Februar på DRTV byder blandt andet på DR premieren på Riget Exodus, der er både
Dansk Melodi Grand Prix og MGP samt premiere på en ny omgang Danmarks næste klassiker og Operarejsen.
DRTV frigiver info 3 uger frem, hvor der endnu mangler titler for slutningen af måneden, vi tilføjer dem når de kommer.
06:00
Læs omtale
RIGET EXODUS havde Danmarkspremiere på Viaplay den 9. oktober 2022 og nu kommer den så på DR. Den 3. februar får Lars von Triers RIGET EXODUS premiere på DRTV.
Alle afsnit af RIGET EXODUS kan ses på DRTV fra den 3. februar og bliver efterfølgende sendt på DR1 hver søndag fra den 5. februar. De restaurerede udgaver af sæson 1 og 2 kan allerede opleves på DRTV fra den 13. januar.
RIGET EXODUS – det handler den om
Stærkt påvirket af spøgelses tv-serien RIGET søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til RIGET er begyndt at åbne sig på ny.
Med RIGET EXODUS fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 90’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene hvor det onde har vundet fodfæste, og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys, gru og grin.
RIGET EXODUS – de medvirker
RIGET EXODUS lover et cast i særklasse, når en perlerække af både danske og svenske stjernenavne får deres gang på Riget. Bodil Jørgensen ses i en af seriens hovedroller som søvngængeren Karen, og Lars Mikkelsen spiller den konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan, hvis sekretær Fru Svendsen spilles af Birthe Neumann. Nikolaj Lie Kaas spiller den indebrændte reservelæge Filip Naver og Nicolas Bro er portøren Bulder. Rigets helt nye opvaskere spilles af Jesper Sørensen og en specialfremstillet robot.
Ghita Nørby er tilbage i rollen som den tidligere narkoselæge Rigmor Mortensen, og den tidligere reservelæge Judith spilles af Birgitte Raaberg. Henning Jensen er tilbage som Hospitalsdirektør Bob, og sygeplejersken Camilla spilles igen af Solbjørg Højfeldt. Også et gensyn bliver det med Peter Mygind som Mogge og Søren Pilmark i rollen som reservelægen Krogshøj også kaldet Krogen. Laura Christensen vender tilbage i rollen som Mona, og Udo Kier ses i rollen som Storebror.
Den svenske stjerne Mikael Persbrandt spiller overlægen Helmer Jr., også kaldet Halmer, søn af den legendariske Stig Helmer – den notorisk dansk-hadende svenske overlæge, som Ernst Hugo Järegård fik udødeliggjort i seriens første sæsoner. Tuva Novotny spiller neuropsykologen Anna, der hjælper Helmer Jr. med at falde til på Rigshospitalet, og sikrer at alt går rigtigt til. Den svenske verdensstjerne Alexander Skarsgård ses i rollen som svenskernes advokat på Rigshospitalet, en rolle han arver efter sin far, Stellan Skarsgård, som også spillede advokat i anden sæson af Riget. Ida Engvoll spiller rollen som hackeren Kalle.
I de øvrige roller ses bl.a. David Dencik, Anders Mossling, Asta August, Jens Albinus, Vic Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.
Zentropa, Viaplay og DR står bag RIGET EXODUS
Som i de tidligere sæsoner har Lars von Trier skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Louise Vesth producerer for Zentropa Entertainments, mens Viaplay og DR er co-producenter.
I forbindelse med produktionen af RIGET EXODUS har RIGET I og II undergået en gennemgribende restaurering, således at alle sæsoner kan udsendes samlet i højeste kvalitet til både gamle og nye fans.
20:00
Læs omtale
Når årets Danmarks Indsamling går live på DR1 lørdag den 4. februar fra Værket i Randers for at samle ind til verdens sårbare børn, bliver det med Sara Bro, Ulla Essendrop og Katrine Muff ved roret.
I år er det 17. gang, at indsamlingen holdes. Siden Danmarks Indsamling blev holdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med over 1,4 milliarder kroner, der har hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid. Læs mere på danmarksindsamling.dk.
Sara Bro er netop hjemvendt fra Etiopien med Danmarks Indsamling. Her har hun forud for årets indsamling fået et indblik i, hvordan tidligere donationer er kommet på arbejde og nu skaber muligheder for sårbare børn.
– På min tur har jeg mødt børn, som har boet på gaden og kæmpet for at overleve, som nu har fået et sted at bo og får hjælp til komme videre med deres liv gennem uddannelse i blandt andet iværksætteri. Nogle af børnene bliver endda genforenet med deres familier. Det er fantastisk at se, hvordan donationerne fra Danmarks Indsamling hjælper børnene på en respektfuld og anerkendende måde, og at børnene derfor begynder at tro på en bedre fremtid, forklarer Sara Bro.
Projektet i Etiopien hjælper børn, der lever på gaden, hvor de mest udsatte børn får husly, mad og sundhedstjek samt udviklet deres kompetencer, så de kan få et job og en sikker tilværelse. Flere end 10.000 børn under 18 år lever på gaden i Etiopiens hovedstad.
Donationerne går denne gang til verdens sårbare børn, som der desværre kommer flere af som konsekvens af global økonomisk nedgang, energi-, fødevare- og klimakrise samt efterveerne af pandemien. Konsekvenserne for verdens sårbare børn er blandt andet underernæring, at de tvinges ud i ekstrem fattigdom og børnearbejde eller bliver drevet på flugt.
06:00
Læs omtale
Svensk dokumentarserie fra 2022.
En søndag eftermiddag i maj cykler den udviklingshæmmede Carlos mod kiosken i den lille svenske by Strömsund. Herefter forsvinder han uden spor. Nu er der gået 18 år, siden Carlos forsvandt. Og journalisten Bo-Göran Bodin har lovet hans mor at gøre et sidste forsøg på at finde ud af, hvad der hændte ham.
Se alle afsnit fra den 6. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Tidligere spillere på det danske kvindelandshold bryder nu et af fodboldens store tabuer. For første gang står de frem og fortæller om en ensom kamp udenfor banen. Det danske kvindelandshold i fodbold har oplevet enorm fremgang de sidste ti år. Men bag den store succes gemmer sig en hverdag, hvor flere elitespillere kæmper med alvorlige psykiske lidelser.
Se alle afsnit fra den 6. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Temauge på Ultra.
I uge seks har mange skoler fokus på seksualundervisning under temaet ”Uge Sex”, der i år sætter fokus på krop, myter og misforståelser. Også på Ultra sætter vi fokus på kroppen i et særligt tema under titlen ”Uge Sex”. Her kan du blandt andet blive klogere på, hvad der sker med kroppen, når man kommer i puberteten, vi ser på normer og idealer og forsøger at komme misforståelserne i to nye episoder af GLOW. Kig med i ”uge Sex”, og bliv klogere på kroppen og dens forskelligheder.
Se programmerne i temaet fra mandag den 6. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Dansk dokumentar fra 2023.
De var blandt de 250.000 tyske flygtninge, der på Hitlers befaling i krigens sidste måneder blev sendt til Danmark. Nu ser fire tidligere flygtningebørn tilbage på den livsfarlige flugt og deres ophold i Danmark. Alle har en særlig forbindelse til Oksbøllejren, der i løbet af 1945 blev Danmarks femtestørste by. Filmen berører også den tragedie, der rammer Skjern den 4. maj 1945 kun få timer før befrielsen, og indeholder klip, der aldrig tidligere er vist på TV.
Se dokumentaren fra den 8. februar kl 06:00 på DRTV.
20:00
Læs omtale
Dansk Melodi Grand Prix 2023 afholdes den 11. februar på DR1 og i Arena Næstved. De to værter, der skal holde seerne med selskab igennem en festlig aften bliver duoen Tina Müller og Heino Hansen.
I løbet af showet skal otte artister blive til tre, og her er det udelukkende seernes stemmer, der bestemmer hvilke tre sange, der skal spilles en ekstra gang i Arena Næstved.
Når vinderen blandt de sidste tre sange skal findes, deles stemmerne ligeligt mellem årets faglige jury og seerne. Alle stemmer vægter det samme, og den artist, der får flest stemmer, vinder Dansk Melodi Grand Prix og skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Liverpool, Storbritannien til maj.
Maia maia: Beautiful bullshit
maia maia – beautiful bullshit (DMGP23)
Sangskriver og producer: Maja Barløse
Sangskrivere: Joy Deb, Niclas Lundin
Søren Torpegaard Lund: Lige her
Søren Tupregaard Lund – Lige her (DMGP23)
Producer: Søren Christensen
Komponister: Tim Schou, Steven McClintock
Tekstforfattere: Tim Schou, Martin Palme Skriver, Lasse Storm Olsen
Mariyah LeBerg: Human
Mariyah Leberg – Human (DMGP23)
Producer: Chief 1
Sangskrivere: Chief 1, Moon Mariyah Ellise Traasdahl, Nermin Harambasic
Nicklas Sonne: Freedom
Nicklas Sonne – Freedom (DMGP23)
Producer, komponist og tekstforfatter: Nicklas Sonne
Frederik Leopold: Stuck on you
Fredirick Leopold – Stuck On You (DMGP23)
Producer: Lasse Lindorf
Sangskriver: Lasse Lindorf, Frederik Jyll
Eyjaa: I was gonna marry him
EYJAA – I Was Gonna Marry Him (DMGP23)
Sangskrivere: Anders Hansen, Rasmus Olsen, Thomas Buttenschön, Maria Broberg
Reiley: Breaking my heart
Reiley – Breaking My Heart (DMGP23)
Sangskrivere: Sivert Hjeltnes Hagtvet, Hilda Stenmalm, Bård Mathias Bonsaksen, Rani Petersen
Micky Skeel: Glansbillede
Micky Steel – Glansbillede (DMGP23)
Komponist og tekstforfatter: Micky Skeel, Martin Per Bjelke
06:00
Læs omtale
I dokumentarserien ’Dødelige Drømmekroppe’ følger vi Simon, Henning og Mikael, der i jagten på en muskuløs overkrop for år tilbage fik sprøjtet paraffinolie i armene.
En beslutning med fatale konsekvenser, da de efterfølgende har døjet med store smerter og gener fra indsprøjtningerne – hovedsageligt fordi kroppen siger fra.
En stigende tendens
De tre mænd er langt fra alene. På Herlev Hospital sidder overlæge Ebbe Eldrup, som siden 2018 har registreret patienter med gener efter indsprøjtninger med paraffinolie: Fra en enkelt patient i januar 2018 til 202 patienter i august sidste år. Samtidig forventes mørketallet at være langt større, og i efteråret 2022 døde den første dansker som følge af paraffinolieindsprøjtninger.
I tre afsnit følger seerne de tre mænds hverdag og mødet med sundhedsvæsenet i håbet om en mere udholdelig hverdag. En eventuel operation er kompleks, risikabel og i nogle tilfælde umulig, hvilket gør, at de i sidste ende føler at løbe panden mod en mur uden hjælp at hente.
Se ’Dødelige Drømmekroppe’ fra søndag den 12. februar på DRTV og på DR1 mandag den 13. februar klokken 20.30.
06:00
Læs omtale
Svensk dokumentarserie fra 2023.
Sverige, november 1984. Den kolde Krig er på sit højeste. To svenske piger driver til havs i en robåd, men efter to skræmmende døgn bliver de reddet af et sovjetisk fragtskib – fjenden. Hvorfor?
Se alle afsnit fra den 13. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Fem nye, fantastiske designere kaster sig endnu en gang ud i at prøve at skabe Danmarks Næste Klassiker på bare tre uger. Og selvom den første opgave skal være en lille en, bliver den langt fra nem.
Endnu en gang er det Mette Bluhme Rieck, der skal holde styr på deltagerne, mens det er de to prisvindende designere Kasper Salto og Louise Campbell, der stiller opgaverne og vurderer, hvem der har lavet Danmarks Næste Klassiker.
Se afsnittet fra den 14. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Oscar-nomineret dansk dokumentarfilm fra 2022.
Den årelange krig i det østlige Ukraine kræver sine ofre. Børn, voksne og deres familier er blevet drevet ud i fattigdom og social armod. Ofte er det børnene, der betaler den højeste pris. I et hus tæt på frontlinjen driver en lille gruppe engagerede socialarbejdere et børnehjem for de børn, som er blevet svigtet og forladt af deres forældre. Her kan de søge tilflugt og få et pusterum i de tilladte ni måneder, det tager myndighederne at afgøre barnets fremtidige skæbne.
06:00
Læs omtale
Amerikansk dokumentarserie fra 2022.
Kom med ind i terapilokalet med parterapeuten Orna Guralnik og fire nye par, der kæmper med kærligheden. Ping og Will lever i et åbent forhold og har svært ved at håndtere udfordringerne ved at leve sådan. Molly spekulerer på, om ægteskabet med Josh kan overleve mange år med svigt.
Se alle afsnit fra den 16. februar kl 06:00 på DRTV. Hvis du ikke kan vente, kan du allerede nu se sæson 1 og 2 på DRTV.
06:00
Læs omtale
14-årige Bertram arbejder stadig i Danmarks største influencer-bureau, mest fordi hans mor ejer firmaet. I den nye sæson flytter firmaet dog på landet over sommeren, da hans mor har forelsket sig i en moderne hippie med bløde værdier. Det betyder, at Bertrams sommerferie bliver afbrudt af influenter, der skal have hjælp til virale kampagner og personlige dilemmaer samtidig med at han skal tøjle mors nye kærestes småirriterende datter og prøve at tjene penge nok til at komme på efterskole næste år. Selv om Bertram går til opgaverne med de bedst intentioner, er det bare ikke altid nok, når tingene går stærkt, og showbiz-Danmark skal bruge en hånd fra en småklodset teenage-piccolo.
Se de første par afsnit fra fredag den 17. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Er du vild med monstrene fra FredagsTamTam, så kan du godt begynde at glæde dig!
Nu kan du nemlig se den nye danske animationsserie om de Mesterlige Monsterbørn i Ramasjang i DRTV. Og du kan også følge den gakkede finske serie om Den gule yeti.
Det vrimler faktisk med monstre – men heldigvis har vi også tre unge monsterfans, der er på ferie hos deres morfar i Grummebæk og i skarp træning som monsterjægere.
Se de første 13 afsnit af Mesterlige Monsterbørn og de første 13 afsnit af Den gule yeti i Ramasjang i DRTV fra fredag den 17. februar kl 06:00.
06:00
Læs omtale
Engelsk gyserkomedieserie fra 2022.
Velkommen på mareridtsskibet! Jamie på 20 stiger om bord på krydstogtskibet The Sacramentum. Han vil finde ud af, hvad der er sket med hans søster, som forsvandt fra skibet for tre måneder siden. På skibet møder han den diktatoriske ledelse og de andre nyansatte. Mens de nyansatte holder en vild velkomstfest, bliver et besætningsmedlem udsat for et brutalt overfald.
Se alle afsnit fra den 17. februar kl 06:00 på DRTV.
19:00
Læs omtale
Lørdag den 18. februar klokken 19.00 er det tid til årets helt store familiefest, når DR1 og DRTV blænder op for børnenes MGP, direkte fra Arena Næstved.
Det bliver nemlig alt andet end kedeligt, når værterne Jonas Madsen og Stephania Potalivo i selskab med de otte finalister sørger for en brag af en fest med masser af dans, musik og højt humør.
De otte sange fra årets MGP kan høres fra fredag den 27. januar, men allerede nu kan du møde alle finalisterne, som skal på scenen i Arena Næstved.
ELINOVA: Mod strømmen
Elin og Nova på 12 år kommer begge fra Nørrebro, og de kalder sig tilsammen for ELINOVA. De har skrevet sangen ‘Mod strømmen’, fordi de synes, at det er vigtigt, at man skal være sig selv, og man for eksempel ikke skal lade sig påvirke af noget, hvis man ikke synes, at det er det rigtige.
Pigerne har kendt hinanden altid, da deres forældre også er gode venner. Elin og Nova har længe drømt om at være med i MGP, og de har haft en tradition med se showet sammen. Sidste år begyndte de at skrive en sang sammen, og de kunne ikke i deres vildeste fantasi forestille sig, at de kom med, men det gjorde de! Pigerne elsker begge Harry Potter, og så er de vilde med at hænge i trapetz sammen. Elins største idol er Jada og Novas er Pernille Harder. Med sig på scenen har Elin og Nova de tre seje dansedrenge Storm, Emilio og Sebastian.
Dysseband: På tur
Søskendeparret Iben og Axel danner sammen deres venner Alvilde og Ulrik bandet Dysseband. Pigerne er 9 år gamle, og de er klar til give den gas som forsangere, mens de to 13-årige drenge styrer instrumenterne med hård hånd. Axel er at finde på klaveret og Ulrik på trommerne.
Kunstnernavnet ‘Dysseband’ er stærkt inspireret fra byen, hvor de kender hinanden fra – nemlig Dyssegård. Pigerne har gået i børnehave sammen og drengene går i samme folkeskoleklasse. Sangen ‘På Tur’ handler om, at man skal ud på tur og have det fedt. Ulrik og Axel har skrevet melodien til sangen, og de to piger Iben og Alvilde har skrevet teksten. Fælles for bandet er, at de alle elsker musik, men udover det, så elsker de to drenge at spille tennis, og de to piger er vilde med lave gymnastik!
Girls On Fire: Drømme
De tre 11-årige piger Anissa, Kajsa og Ellinor danner tilsammen rap-trioen Girls On Fire. De har skrevet sangen ‘Drømme,’ som de fik idéen til, fordi folk kritiserede deres drømme. Pigerne mener, at det er vigtigt at drømme og tro på det, som man drømmer om.
Anissa og Ellinor går i klasse sammen, og Kajsa går i deres parallelklasse. De blev alle tre gode venner i 2. klasse, da de fandt ud af, at de har en fælles interesse for at synge og rappe. De mener, at det er musikken, der har bundet dem sammen, og de elsker at øve sig og blive bedre. De har også vundet deres SFOs talentkonkurrence ‘Klubben har talent.’ Anissa elsker Jiu Jitsu, Kajsa er vild med fodbold og Ellinor kan godt lide at lave mad.
Frederik: Preteen
12-årige Frederik kommer fra Sønderjylland – nærmere bestemt Dybbøl. Han har skrevet sangen ‘Preteen,’ som handler om, når man er lige ved at være teenager, og man bare gerne vil bestemme over sig selv. Frederik elsker musik og teater. Han spiller i et talentband, og han har spillet guitar, siden har var ni år gammel. Frederiks livret er pizza eller sushi, og hans hemmelige talent er, at han er god til at stå på hænder. Frederik elsker pop og hiphop, og hans yndlingsartister er Christopher eller Lukas Graham. Med på scenen har Frederik trommeslageren Daniel, guitaristen Emil og bassisten Hugo.
The Five: Tænk dig om
Det 11-årige slæng fra Rønde består af pigerne Alma, Freia, Esther, Sine og Andrea, som tilsammen udgør The Five. De har skrevet sangen ‘Tænk dig om’, som handler om, at man ikke skal svigte hinanden, når man fx har en legeaftale og hellere vil være sammen med nogle andre. Idéen til sangen fik de i et frikvarter.
De fem piger går alle i samme klasse på Ugelbølle Friskole. Ester og Freias største idol er Emma Watson. Alma er vild med fodboldspilleren Trent Alexander-Arnold. Andrea går til hiphopdans, og Sine kan godt lide at øve sig på tricks på sin trampolin. De elsker alle sammen at tage på shopping sammen og hænge ud på klubben.
Sophia: Det’ bare tanker
12-årige Sophia lærte sin første sang, da hun var to år gammel, og hun har set MGP, så langt tilbage som hun kan huske. Sangen ‘Det bare tanker’ handler om, at man skal prøve at lade være med at sammenligne sig selv med andre, da det kan gøre én rigtig ked af det.
Sophia håber på, at hendes sang får andre til at tænke over, at man er god nok, som man er. I Sophias fritid synger hun i to bands, hun elsker at tegne, være sammen med sine venner og sin hund. Sophias livret er tarteletter, og så elsker hun at gå sent i seng!
Gustav & Magne: Gi’ dem til mig
Gustav og Magne drømmer om at have flere penge, for når man er ung, så er det fedt at have sine egne penge og købe det, man vil. De er 13 år gamle, og når man ikke er fyldt 15 år endnu, så kan det være svært at få et job. Idéen til sangen ‘Gi dem til mig’ kom i forbindelse med en projektopgave i skolen, hvor emnet var penge. Drengene har været bedste venner siden 4. klasse, og de elsker at hænge ud i Gustavs garage, som er lavet om til en musikgarage. Her kan drengene rigtig nørde musik.
Gustav er vild med tage billeder med sit spejlreflekskamera, elsker at hænge ud med sine venner, og så hader han at tømme opvaskemaskinen. Magne går til gymnastik, cello og kor, og så hader han at svinge støvsugeren. Gustav og Magne får selskab på scenen af de tre dansere Seth, Mikkel og William.
PomfrIDA og MAYAnnaise: Hemmelighed
Bag bandnavnet, som vækker sulten i de fleste, gemmer sig de to 10-årige piger Ida og Maya. Pigerne har skrevet sangen ‘Hemmelighed’, som handler om, at det godt kan føles lidt svært, når nogen holder en hemmelighed for en. Ideen til sangen kom til pigerne ude i skolegården, og de har altid drømt og talt om MGP. De vil gerne fortælle andre, at de også har prøvet at føle sig udenfor, når nogle hvisker om hemmeligheder.
Ida og Maya kender hinanden fra skolen, og bandnavnet kom til dem, fordi Maya tit bliver kaldt MAYAnnaise, og hvad passer godt til det? PommesfrIDA! Maya går til gospel og gymnastik i sin fritid, og Idas hemmelige talent er, at hun kan trylle. Med på scenen sammen med PommesfrIDA og MAYAnnaise kommer de fire dansere Alma, Elin, Norma og Alisha.
06:00
Læs omtale
Hvor vi i sæson 1 efterlod komponist Allan Gravgaard Madsen og hans to hjælpere, Frederik Cilius og Rasmus Bruun, optimistisk skålende over Allan Gravgaard Madsens gode takter i hans kommende opera, møder vi en mere modløs Allan Gravgaard Madsen på en bænk i starten af anden sæson.
Han har fået skriveblokade og kan ikke komme videre med sit værk. En ny inspirationstur ud i operaens verden må derfor begynde. Fra Finland til Palermo rejser den velkendte operatrio afsted, og de indlogerer sig på finurlige moteller, kroer og camps undervejs.
Se alle afsnit fra den 19. februar kl 06:00 på DRTV eller se dem ugentligt på DR2 fra 19/2.
De syv programmer af Operarejsen formidles i denne sæson ikke kun via skærmen, men også på lyd. P2’s nye program Operaguiden går i fodsporene på de operaer som TV-serien besøger, og skaber for hver episode et dybere kendskab til indholdet.
Operaguiden har tre værter: radiovært Benedikte Granvig, kulturjournalist Thorkild Jacobsen og dirigent Magnus Larsson, og de vil sammen forsøge at formidle endnu mere operaindhold til de interesserede danskere. – De tre værter har hver deres viden og tilgang til opera, og sammen vil de give et indblik i hver enkelt operas handling, musikalske særheder og de komplicerede plots og magtkampe, der har påvirket komponisten og værket, siger Signe Allerup, der er P2-redaktør på ‘Operaguiden’.
Foruden ‘Operaguiden’ kan interesserede lyttere også høre det fulde værk til ‘Operaaften’ hver lørdag på P2 klokken 19.20 eller i DR Lyd.
06:00
Læs omtale
21-årige “Chap” har forladt Danmark og er draget frivilligt i krig i Ukraine. Uden forsikringer eller sikkerhedsnet. Sammen med sin norske makker rejser han rundt som finskytte. I Danmark agerer et frivilligt undergrundsnetværk af veteraner bagland for andre danske soldater, og hjemme hos Chaps mor ligger et afskedsbrev fra hendes søn – klar til at blive åbnet, hvis det værste sker.
Se dokumentaren fra den 20. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Britisk dokumentarserie fra 2022.
Præsident Vladimir Putin og hans handlinger har forårsaget dybe splittelser i Europa og Nato. Fra massakren på Maidan pladsen i Rusland, nedskydningen af Malaysia Airlines-flyet MH17 til annekteringen af Krim i 2014. Her fortæller nøglepersoner som Boris Johnson, Jens Stoltenberg, Francois Hollande, Theresa May og David Cameron om deres vanskelige samtaler og forhandlinger med Putin, og hvordan han åbenlyst løj for dem.
Se alle afsnit fra den 20. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Under den tyske besættelse af Danmark opstod en særlig modstandsbevægelse blandt mange læger. Det faktum at læger og hospitaler havde særlige muligheder og privilegier, udnyttede man ihærdigt til stor skade for besættelsesmagten. Det kom til meget dramatiske episoder, og det krævede et stort mod, ofte blandet med ungdommelig dumdristighed. Programmet skildrer nogle af de mest vilde og ofte utroligt farlige operationer under krigen.
Se dokumentaren fra den 22. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Dansk fiktionsserie fra 2023.
Kenneth og Jamal er telefonsælgere hos et firma, der sælger “grøn” strøm. Firmaet har dog en mørk side, og råddenskaben dukker langsomt frem. Chefen er nemlig karismatisk, men utilregnelig.
Se alle afsnit fra den 24. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Otte nye unge bagetalenter er klar til at dyste i at lave kreative kagekreationer med knivskarpe snit. Det er igen dommerparret Markus og Katrine, der får æren af at bedømme kagerne. Der bliver bagt selvportrætkager og yndlingskager, og Joakim Ingversen får pludselig et særligt opkald fra chefen.
Se afsnittet fra den 25. februar kl 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Ejendommen Den Sønderjyske By på Frederiksberg skal pludselig sælges til Blackstone, verdens største kapitalfond. Lejerne tager kampen op mod overmagten og får rigtig medvind, da et gammelt skøde fra 1932 dukker op. Skødet viser sig at kunne gøre lejerne til boligmillionærer, men dilemmaerne vælter ind og truer fællesskabet og hele udlejnings-markedet på Frederiksberg.
Vises på DRTV 27. februar fra 06:00 og kl. 21:25 på DR1.
Der har været skrevet meget om sagen om Den Sønderjyske By, men Christoffer Dreyers nye film viser nogle af de dilemmaer, som historien om den lyserøde ejendoms beboeres kamp også indeholder.
Her i 2023 finder endnu en retssag sted i Københavns Byret. Det er den Frederiksbergske beboelsesejendom Svalegården, der har lagt sag an mod Frederiksberg Boligfond. Sagen drejer sig om, hvorvidt Svalegårdens beboere skal have lov til at købe deres ejendom for en brøkdel af markedsprisen og dermed gøre dem til bolig-millionærer. Sagen i Københavns Byret vil formentligt være sidste og afgørende kapitel i en storslået ejendoms saga, der efterhånden har stået på i fem år. En sag, der gjorde den amerikanske kapitalfond Blackstone landskendt og satte den lyserøde beboelsesejendom Den Sønderjyske By på forsiden af aviserne. En sag, der fra starten, har været præget af lyssky aftaler og juridiske spidsfindigheder, men også af store dilemmaer og intern splid mellem beboerne.
Christoffer Dreyer siger: “Filmen er grundlæggende en fortælling om de små mod de store. Beboerne i den Sønderjyske By føler sig kørt over af en arrogant kommune og en boligfond, der sælger deres hjem uden at involvere dem. Men fordi et gammelt skøde dukker op, bliver det også en film om, hvad der sker, når man bliver sat i et ideologisk dilemma. Skal man blive ved med at kæmpe for billige lejeboliger til alle, eller skal man selv melde sig under boligmillionærernes fane?
Den Sønderjyske By ligger på det ydre Frederiksberg. Et smukt og charmerende ejendomskompleks med 308 lejligheder med små haver, hvor man kan bo billigt til leje. Her bor pædagoger, enlige forsørgere, pensionister, kunstnere og småbørnsfamilier i skøn forening. Sådan er det i hvert fald indtil begyndelsen af december 2018, hvor verdens største kapitalfond Blackstone køber Den Sønderjyske By af Frederiksberg Boligfond for 538 millioner kr.
Lejerne, med beboerformanden Søren i spidsen, vælger at tage kampen op mod Blackstone og laver både store og små demonstrationer. Der er opbakning fra mange sider. Lejerne får endnu mere medvind, da et gammelt skøde fra 1932 dukker op. Skødet dikterer, at hvis ejendommen nogensinde bliver solgt skal lejerne tilbydes hele ejendommen med de 308 lejligheder for 2,8 millioner kr. Beboerne hyrer advokaten Lars Langkjær, som er en af Danmarks bedste boligadvokater til at føre retssagen. En retssag, der på sigt kan gøre samtlige beboere til boligmillionærer. Sammenholdet og idealismen bliver dog sat på prøve, og dilemmaerne vælter ind. For vælger lejerne at føre sagen til ende, kan det medføre konkurser og nedsmeltning af hele udlejnings-markedet på Frederiksberg.
“Det er let nok på afstand at rynke på næsen af store kapitalfonde, der ikke har andet for øje end penge, men når der pludselig viftes med millioner af kroner lige foran ens egen næse, hvor langt holder idealismen så? Det er dét dilemma, jeg håber, at publikum kan genkende og føler sig engageret i. Det er det perspektiv, der kan give en større forståelse af, hvordan vi mennesker har svært ved at være 100% idealistiske, når store økonomiske muligheder pludselig opstår”, siger Christoffer Dreyer.
06:00
Læs omtale
Han står anklaget for blandt andet menneskehandel og seksuelt misbrug af børn. I august 2021 går retssagen mod R. Kelly i gang ved en føderal domstol i New York. 50 vidner er indkaldt til at afgive vidneforklaring. Flere af R’n’B-stjernens ofre og deres familiemedlemmer står frem og fortæller om de rystende historier, der førte til den afgørende dag.
Se alle afsnit fra den 27. februar kl 06:00 på DRTV.