Streamingnyt

Oscar vinder kan ses på HBO Nordic 8. marts

A girl in the riverNy dokumentar udforsker de kompleksiteter, der karakteriserer kvinders levevilkår i Pakistan. Filmen får premiere på HBO Nordic på Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts.

Tidligt i morges (dansk tid) vandt instruktøren Sharmeen Obaid-Chinoy en Oscar for dokumentarfilmen A Girl in The River: The Price of Forgiveness, som fortæller den rystende historie om en ung pakistansk kvinde, der overlever et forsøg på æresdrab begået af hendes egen far. Dokumentaren får premiere på HBO Nordic på Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts.

Hvert år bliver flere end 1000 kvinder dræbt i Pakistan for at bringe skam over deres familier, som ofte presses til at tilgive gerningsmændene, der derved bliver frifundet og kan fortsætte tilværelsen ustraffet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

A Girl in The River: The Price of Forgiveness udforsker de kompleksiteter, der karakteriserer kvinders levevilkår i Pakistan samt de fremherskende opfattelser af kvinders rettigheder og betydningen af at opretholde familiens ære. Filmen udfolder den dramatiske fortælling om en ung kvinde, der må kæmpe for sit liv, sin værdighed og retfærdighed generelt.

I Punjab-regionen i Pakistan forelsker to unge mennesker sig i hinanden og beslutter sig for at blive gift. 18-årige Saba og Qaiser på 21 har kendt hinanden i mere end fire år, år Sabas far hjælper til med at planlægge brylluppet. Men Sabas onkel protesterer mod giftermålet og kritiserer Qaisers familie, og det ender med, at Sabas familie modsætter sig ægteskabet. Fast besluttede på at forblive sammen bliver Saba og Qaiser viet på det lokale rådhus.

Få timer efter brylluppet henter Sabas far og onkel hende hos hendes nye svigerforældre. De kører hende ud til en flod, hvor de tæsker hende, skyder hende og efterlader hende døende som konsekvens af, at hun har bragt skam over familien.

På mirakuløs vis overlever Saba, men på grund af sit oprør mod familiens beslutning kan hun end ikke tage kontakt til sin mor eller sine søstre. Hendes far og onkel sidder fængslet og afventer den forestående retssag, imens lokalsamfundet presser på for at få Saba til at tilgive og glemme det skete, så alting atter kan ånde fred og fordragelighed – og så familiens forsørger kan blive løsladt fra fængslet. Ifølge pakistansk lovgivning kan tilgivelse fra en kvindes pårørende føre til frifindelse, og eftersom pakistanske kvinder ofte bliver slået ihjel af familiemedlemmer, er der hvert år tusindvis af gerningsmænd, der undgår straf.

A Girl in The River følger Saba, når hun genforenes med sin mand og sin mor, når hun gennemgår omfattende operationer, og når hendes retssag bliver afvist og fører til frifindelsen af både hendes onkel og hendes far.

Det er HBO Documentary Films, der står bag produktionen af A Girl in The River, som er produceret og instrueret af Sharmeen Obaid-Chinoy.

Kilde: HBO Nordic presse

I samme kategori

Back to top button