TV-Nyt

Optagelserne startet til ny TV 2 serie – Håbet får premiere i efteråret 2018

Optagelserne er netop indledt til TV 2 og Zentropas nye fiktionsserie for hele familien, ’Håbet’, der rammer hovedkanalen til næste efterår. Serien udspiller sig i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten “Haabet” på en dramatisk færd fra Danmarks kyster og til Norge, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed.

At lede efter sit ophav og finde sig selv
– ’Håbet’ er en fantastisk historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde. Det er en medrivende fortælling om at finde sit ophav, finde sig selv og blive voksen; en eviggyldig udviklingshistorie, der virkelig rører én, siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2, og fortsætter:

– Samtidig tager serien os med ind i en fascinerende arena, der ikke har været skildret før i dansk tv-dramatik: De store sejlskibes tid lige omkring år 1900. Danmark var en stolt søfartsnation, og dén ramme giver os nogle særlige, spændende fortællemuligheder og smukke, dramatiske billeder. Det var en anderledes og meget barsk tid at være barn eller ung i, og der er en stærk spænding imellem det store, fremmedartede og til tider voldsomme univers, som havet og livet ombord udgør, og den nære historie om en helt ung pige, der forsøger at passe på sine små søskende og holde sammen på sin familie.

Båret oppe af håb
Seriens hovedperson Marie er 15 år og bor på et børnehjem med sine to små søskende, Karl og Sofie. Deres far har ikke været hjemme fra havet i tre år. Alle undtagen Marie selv er overbevist om, at han er omkommet i et forlis. Så ofte hun kan, sniger Marie sig ned til havnen med et gammelt, slidt foto af sin far i håb om at finde nogen eller noget, der kan lede hende på sporet af ham.

Drømmebesætning
Hovedrollen som Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, og blandt de øvrige roller ses blandt andre, Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen.

– Det er et stærkt hold, der nu har taget hul på optagelserne til ’Håbet’, både foran og bag kameraet: Manuskriptforfatter Ina Bruhn (’Juleønsket’) kan noget helt særligt med sine karakterer, og instruktør Christian E. Christiansen (’Lev stærkt’ og ’Gidseltagningen’) har en imponerende evne til at få det bedste frem i unge skuespillere, hvilket har givet nogle virkeligt gode film. Når vi samtidig har så solide skuespillere som f.eks. Lars Brygmann, Lars Ranthe og Kirsten Olsen ombord og Zentropa ved produktionsroret, kan jeg kun glæde mig rigtig meget, siger Katrine Vogelsang.

Optagelserne til ’Håbet’ finder sted på Fyn, i en perlerække af havnebyer og historiske lokationer. Holdet har forleden filmet ved Bogense Havn og i Den Fynske Landsby, og senere rykker man blandt andet til Faaborg Havn, Svendborg Havn, Nyborg Kirke og herregården Broløkke på Langeland.

’Håbet’ er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter og produceres for TV 2 af Zentropa i co-produktion med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen og i samarbejde med NRK, TV4 Sverige og C More. Serien er udviklet med støtte fra Creative Europe (EU), og TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button