Radio og Podcast Nyt

OK Google – Afspil de seneste nyheder fra DR

DR arbejder i øjeblikket med integration til de nye stemmeassistenter og højtalere, og som noget nyt tilbydes nyhedsopdatering på de stemmestyrede højtalere Google Home, der nu taler dansk.

Med en simpel stemme-kommando – ”Afspil de seneste nyheder fra DR” – afspilles den seneste Radioavis. Lytterne vil med kommandoen høre den seneste P4 Radioavis. På dansk sprog kan man også sige for eksempel ”Afspil P3”, hvis man vil lytte til kanalen.

”Højtalere med stemmestyring forventer vi kan opnå stor udbredelse i Danmark. De kan bruges til mange forskellige formål, men ikke overraskende er det at høre radio, musik, få de seneste nyheder eller vejrudsigten blandt de ting, som mange starter med at bruge højtalerne til, og derfor er det også vigtigt at sikre, at ikke mindst DR’s radiotilbud er let tilgængelige på de nye platforme”, fortæller Tore Hauerbach, der er såkaldt product manager for digital radio hos DR.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

En række nye platforme på området udvikler sig i disse år. Apples taleassistent Siri kom ud på dansk i 2015, men de har endnu ikke lanceret danske højtalere. Amazon har i USA og England været længst fremme med deres stemmeassistent Alexa, der dog ikke findes i en dansk udgave endnu. Udover det ses en udvikling, hvor blandt andet stemmeassistenter fra Google og Amazon integreres i produkter fra andre hardware- og højtalerproducenter.

Mange nye muligheder i fremtiden
De nye højtalere vil hos mange overtage funktionen fra den traditionelle køkkenradio, og derfor arbejder DR også på at kunne tilbyde radio både livekanaler og podcasts på de nye højtalere. Men der er også mange andre interessante muligheder:

DR følger udviklingen af stemmeassistenter og er i dialog med en række forskellige aktører på området.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button