TV produktnyt

OLED TV – Hvilke er de bedste i forhold til billede, lys, lyd, smart tv?

OLED TV Modeloversigt 2017Danske forbrugere har i stigende grad fået et godt øje til OLED TV, der med sit imponerende sortniveau anses som den bedste skærmteknologi lige nu.

Der er her i 2017 flere muligheder at vælge imellem end nogensinde blandt OLED TV. Du kan få OLED TV fra producenterne LG, Sony, Philips, Panasonic, Grundig, Loewe og B&O.

Selv om alle producenterne i praksis får deres OLED paneler fra LG, så er der individuelle forskelle både i forhold til billedkvalitet, brugeroverflade, design, og naturligvis er der også på lydfronten forskelle.

OLED TV Billedekvalitet bevægelse

blurillustration

De enkelte producenter kører generelt med hver deres billedebehandlings software og det betyder også mindre forskelle i måden de klarer bevægelse på. Det kan have særligt betydning, for dig der ser f.eks. sport. Generelt så anses Sony af de fleste, som værende blandt de bedste på indhold med megen bevægelse.

SDR HDR demoOLED TV Billedekvalitet HDR / Lys

Selv om OLED TV ikke kan genere så meget lys som LCD TV, så virker HDR mere imponerende på OLED fordi kontrasten mellem lys og mørke virker meget mere realistisk med OLED TV’s overlegen sortniveau.

Der findes flere HDR varianter, den mest almindelige er HDR10 som er standard på alle, men Dolby Vision HDR varianten anses for at være den mest præcise og bedste HDR teknologi pt. Er det et parametre, du vægter højt, så er det OLED TV fra LG, Sony, B&O eller Loewe, du skal kigge på. Panasonic og Philips har ikke Dolby Vision. LG OLED TV er også de OLED TV med understøttelse af flest HDR varianter.

abl OLED sammenlign
Billede: HDTVTEST.CO.UK

Generelt anses LG at have de mest lysstærke OLED TV. Det gælder også i forhold til at vise skærme med meget hvidt. Der er ved et skærmbillede med overvejende hvidt, et kredsløb i skærmene der kaldes auto brightness limiter (ABL). Det skruer ned for lysstyrken for at begrænse strømforbruget og så det ikke springer dine sikringer. Det varierer hvor aggressivt dette kredsløb fungerer. Føler du dig generet at dette, så kan du ved OLED TV med fordel vælge et LG OLED TV for at minimere dette.

BeoVision Eclipse SoundOLED TV Lyd

Man kan argumentere at et dyrt TV, som et OLED TV, fortjener ordentligt lyd. Har du ikke, eller ønsker du ikke en hjemmebiograf eller en kvalitets soundbar, så anses B&O’s BeoVision Eclipse OLED, for det OLED TV, der giver den bedste indbyggede tv-lyd. Også Sony’s A1 OLED har en fornuftigt tv lyd, der udmærker sig ved at lyden gengives via en aktuator, der vibrerer selve skærmpanelet og derved benytter skærmens front som membran i diskantenheden. Desuden er er en subwoofer. LG’s topmodel W7 har også en soundbar, der giver bedre en gennemsnitlig lyd.

LGE6V webosOLED TV Smart TV apps

LG og B&O OLED TV anvender LG’s WebOS Smart TV system. Det udmærker sig på apps fronten ved at have rigtig mange streamingapps. På de andre er det mere sparsomt med apps, så her kan en Apple TV 4K eller Chromecast Ultra være særlig relevant. På Sony og Philips OLED TV er der indbygget Cast funktion.

twin tuner tvOLED TV – Tunere og CI modul pladser

Antal tunere og kortlæser modul pladser kan være særligt relevant for dig, der ønsker at modtage og optage kodede betalings-tv kanaler direkte på dit OLED TV. Det er ikke alle OLED TV, der har dobbelt tuner, så du kan optage et program og se et andet samtidigt. Endnu færre tilbyder plads til to kortlæser moduler, så du både kan optage og se et andet kodet program samtidigt. Du kan søge modeller udfra disse parametre via vores OLED TV oversigt nedenfor.

Listen opdateres automatisk ud fra de søgeparametre du vælger
Producent:  
 
 
 
 
 
 
Funktioner:      

Kortlæser modul porte:
Produktnavn " HDR Dolby/HDR10 Pris
Grundig 65VLO9795SP OLED 65 HDR10 Pricerunner pristjek Grundig 65 VLO 9795 SP
LG OLED B7V 55, 65 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek LG OLED55B7V front
LG OLED C7V 55, 65 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek LG OLED55C7V front
LG OLED E7V 55, 65 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek LG OLED55E7V front
LG OLED G7V 65, 77 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek LG OLED65G7V front
LG OLED W7V 65, 77 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek LG OLED65W7V front
Loewe bild 3 OLED 55 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek loewebild3oled 3l
Loewe bild 4 OLED 55 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek Loewe Bild 4.55
Loewe bild 5 OLED 55, 65 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek Loewe Bild 5 Girona 370 cmyk 1
Loewe bild 9 OLED 55, 65 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek Loewe Bild 9
Panasonic EZ1000 65, 77 HDR10 Pricerunner pristjek Panasonic OLED TX65EZ 1000E front
Panasonic EZ950 55, 65 HDR10 Pricerunner pristjek Panasonic TX 65EZ 950E front scaled
Philips 55POS901F 55 HDR10 Pricerunner pristjek Philips OLED 901F
Philips POS9002 55, 65 HDR10 Pricerunner pristjek 55POS9002
Sony A1 OLED 55, 65, 77 Dolby Vision / HDR10 Pricerunner pristjek Sony A1 series forside 1

I samme kategori

Back to top button