TV-Sport

OL rettigheder afgjort: De har rettighederne i 2026 – 2032

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har offentliggjort alle medierettigheder i Europa til de fire olympiske lege i perioden 2026-2032.

DR og TV 2 deler rettighederne til De Olympiske Lege i 2028 og 2032 samt De Olympiske Vinterlege i 2026 og 2030. Warner Bros. Discovery fortsætter som “det digitale hjem” for OL i hele Europa, hvor man kan streame hvert øjeblik af de olympiske lege. DR og TV 2 Sport må dog også gerne streame på DRTV og TV 2 Play. Warner Discovery kan levere hele OL på discovery+, eller hvad tjenesten nu hedder ved næste OL.

OL 2026 – 2032

  • 2026, februar: De Olympiske Vinterlege, Milano-Cortina d’Ampezzo, Italien.
  • 2028, juli-august: De Olympiske Lege, Los Angeles, USA.
  • 2030, februar: De Olympiske Vinterlege. Det er endnu uafklaret, hvor de holdes.
  • 2032, juli-august: De Olympiske Lege, Brisbane, Australien.

Aftalen indeholder også Youth Olympics, som er et multisport-event for ungdomsatleter, der afholdes samme år som De Olympiske Lege og De Olympiske Vinterlege. Sommerudgaven af Youth Olympics afvikles dog de år, hvor De Olympiske Vinterlege holdes, mens vinterudgaven af Youth Olympics afvikles de år, hvor De Olympiske Lege holdes.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I forvejen har DR og TV 2 rettighederne til De Olympiske Lege Paris 2024, mens Warner Bros. Discovery også har retten til at streame alt fra OL 2024.

DR og TV 2 deler rettighederne på den måde, at kun én af de to stationer kan sende den enkelte konkurrence direkte på TV eller streaming. Når en konkurrence er slut, står det den anden station frit for at bruge billederne.

DR har også radiorettighederne, som er en del af aftalen.

Fordelingen af rettighederne til at sende direkte fra de enkelte sportsgrene sker først året før begivenheden foregår. Af samme grund er fordelingen af sportsgrene mellem DR og TV 2 til De Olympiske Lege Paris 2024 endnu ikke foretaget.

Reaktioner på den nye aftale

Karsten Dyhrberg Nielsen, der er direktør for Bruger, Marked og Publicering i DR, siger:

– På danskernes vegne er jeg utrolig glad for, at det er lykkedes os at få rettighederne til verdens suverænt største sportsbegivenhed. I Tokyo sidste år så vi, hvordan De Olympiske lege med deltagelse af mange danske atleter er en af de sportsbegivenheder, der for alvor kan samle os og binde os sammen som nation. Netop derfor er det DR’s klare public service-opgave at sikre adgang for hele befolkningen, så vi sammen kan følge de danske medaljehåb og andre højdepunkter.

– OL er en af de allerstørste events i verden, og derfor glæder det mig naturligvis, at vi på TV 2 har sikret os rettighederne til yderligere fire udgaver af denne store sportsevent helt frem til og med 2032. Det betyder meget for TV 2, at vi kan samle danskerne – og det kan OL i den grad, siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2, og fortsætter:

– De mange nye muligheder, vi har på TV 2 PLAY, betyder, at vi kan give danskerne endnu mere OL. Her har vi et mål om at gøre så mange sportsgrene som muligt fra OL tilgængelige for danskerne på vores mange ekstra kanaler på TV 2 PLAY – samt selvfølgelig også på vores sportskanaler og TV 2s hovedkanal, siger Frederik Lauesen.

– De Olympiske Lege er en af verdens absolut største sportsbegivenheder, og det glæder os helt enormt, at vi har sikret de digitale rettigheder fra 2026 til 2032. Warner Bros. Discovery kommer til at levere samtlige sportsøjeblikke fra legene hjem til danskerne, og det ser vi allerede nu frem til. I første omgang ser vi frem til vores dækning af sommer-OL i Paris i 2024, som vi også godt tør garantere bliver en fest, siger Head of Sports, Warner Bros. Discovery Danmark, Søren Klæstrup.

– Vi er glade for at have nået en længerevarende aftale med to af verdens førende medievirksomheder. EBU og dets medlemmer leverer rækkevidde og broadcast ekspertise uden sidestykke på tværs af Europa og Warner Bros. Discovery, gennem den seneste sammenlægning af Warner Media og Discovery, repræsenterer en af verdens største medie- og underholdningsvirksomheder på tværs af alle genrer og platforme, siger præsident for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach.

Kilde: DR, TV 2 Discovery presse

creativeref:1100l97140

I samme kategori

Back to top button