StreamingnytMånedsguides

Nyt på DRTV streaming – September 2021

DR er i september på vej med en masse på dokumentarfronten. Se blandt andet dokumentarserie med Daniel Rye og Anne-Grethe Bjarup Riis’ personlige film til sin søn om hans kræftsygdom Til Gilbert fra mor. Du får også ny dansk serie Fredløs.

Filtrér oversigten

fredag 3. september
Akavet DR TV
3 sep 2021
06:00

Akavet

Serie | Børn
Læs omtale

Dansk fiktionsserie for børn.

I den nye sæson af Akavet er der fuld fokus på ” det nye kuld” – vennegruppen består af Elias’ lillesøster Silke samt hendes venner Julle, Otto og Alex. Silke og Otto laver en liste med ting, de skal gøre for at opnå den nye status: Kysse, drikke sig fulde, holde fest, pjække fra skole og lege isterningeleg. Alt dette skal opnås, inden de bliver konfirmeret. Det hele kulminerer til årets mest akavede konfirmation, og spørgsmålet er, om vennerne når at blive ægte seje teenagere inden da.

Se de første tre afsnit fra den 3. september kl 06:00 på DRTV. Herefter publiceres tre nye afsnit hver fredag.

Baptiste | Series 2 Trailer - BBC Trailers
3 sep 2021
06:00

Forsvundet: Ambassadørens sønner

Serie | Krimi | Ny Sæson
Læs omtale

Britisk krimiserie fra 2021.

Ekspolitimanden Julien Baptiste rejser til Ungarn for at tilbyde sin hjælp til Emma Chambers, den britiske ambassadør. Emmas mand og to teenagesønner er sporløst forsvundet efter en vandretur i bjergene. Er de blevet bortført – og hvad er bortførerne i så fald ude på?

Se alle seks afsnit fra den 3. september kl 06:00 på DRTV.

Fredløs DR TV
3 sep 2021
06:00

Fredløs

Serie | Dansk Drama | Seriepremiere
Læs omtale

Dansk dramaserie, baseret på virkelige hændelser.

En maskeret mand begår et voldsomt røveri i en spillehal i København. Året er 2013 og her begynder fortællingen om Mo og Ida. En fortælling om kærlighed, tvivl og om kampen for at høre til.

Se alle otte afsnit fra den 3. september kl 06:00 på DRTV.

lørdag 4. september
Fællessang - endelig sammen DR TV
4 sep 2021
20:00

Fællessang – endelig sammen

DR1
Underholdning
Læs omtale

DR inviterer danskerne til fællessang i Frederiksberg Have, der danner den smukke og historiske ramme, når DR den 4. september i sandt overflødighedshorn af fællessang samler danskerne om den danske sangskat.

Værterne Johannes Langkilde og Katrine Muff smører stemmebåndene og står klar direkte fra scenen ved søen i Frederiksberg Have, når de sammen med hele Danmark fejrer fællesskabet, den danske sangskat og at vi igen fysisk kan synge sammen.

DR’s kor, Chief 1 og Halberg & Friends
Sammen med musikere fra Danmarks Underholdningsorkester vil en række af landets dygtige artister og kor i fællesskab med danskerne synge kendte sange. Programmet for aftenen byder blandt andre på følgende artister og sange:

  • Chief 1 og DR Juniorkoret – ’Alt er godt’
  • Halberg & Friends – ’Magi i luften’
  • Jacob Dinesen – ’With a little help from my friends’
  • Patrick Dorgan – ’Jeg ved det godt’
  • DR Koncertkoret – ’Septembers himmel er så blå’
  • Rasmus Walter + Astrid Refbjerg Schick – ’Efterår’
  • DR Juniorkoret – ’Hvad nu hvis’

Danskerne har i århundreder sunget fællessang, men fællessang fik en helt ny betydning under corona og nedlukningen af Danmark, da både ’Morgensang’ og ’Fællessang – hver for sig’ samlede familier, venner og store som små om den danske sang. Og det er netop på skuldrene af det, DR nu inviterer til fællessang i Frederiksberg Have.

Arrangementet er et samarbejde mellem DR, Frederiksberg Kommune og ALSANG.

mandag 6. september
Dino-ranchen DR TV
6 sep 2021
06:00

Dino-ranchen

Serie | Børn
Læs omtale

Livet på Dino-ranchen er ikke altid let for familien Cassidy, når de skal takle små og store udfordringer i denne fantastiske western-inspirerede serie, hvor dinosaurerne stadig lever.

Se alle afsnit fra den 6. september kl 06:00 på DRTV

tirsdag 7. september
Maria Wern - ny sæson DR TV
7 sep 2021
06:00

Maria Wern – ny sæson

Serie | Krimi | Ny Sæson
Læs omtale

Maria Wern er enlig mor til to og vicekommissær på den svenske ø Gotland. Og så er hun hovedperson i den svenske krimiserie 'Maria Wern', der bygger på romaner af Anna Jansson.

Se et nyt afsnit hver tirsdag fra den 7. september kl 21:50 på DRTV.

onsdag 8. september
Da Danmark blev flettet sammen II DR TV
8 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2021

I denne nye sæson skal vi se på forskellige industrier, der har bygget landet op og formet vores land. Vi skal på besøg rundt om i landet og blandt andet på tekstilsafari i Ikast, nørde teglværker og muremetoder og på kuljagt på Bornholm og ved Brande.

Se alle afsnit fra den 8. september kl 06:00 på DRTV

fredag 10. september
Falsk Identitet DR TV
10 sep 2021
06:00

Falsk Identitet

Serie | Thriller | Seriepremiere
Læs omtale

Fransk thrillerserie

Manipulation, løgne og bedrag i statens tjeneste er deres levebrød. Spionserien 'Falsk identitet' er det franske, realistiske svar på 'Homeland' og følger en række hemmelige agenter.

Se alle fem sæsoner fra den 10. september kl 06:00 på DRTV.

søndag 12. september
Extreme Ice Railroad DR TV
12 sep 2021
06:00

Extreme Ice Railroad

Underholdning
Læs omtale

Britisk dokumentarserie fra 2021

Ontario Northland Railway er en af verdens nordligste togruter. Togene fragter livsnødvendige forsyninger til de fjerneste egne af Canada. Med temperaturer ned til minus 40 grader, ekstreme snestorme og islag på skinnerne strækker Ontario Northland Railway sig 1125 km gennem øde landskaber langt fra wi-fi, elektricitet og lægehjælp. Togene fragter passagerer og livsnødvendig mad og brændstof til afsidesliggende samfund. De er højteknologiske, med et hardcore mandskab til at vedligeholde alt, i en evig kamp mod tiden og mod elementerne.

Se alle afsnit fra den 12. september kl 06:00 på DRTV

mandag 13. september
Snigmordet på diktatorens bror DR TV
13 sep 2021
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2020.

Han blev snigmyrdet ved højlys dag. I 2017 blev Kim Jong-nam, halvbror til Nordkoreas diktator Kim Jong-un, forgiftet og slået ihjel i Kuala Lumpurs lufthavn. Drabet blev optaget af sikkerhedskameraer og viser to kvinder, der presser nervegift ind i hans øjne. Kvinderne siger, at de var hyret til at optage en prank-video. Men hvad er sandheden? Her optrevles den chokerende sag.

torsdag 16. september
Konspirationsfolket har ordet DR TV
16 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2021

Konspirationsfolket mener, at medierne, tv og pressen er en korrupt klub. Det laver DR2 om på nu. I et tv-eksperiment med Signe Molde i front giver DR2 fire danskere, dem der bliver kaldt sølvpapirshatte, ordet.
Gruppen har tre uger til at lave deres eget tv-program om en historie, de ikke synes, bliver fortalt af medierne. Samtidig kommer vi helt ind under huden på sølvpapirshattene og lærer de fire og deres bevæggrunde at kende. Og Signe Molde får i den grad udfordret personlige grænser og holdninger.

Se alle afsnit fra den 16. september kl 06:00 på DRTV

Ud af mørket med Daniel Rye DR TV
16 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2021

Daniel Rye var gidsel hos islamisk stat i 13 måneder. I programserien møder han igen mennesker, der – ligesom ham – har skullet finde en vej ud af sorg og mørke. For hvordan finder man mening i det meningsløse? Og hvordan kommer man videre?

Se første afsnit fra den 16. september kl 06:00 på DRTV.

Underverdenen DR TV
16 sep 2021
21:55

Underverdenen

Film | Action
Læs omtale

Prisvindende dansk spillefilm fra 2017

Zaid nyder tilværelsen som nyudnævnt speciallæge med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der igen desperat beder om penge, men Zaid afviser ham blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse og sorg. Sorgen afløses af vrede, og Zaid bevæger sig ned i den københavnske underverden for at opnå retfærdighed for sin afdøde bror. Det er en tur med omkostninger for ham og hans familie, og han tvinges hurtigt til at beslutte, om hævnens pris er det hele værd.

Se filmen den 16. september kl 21:55 på DRTV

fredag 17. september
Babylons stol DR TV
17 sep 2021
06:00

Babylons stol

Serie | Børn
Læs omtale

Ny serie på Ramasjang
Dansk fiktionserie for børn

Rosa og hendes storebror Eske skal tilbringe sommeren sammen med deres fætter Karl Otto og kusine Molly, på en stor gård, som far Lasse er i gang med at sætte i stand. Børnene går på opdagelse på det mørke loft og finder en mystisk stol. En talende stol som kalder sig Babylon – verdens sværeste spil.
Børnenes sommer er nu reddet, men det gælder om ikke at sige noget til de voksne, for man skal jo ikke spille sine (sommer)dage væk. Men som børnene begynder at spille det gådefulde spil, som ingen nogensinde har gennemført, begynder der at ske mystiske ting på gården.

Se de første fire afsnit fra den 17. september på DRTV. Herefter publiceres 3 nye afsnit hver fredag.

søndag 19. september
Barn af 90'erne DR TV
19 sep 2021
06:00

Barn af 90’erne

Dokumentar
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2021

De var unge og berømte i 90'erne. Som teenager var Soleil Moon Frye barnestjernen Punky Brewster og hang ud sammen med andre unge Hollywood-stjerner. Hun dokumenterede alle sine oplevelser og gemte dem i årevis. Indtil nu. Her dykker vi ned i hundredvis af timers optagelser af Frey og hendes generation af børneskuespillere.

Se dokumentaren fra den 19. september kl 06:00 på DRTV

Først gift DR TV
19 sep 2021
06:00

Først gift

Underholdning
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2021

Tre meget unge par er ved at planlægge deres livs største dag – deres bryllup! Men er det for tidligt? Hvad siger deres venner og familie? Og er de klar til at leve sammen i både medgang og modgang?

Se alle afsnit fra den 19. september kl 06:00 på DRTV

Til Gilbert fra mor DR TV
19 sep 2021
06:00

Til Gilbert fra mor

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2021

Anne-Grethe Bjarup Riis' personlige film til sin søn om hans kræftsygdom. Anne-Grethe filmer sin 8-årige søn, akkurat som andre familier filmer deres børn. Men da Gilbert bliver syg skifter optagelserne karakter. Ved at insistere på, at Gilbert en dag skal kunne se tilbage på en lang og livstruende periode i sit liv, fortsætter Anne-Grethe med at filme ham og hans nærmestes forsøg på at tackle sygdommen. Livet er sat på standby, men det skal stadig leves med kærlighed, livsgnist og tro på, at Gilbert bliver rask igen.

Se dokumentaren fra den 19. september kl 06:00 på DRTV.

mandag 20. september
De kødædende bakterier DR TV
20 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2021

17-årige Mathilde er til fest i 1.g og skærer sin hånd på en flaske. 48 timer senere ligger hun på et operationsbord og kæmper for sit liv. DR Dokumentar sætter fokus på kødædende bakterier, som rammer flere og flere danskere.

Se alle tre afsnit fra den 20. september kl 06:00 på DRTV.

Mit barn blev skoleskyder DR TV
20 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2021

Når endnu et tragisk skoleskyderi rammer, står nogle forældre overfor en brutal sandhed: det var deres barn, der skød. Jeffs søn Andy dræbte to klassekammerater og sårede tretten andre. Andy soner 25 år-til-livstid. Clarences søn Nicholas dræbte sin lærer og sårede en anden lærer, og soner livstid. Sues søn Dylan var en af de to drenge bag Columbine-massakren. Dylan begik selvmord. En film om skyld, fornægtelse, svigt og ansvar, chikane, sorg, venskab og kærlighed.

Se programmet fra den 20. september kl 06:00 på DRTV.

tirsdag 21. september
Pionererne - historien om dansk skateboarding DR TV
21 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarsserie fra 2021

Gennem denne dokumentar i fire episoder fortælles historien om skateboardingens udvikling i Danmark gennem 40 år. Skateboarding har bevæget sig fra en smal subkultur for adrenalinpumpede drenge, til en verdensomspændende milliardindustri, der nu er blevet så mainstream, at det er blevet en disciplin til de Olympiske Lege. I personlige beretninger fra dansk skateboardings legender og med brug af skaternes private optagelser fortæller dem der formede kulturen om skateboardingens udvikling i Danmark. Det er en rejse man sent glemmer og som beskriver, hvordan skatere er gået fra at være pariaer til superstjerner.

Se serien fra den 21. september kl 06:00 på DRTV. Alle fire afsnit lægges til binge

fredag 24. september
Skyld - Sæson 2 DR TV
24 sep 2021
06:00

Skyld – Sæson 2

Serie | Dansk Drama | Ny Sæson
Læs omtale

Dansk fiktionsserie fra 2021

Ingen kan mærke en skid mere, og tiden skal jo gå med noget. Så i stedet for at gribe i egen barm er det nemmere at råbe lidt ad hinanden.

Se serien fra den 24. september kl 06:00 på DRTV. Alle otte afsnit lægges til binge

lørdag 25. september
DR2 hacker din krop DR TV
25 sep 2021
06:00

DR2 hacker din krop

Dokumentar
Læs omtale

Homo sapiens er en biologisk maskine, der med lidt hjælp fra teknologien kan optimeres big time. Du kan leve længere, sundere og lykkeligere, hvis du er klar til at omfavne teknologi og kemi. Men er det en god ide? Få et kig ind i fremtiden med de nyeste gadgets og indopererede chips, når Eskild Ebbesen på egen krop tester bodyhacking. Derudover prøver kokken Gorm Wisweh fremtidens slankekur, og hotel-ejeren Brian Fabricius, der arbejder tæt på 100 timer om ugen, forsøger at komme ned på 70 timer med hjælp fra en professionel bodyhacker.

Se programmet fra den 25. september kl 06:00 på DRTV.

Tæt på sandheden - ny sæson DR TV
25 sep 2021
06:00

Tæt på sandheden – ny sæson

Comedy / Talk | Ny Sæson
Læs omtale

Dansk satireprogram fra 2021

Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang

kronprinsparret priser DR1
25 sep 2021
21:00
Læs omtale

Tina Müller og Kåre Quist er årets værter ved Kronprinsparrets Priser 2021, når der sættes fokus på ekstraordinære præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde. Showet sendes live på DRTV og DR1.

Under showet vil der også være mulighed for at nyde flere musikalske indslag, når der er optræden fra en lang række store kunstnere, som for eksempel Drew Sycamore, Christopher, Scarlet Pleasure og Iomfro.

Ole Ryborg, der til daglig er DR’s EU-korrespondent, vil ved showet trække på sine vejlensiske rødder, når han dykker ned i områdets historie og gør os klogere på dets betydning i Kongernes Jelling.

Seerne kan altså både se frem til flere musikalske indslag og lokal historie, når Kronprinsparret uddeler de fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kroner. Med hver af Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kroner.

søndag 26. september
Anne og Anders i Norden DR TV
26 sep 2021
06:00

Anne og Anders i Norden

Underholdning
Læs omtale

Dansk kulturprogram fra 2021

Tag med Anne Hjernøe og Anders Agger på en eventyrlig rejse gennem Norden. Engang for mange år siden var det ét stort rige. I dag drømmer vi igen om den nordiske følelse. Om at hænge sammen. Fra indlandsisen til den russiske grænse.

I første program besøger Anne og Anders Færøerne. Her midt ude i Nordatlanten er forladt udkant blevet til hip forkant og traditionerne noget, som både kan lugtes og smages.

I andet program besøger makkerparret Sverige, Nordens største by, Stockholm, og den smukke skærgård, hvor solen er sat op til lejligheden. På Gotland laver Anne mad på glødende glas, mens Anders får en eksklusiv adgang til filmmageren Ingmar Bergmans private hjem

Se programmet fra den 26. september kl 06:00 på DRTV.

Er der en arkitekt til stede? DR TV
26 sep 2021
06:00
Læs omtale

Arkitektuddannede Ane Cortzen tager os med til Navitas i Aarhus, CabInn i København, Lily Gyldenkildes Torv i Horsens og 12 kæmpesommerhuse i Asserbo Plantage til et eftersyn og gennemgang af bygninger, der måske-måske ikke har haft arkitektkyndig rådgivning. Med udgangspunkt i de oprindelige planer for bygningerne ser Ane Cortzen nærmere på de færdige bygninger. Hun går nysgerrigt og kritisk til værks, når hun stiller beslutningstagerne bag bygningerne til ansvar for deres beslutninger. Hvorfor endte bygningerne med at se ud, som de gør, hvordan og hvorfor adskiller de sig fra planerne, og var der en arkitekt til stede?

– Jeg har i mange år undret mig over, at der dukker bygninger op rundt omkring, hvor det med arkitektbriller er tydeligt, at der er gået et eller andet galt. Det handler ikke om, om noget er grimt eller pænt, men om hvordan noget kan stå færdigt og afvige fra den oprindelige idé og lokalplan. Derfor optrevler vi bygningernes tilblivelse fra start til slut for at finde ud af, om der har været en arkitekt til stede, siger vært og arkitekt Ane Cortzen.

Se alle afsnit fra den 26. september kl 06:00 på DRTV.

Ondskaben i os DR TV
26 sep 2021
06:00

Ondskaben i os

Dokumentar
Læs omtale

Amerikansk dokumentarserie fra 2019.

Tatoveringer, satanisme og sylespidse tænder. Mistænkt for kannibalisme og mord. Den karismatiske Pazuzu Algarad skræmmer livet af mange i sit kristne lokalsamfund. Men hvad er den sande historie?

Se alle fem afsnit fra den 26. september kl 06:00 på DRTV.

tirsdag 28. september
Brixtofte - helt
28 sep 2021
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2021

Tirsdag d.8.11. 2016 bliver den kendte bykonge Peter Brixtofte fundet død. Hans datter har ikke kunnet få fat på ham i fire dage, og synet, der møder hende, er ikke til at bære. Peter Brixtofte er en af de mest kulørte, resultatskabende og skandaleombruste borgmestre, Danmark nogensinde har haft. Han skabte den perfekte kommune, med de laveste skatter og de fleste goder. Men på trods af hans politiske talenter og mange synlige succeser endte han livet udskammet og ensom.

Søs
28 sep 2021
06:00

Søs, Molly og malerne

Underholdning
Læs omtale

På DR1 er der mulighed for at blive klogere på nogle af de største danskere malere, der har sat deres penselstrøg og tydelige aftryk på dansk kunsthistorie, når Søs og Molly Egelind introducerer os for blandt andre J.F. Willumsen, Franciska Clausen, P.S. Krøyer og Asger Jorn.

Søs Egelind tager udgangspunkt i sin egen livlige fantasi og sanser, når hun møder kunstnerne, der i serien er bragt til live gennem en kombination af deres egne selvportrætter og kunstig intelligens. Rejsen går blandt andet til Skagen, Paris og tilbage i 1800-tallet i jagten på viden om, hvorfor kunsten, kunstnerne og deres liv formede sig, som de gjorde.

Med sig ved sin side har Søs Egelind datteren Molly Egelind, der gør os klogere på kunstnerne og deres samtid.

– Det har været utroligt spændende at rejse rundt i Danmark og dykke ned i de fantastiske og nye historier om seks af de største afdøde kunstnere, vi kan bryste os af herhjemme. I programmerne bliver kunstnerne bogstaveligt talt bragt til live gennem deres selvportrætter, og jeg håber virkelig, vi kan inspirere seerne til at opleve kunstnerne og deres værker på de mange fine museer her i landet. Kunst skal opleves i virkeligheden, siger vært og skuespiller Søs Egelind.

’Søs, Molly og malerne’ i seks afsnit har premiere 28. september på DRTV og samme dag klokken 20.30 på DR1.

onsdag 29. september
Vi er ordbildne DR TV
29 sep 2021
06:00

Vi er ordbildne

Underholdning
Læs omtale

Dansk livsstilssprogram fra 2021

Forestil dig, at du har svært ved at skrive en indkøbsliste, stave dit eget navn eller læse en bog højt for dit barn. Det er hverdagen for Carina, Frank, Noah og Nana. De er ordblinde og har gennem hele deres liv kæmpet med bogstaverne. Men nu skal det være slut. Sammen med succesforfatteren Sara Blædel, der også er ordblind, er de klar til at se deres udfordringer i øjnene. Igennem fire måneder får de intensiv ordblindeundervisning, og undervejs bliver de testet ude i den virkelighed, der er så propfyldt med ord. Det bliver hårdt, og de bliver udfordret til det yderste, men kampen mod ordene skal ikke stå i vejen for deres drømme.

Se alle seks afsnit fra den 29. september kl 06:00 på DRTV.

torsdag 30. september
Den Grønne Optur DR1
30 sep 2021
06:00

Den grønne optur

Underholdning
Læs omtale

DR-vært Joakim Ingversen og DR Nyheders klimakorrespondent Thøger Kirk er det umage makkerpar i, hvad der bedst kan kaldes et klima-roadtrip i tre episoder, der har premiere på DR1 torsdag den 30. september. Titlen er ’Den grønne optur’.

I en elbil kører de to rundt i Danmark for at tage temperaturen på, hvilke klimavenlige løsninger, der allerede findes eller er godt på vej indenfor fødevarer, bolig og transport. Tre områder, der er blandt nogle af de helt store menneskeskabte udledere af drivhusgasser som CO2.

Alle tre programmer i serien ’Den grønne optur’ kan ses på DR’s streamingtilbud DRTV fra klokken 6.00 torsdag den 30. september. På DR1 bliver de vist fra torsdag den 30. september klokken 21.25 samt den 7. oktober og den 14. oktober klokken 21.25.

 

Bemærk at listen bliver opdateret med yderligere titler, da DR kun rapporterer tre uger frem her på artiklens udgivelsestidspunkt.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button