejrmæssige udfordringer. Vores deltageres og produktionsteams sikkerhed og trivsel er altid højeste prioritet. Vi er derfor taknemmelige for vores erfarne og handlekraftige kaptajn Jesper Bangs beslutning om at ændre kurs og sejle mod Azorerne, siger Kristian Rosasco, Programdirektør ved Warner Bros. Discovery Danmark.

Skibet er nu sikkert i havn og programmets deltagerne, produktionsholdets og besætningen har fast grund under fødderne for første gang siden de satte sejl ved Guadeloupe i Caribien d. 3. Maj med retning mod Lissabon.

– Min førsteprioritet som kaptajn er at sørge for, at alle kommer sikkert i havn. Det var min klare vurdering, at det ikke var forsvarligt at fortsætte turen gennem uvejret mod Lissabon med udsigt til vejrforhold, der ville have betydet, at de fleste skulle surres fast til køjen under dæk. Det var for selv erfarne sejlere blevet en meget hård tur. Havde vi forsøgt at sejle igennem, var vi blevet mødt af meget høje, men korte bølger, hvilket havde betydet at vi var blevet kastet rundt. Så det var godt, at vi befandt os tæt på Azorerne og ikke midt på Atlanterhavet, siger kaptajn Jesper Bank.

Deltagerne i sæson 4 af Over Atlanten er TV-værten Sarah Grünewald, Rosa Kildahl fra Den Store Bagedyst og Vild med Dans, musiker og rapper Branco, Youtuber Rasmus Brohave, skuespiller Jonathan Harboe og kok Nikolaos Strangas.

Kilde: Warner Bros Discovery presse

I samme kategori

Back to top button