OSCAR 2014 på TV 2

| lørdag 15. feb, 2014 17:05 | opdateret 26. feb, 2014 kl. 13:27 | 1 kommentar

oscar 2014

Følg med direkte på TV 2, når det natten mellem søndag 2. marts og mandag 3. marts bliver afgjort, om Thomas Vinterbergs ”Jagten” vinder en Oscar i år.

Nu er det tid til årets største begivenhed i filmverdenen – uddelingen af Oscar-priser. Den finder sted søndag 2. marts i Dolby Theatre i Los Angeles og sendes direkte på TV 2 natten mellem søndag og mandag dansk tid – med optakt fra kl. 23.05.

Her samles alle de allerstørste stjerner i Hollywood i deres fineste skrud til Oscar-uddelingen 2014, der er nummer 86 i rækken. Den amerikanske skuespiller og komiker Ellen DeGeneres står på scenen i Hollywood, mens TV 2-værterne Katrine Hertz Mortensen og Mikkel Kryger er på plads i studiet i København.

I år er filmfesten ekstra spændende set med danske øjne, fordi hele tre danske film er nomineret. Thomas Vinterbergs “Jagten” med Mads Mikkelsen i hovedrollen er nomineret i kategorien “Bedste udenlandske film”, “The Act of Killing” er med i kampen om at blive “Bedste dokumentar”, og endelig er Anders Walters animationsfilm “Helium” nomineret til “Bedste kortfilm”.

Mange spændende gæster
Katrine Hertz Mortensen og Mikkel Kryger får besøg af en stor buket af spændende gæster under dækningen af årets Oscar-uddeling, ikke mindst “Go’ morgen Danmark”s filmanmelder Ann Lind Andersen og filmeksperten Søren Frellesen, der kommenterer på det filmfaglige.

Desuden vil modeeksperten Uffe Buchard, designeren Jesper Høvring, fitnesseksperten Anne Bech og skønhedseksperten Marie Louise von Sperling kommentere stjernernes kjoler, styling, skønhed og glamour. Endvidere får de besøg af skuespillere fra den Oscar-nominerede danske film “Jagten” og den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, der har et stort kendskab til den amerikanske filmbranche.

Med direkte på link med sidste nyt fra filmfesten i Hollywood er Jesper Steinmetz fra TV 2 NYHEDERNE og Stéphanie Surrugue fra “Kulturen på NEWS”.

Ellen DeGeneres og Leonardo DiCaprio
For den ene af Oscar-værterne, Katrine Hertz Mortensen, er det selve det kæmpe show, der gør Oscar-aftenen til noget helt unikt. Og så er hun meget glad for årets amerikanske vært.

– Det, der gør uddelingen af de gyldne Oscar-statuetter til noget helt specielt, er selvfølgelig selve showet. Det er en fantastisk fest, hvor stort set alle Hollywoods stjerner inden for filmverdenen er til stede, og hvor hundredevis af kyndige filmfolk har gjort sig grundige overvejelser om, hvem af stjernerne, der har fortjent at få en af de eftertragtede priser. Det er både vanvittigt spændende og taler til følelserne, siger Katrine Hertz Mortensen.

– Men det, jeg glæder mig allermest til ved Oscar-uddelingen i år, er helt sikkert værten Ellen DeGeneres. Jeg er vild med hende. Hun er kvik, sjov, empatisk og charmerende. Og så formår hun at balancere det sjove med det grove. Man føler sig altid i supergodt selskab med hende på scenen, siger Katrine Hertz Mortensen.

Hendes medvært Mikkel Kryger er meget spændt på, om det lykkes en af hans personlige favoritter endelig at løbe med en Oscar.

– Feltet er simpelthen så vanvittigt stærkt i år, så jeg glæder mig til at se de største instruktører, de bedste skuespillere og de skarpeste film kæmpe i et meget tæt løb om Oscar-statuetterne. Specielt er jeg spændt på, om det endelig er i år, at akademiet tildeler Leonardo DiCaprio en velfortjent Oscar, siger Mikkel Kryger.

Det sværeste – 
og det sjoveste
Mikkel Kryger og Katrine Hertz Mortensen fik deres ilddåb sidste år som Oscar-værter, og selvom det giver dem lidt ro at have prøvet det før, bliver det aldrig rutine at lave så mange timers live-tv. For alt kan ske undervejs, og værterne må kunne håndtere det hele og improvisere, hvis udsendelsen skal blive god. Også meget sent om natten.

– Én af de største udfordringer bliver at holde tungen lige i munden og følge med. For når først den direkte transmission går i gang fra Hollywood, så går det stærkt. Vi skal nå kjoler og outfits på den røde løber, præsentationer af de vigtigste skuespillere, instruktører og andre filmfolk, holde styr på kategorier og vindere. Samtidig skal vi sørge for kommentarer fra Jesper Steinmetz og Stéphanie Surrugue, som vi har med på link direkte fra Hollywood. Det bliver hektisk, men også vildt spændende, siger Mikkel Kryger.

Her er Katrine Hertz Mortensen på linje med sin medvært:

– Første gang var jeg lidt urolig ved tanken om, at vi skulle holde os vågne hele natten, og stadig se rimeligt kvikke og friske ud klokken fem om morgenen, men efter sidste år, er jeg det ikke mere. Under udsendelsen er man så meget på, og det er så spændende, at det ikke er noget problem. Udfordringen ligger mere i at træffe de rigtige beslutninger om, hvad vi skal tale om undervejs. Vi er hele tiden afhængige af et direkte show i USA, og hvis deres tidsplan skrider, eller de improviserer, skal vi jo helst kunne sige noget begavet, vedkommende eller spændende om det. Det er det sværeste – og det sjoveste, siger Katrine Hertz Mortensen.

”Gravity” – årets store Oscar-vinder?
Sammen med Søren Frellesen fungerer “Go’ morgen Danmark”s filmanmelder Ann Lind Andersen som filmekspert i studiet på Oscar-aftenen. For hende er Oscar-uddelingen et af årets højdepunkter.

– Jeg ser frem til at se en forrygende veloplagt Ellen DeGeneres som vært. At føle spændingen ved at se om de tre danske film vinder. At se om ”12 Years A Slave” vinder som bedste film – og selvfølgelig – om der opstår nye gyldne Oscar-moments, siger Ann Lind Andersen.

Og hun tør godt komme med forudsigelser om uddelingen og om, hvordan det kommer til at gå de danske film.

– Jeg tror, ”Gravity” kommer til at vinde flest priser, fordi den kommer til at vinde i mange tekniske kategorier, og fordi filmens instruktør Alfonso Cuarón også vinder prisen for ”bedste instruktion”, spår Ann Lind Andersen og fortsætter:

– De danske film har alle en reel chance, selv om ingen af dem ligger forrest i deres respektive kategorier lige nu. At tro på at de vinder er meget optimistisk, men håbet lever, siger Ann Lind Andersen.

Oscar-dokumentar og Oscar-vindere varmer op
Søndag 2. marts går TV 2 i Oscar-mode. Først vises den unikke dokumentar ” And the Oscar Goes To …” kl. 12.15, og 13.55 bliver blændes op for James Camerons storfilm ”Titanic”, der vandt ikke færre end 11 Oscars.

I denne uge sender TV 2 også andre film, der har fået Oscar-nomineringer eller Oscar-statuetter- Læs mere om disse optaktsfilm og -program her.

Herudover har TV 2 PLAY samlet en række andre film med Oscar-nomineringer og Oscar-vindere.

Om aftenen, som optakt til Oscar-uddelingen, har Martin Scorseses fortryllende femdobbelte Oscar-vinder ”Hugo” fra 2011 dansk tv-premiere på TV 2.

Læs mere om filmen “Hugo” her.

Herefter kører Oscar-uddelingen hele natten, og mandag 3. marts kan man se højdepunkter fra nattens begivenheder og masser af opfølgning i “Go’ morgen Danmark”.

Man kan også følge Oscar-uddelingen på tv2.dk, hvor der også er alt om Oscar-uddelingen og liveopdateringer hele natten.

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt, TV og Streaming Guide