Månedsguides

Nyt på Discovery+ i oktober 2023

Oktober på Discovery+ byder på en ny sæson af ‘Stjerner i trøjen’ og ‘LIMA – Indsatledere i aktion og så er der spøgelsesjagt, djævleuddrivelse og kærlighed på tværs af landegrænser.

Filtrér oversigten

tirsdag 3. oktober
Biancas verden Discovery+
3 okt 2023
00:06

Biancas verden

Underholdning
Læs omtale

Det bliver både ufiltreret og uventet, når Bianca Ingrosso inviterer svenske og internationale stjerner ind i sit hit-talkshow.

Grænseløst forelsket - Norge  - Sæson 3 Discovery+
3 okt 2023
00:06
Læs omtale

Vi følger nordmænd, der har fundet kærligheden på tværs af landegrænser. Hvad gør det ved et kærlighedsforhold, at du er vokset op med vidt forskellige baggrunde, kulturer fra forskellige sider af kloden og ikke mindst hvilke fordomme, du møder fra andre mennesker?

Norsk reportageserie fra 2023.

LIMA - INDSATSLEDERE I AKTION Sæson 2
3 okt 2023
21:04

LIMA – Indsatsledere i aktion – Sæson 2

Kanal 5
Dokumentar | Ny Sæson
Læs omtale

Fra 3. oktober kan du igen komme helt tæt på de største ulykker i Danmark og bag om, hvordan de bliver løst i programmet LIMA – Indsatsledere i aktion.

I sæson to af ’LIMA – Indsatsledere i aktion’ har man i et halvt år fulgt fem indsatsleder politi i tre politikredse: Nordjylland, Midt- og Vestsjælland og Københavns Vestegns Politi.

Programmet tager dig med helt til starten af ulykkerne, når folk ringer 112 for at få hjælp, og vi besøger nogle af dem, der tilkaldte hjælp, for at høre, hvordan ulykken skete og hvordan det gik.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Når beredskabet i Danmark rykker ud til de mest alvorlige situationer, er det indsatslederne, som træffer de afgørende beslutninger på ulykkesstedet. De skal have overblikket, når politi, brand, sund og mange andre aktører skal arbejde sammen. På ulykkesstedet er det politiets indsatsledere, der har det koordinerende ansvar. Det er også dem, der skal forudse hvilke udfordringer, der kan opstå på et ulykkessted og få tilkaldt mandskab, som kan afhjælpe det.

Indsatsleder politi har meget vide beføjelser. De kan for eksempel bede DSB om at lukke en toglinje, stoppe en bus, som de har brug for til at fragte personer i, eller bede en kaptajn om at stille sit skib til rådighed.

Indsatsleder politi arbejder ud fra teserne “Worst Case” og “Most Likely”. På vej til en opgave forestiller de sig det værste, der kan ske på ulykkesstedet, og laver en plan for det. Dog arbejder de først ud fra “Most Likely” altså det, der højst sandsynligt sker ud fra de meldinger, de får.

I programmet møder vi blandt andet Amalie Luther, der en eftermiddag på vej hjem fra arbejde oplever tumult blandt en folk drenge på Nykøbing Sj. station. Hun skynder sig derhen og hjælper en dreng, hvis ryg er smurt ind i blod. Hun ser flere snitsår fra en kniv og yder førstehjælp på stedet. En ambulance ankommer hurtigt og overtager, og senere lander også indsatsleder Flemming, som skal spærre området af så alle spor kan sikres til efterforskningen. Han koordinerer hundepatruljer, som søger i området efter gerningsmand og gerningsvåbnet.

En sen aften bliver indsatsleder Flemming fra Midt- og Vestsjællands politikreds kaldt til Holbæk. En farlig mand er på fri fod med et gevær. Han har truet sin ekskæreste og Flemming må sætte alt ind for at finde ham hurtigt. Han indsætter flere hundepatruljer og den særlige reaktionspatrulje, som er uddannet til at tage sig af farlige opgaver som denne, der involverer skydevåben. De omringer et større område og søger efter manden. I første omgang uden held, så de må spore mandens færden via hans mobiltelefon. Det lykkes og en hundepatrulje fanger manden og passiviserer ham.

torsdag 12. oktober
stjerner i trøjen sæson 3 trailer
12 okt 2023
21:00

Stjerner i trøjen – Sæson 3

Kanal 5
Underholdning
Læs omtale

I år vender vi tilbage til den legendariske Frennenæs Kaserne på Bornholm, når 12 kendte danskere skal i trøjen.

Under skarp ledelse af oberst Dar Salim, hans højre hånd kaptajn Jacob Riising og professionelle befalingsmænd fra militæret, skal de 12 deltagere gennem 10 programmer gennemgå militære øvelser, der tester dem både fysisk og mentalt. De skal lære at arbejde sammen som hold og vil blive presset til deres yderste, indtil der til sidst kun er én, der står tilbage som vinder af ’Stjerner i trøjen’.

Igen i år er 12 kendte danskere trukket i trøjen. Gruppen består af skuespillerne Jan Linnebjerg, Sofie Stougaard, Jonas Schmidt og Adam Ild Rohweder samt reality-personlighederne Janni Ree, Jackie Navarro, Gustav Andersen Salinas og Frederik Fetterlein. Slutteligt består holdet af rekrutter af DJ og model Nicoline Toft, sanger Nicky Rosendahl Russell, Patrik Wozniacki samt danseren Camilla Dalsgaard.

Alle er de der med håbet om at blive en bedre udgave af dem selv, men den specifikke årsag til, at de har valgt at trække i trøjen, er vidt forskellig. Camilla Dalsgaard har altid set sig selv som en Pippi Langstrømpe-pige, hvor intet kunne blive vildt nok, men efter hun blev mor, har hun mistet den side af sig selv. Hun håber nu på at kunne finde den frem igen. For Sofie Stougaard er det en unik mulighed for at lære nye sider af sig selv at kende og Gustav Salinas vil gerne bevise, at selvom han blev afvist af forsvaret, da han var ung, så kan han godt klare de fysiske strabadser.

Gennem ti programmer kommer deltagerne igennem opgaver, der alle er skræddersyet til at teste dem både mentalt og fysisk. Gennem hårde opgaver bliver deltagerne testet til lands, til vands og i luften, og vi vil både opleve en personlig udvikling hos deltagerne, men også se dem udvikle sig som hold.

Vejret er på ingen måder med de 12 deltagere i år og modsat de forrige sæsoner skal deltagerne i år udføre opgaverne i minusgrader, regn, kulde, slud, tåge og iskoldt vand. Alle opgaver er under befaling af oberst Dar Salim, som igen i år får sin tålmodighed testet af sin højre hånd, kaptajn Jacob Riising. Til at føre deltagerne igennem opgaverne er der professionelle befalingsmænd. Det er også dem, der undervejs uddeler karakterer til deltagerne og holder øje med, om de har orden i tingene og holder kasernen ren. For det er ikke kun øvelserne, der sætter deltagerne på prøve. Dee strikse og firkantede rammer, der er i den militære verden, tester dem også.

Undervejs kommer vi helt tæt på de medvirkende. Vi kommer til at heppe på dem og føle med dem, når de bryder sammen og når de sejrer. Dar Salim og Jacob Riising sørger for, at vi undervejs får gang i smilebåndet, for ’Stjerner i trøjen’ er ikke kun et program, hvor der bliver rykket grænser og skabt fællesskaber, det er også et underholdningsprogram, der får os til at grine.

Rekrutterne er i denne omgang skuespillerne Jan Linnebjerg, Sofie Stougaard, Jonas Schmidt og Adam Ild Rohweder. Derudover møder vi reality-personlighederne Janni Ree, Jackie Navarro, Gustav Andersen Salinas og Frederik Fetterlein. Slutteligt består holdet af rekrutter af DJ og model Nicoline Toft, sanger Nicky Rosendahl Russell, Patrik Wozniacki samt danseren Camilla Dalsgaard.

– Vi er meget glade for at bringe ”Stjerner i trøjen” tilbage på skærmen. Det er et fantastisk både underholdende og rørende program, der viser, at konkurrence og kammeratskab sagtens kan gå hånd i hånd, og vi glæder os til, at vores seere igen kan følge vores 12 kendte og modige rekrutter, der anføres af Dar Salim og Jacob Riising, siger Kristian Rosasco, Programdirektør, Warner Bros. Discovery Danmark.

I første sæson af ”Stjerner i trøjen” gik Tobias Hamann hele vejen, mens designeren Søren Le Schmidt triumferede i anden sæson.

Du kan følge med i tredje sæson af ”Stjerner i Trøjen” på Kanal 5 og discovery+ fra den 12. Oktober.

søndag 15. oktober
90 Days Fiancé - Sæson 10 Discovery+
15 okt 2023
00:06

90 Days Fiancé – Sæson 10

Reality | Ny Sæson
Læs omtale

Mød seks nye og et tilbagevendende par, der er forelsket på tværs af landegrænser, mens de begiver sig ud på en kæmpe rejse i kærlighedens navn. De internationale par navigerer rundt i kulturelle forskelle, opdager overraskende personlighedstræk og bearbejder store spændinger forårsaget af tvivlende venner og familier.

politi i forfald Kanal 5
15 okt 2023
21:00

Politi i forfald

Kanal 5
Dokumentar
Læs omtale

Danskerne kan ikke længere regne med, at politiet efterforsker kriminalitet og sikrer tryghed på gaden. Sådan lyder et opsigtsvækkende budskab fra en række betjente, der medvirker i dokumentarserien ‘Politi i forfald’ på Kanal 5. En ny stor Kantar Gallup undersøgelse, der er lavet i forbindelse med programmet, underbygger den opfattelse med et enslydende billede af problematikken. Betjente føler sig tvunget til at lade kriminelle gå fri.

I serien løfter betjentene sløret for en hverdag, hvor ofre for kriminalitet systematisk svigtes, mens gerningsmænd går fri, fordi alt mange af politiets kræfter bruges på det som betjentene oplever som meningsløse opgaver.

– Hvis den almindelige borger vidste, hvad der foregik, så ville der blive et mindre ramaskrig i Danmark. Den menige betjent har fået nok nu, og det er på tide, at vi står frem, siger politiassistent Rene Borg fra Københavns Vestegns Politi.

Rene Borg fortæller i dokumentaren om et konkret eksempel, hvor en grov sag om vold bliver bremset pga. manglende ressourcer, selvom man havde overvågning af overfaldet, identificeret de formodede gerningsmænd og fået en ransagningskendelse på deres hjem. Moderen til offeret udtaler sig i dokumentaren, da offeret her to år senere fortsat er for fysisk og psykisk medtaget til at stille op. Ransagningen bliver først gennemført ni måneder efter overfaldet uden resultatet. Efterfølgende bliver sagen henlagt.

– Den her sag bliver dråben, der får bægeret til at flyde over for mig. Jeg havde lovet den unge mand, der blev overfaldet, og hans mor, at jeg ville gøre alt i min magt for at finde gerningsmændene. Og nu måtte jeg svigte dem. Det var ikke det, jeg meldte mig til, da jeg søgte ind hos politiet, siger Rene Borg, som siden optagelserne til serien har forladt politiet.

Sagen er ikke enestående.

1300 betjente kritiserer politiets arbejdsforhold

‘Politi i forfald’ bygger, foruden interviews med politifolk, på en undersøgelse af forholdene i dansk politi lavet af analysefirmaet Kantar Gallup i samarbejde med Kanal 5 og Warner Bros. Discovery. Flere end 1300 betjente deltager i undersøgelsen, og de leverer en sønderlemmende kritik af deres arbejdsplads.

Blandt andet siger 50,4 procent af de adspurgte betjente, at de oplever, at sager henlægges uden reelt at blive efterforsket. 24,5 procent siger, at det også sker i sager med kendte gerningsmænd.

I dokumentaren reagerer justitsminister Peter Hummelgaard (S) og repræsentanter fra politiet på kritikken.

Betjentene mener, at nye politisk bestemte opgaver og forsøg på effektivisering er årsagen til et manglende menneskeligt fokus. Fokus bliver i stedet statistikker og måltal fastsat af af embedsmænd og politikere langt fra kriminaliteten på gaden.

Betjentenes kritik bakkes op af Adam Diderichsen, der er politiforsker ved Syddansk Universitet. Han mener, at politikerne begik en fejl, da de ved politireformen i 2007 ændrede styringen af dansk politi med introduktionen af New Public Management.

– Man kommer til at lave et politi, som bliver drevet efter de samme principper som en stor offentlig industrivirksomhed, hvor det gælder om at få varerne hurtigst muligt gennem samlebåndet. Det skaber en masse problemer i praksis. Vi styrer politiet ud fra det forkerte, og det sker rigtig hurtigt, når man begynder at måle offentlige institutioner ud fra måltal og produktionsmål, siger han.

I dokumentaren forklarer en række betjente, hvordan de efter politireformen har været tvunget til at nedprioritere blandt andet voldssager og narkokriminalitet til fordel for at skulle gå på gaden og udskrive færdselsbøder til cyklister uden lys for derved at indfri måltal i færdsels-kategorien.

Politiets ledelse afviser hovedparten af kritikken og henviser blandt andet til interne tilfredshedsundersøgelser og statistikker, der viser høje sigtelsesprocenter.

Fokus på resultater medfører lukkede øjne for nogle typer kriminalitet

Ifølge flere af de medvirkende betjente er flere af politiets officielle tal dog stærkt misvisende.

En betjent forklarer blandt andet, at en enkelt sag med flere forhold ofte genererer utallige sagsnumre, som i statistikkerne ligner særskilte sager. En enkelt anholdelse kan med andre ord komme til at ligne mange og tegne et billede af et politi, der er langt mere effektivt end virkeligheden er.

40,1% af de betjente der medvirker i undersøgelsen, siger samtidig, at politiet i visse tilfælde lukker øjnene for nogle typer kriminalitet af hensyn til politikredsens image. På den baggrund kan færre sager om eksempelvis narko fejlagtigt udlægges som om, kriminaliteten er faldet, selvom det modsatte, måske er tilfældet.

Risikerer karrieren ved at stå frem

Ifølge en lang række af de medvirkende i serien, har problemerne længe været kendt internt i politiet. Alligevel er det første gang et større antal betjente stiller sig frem og åbent kritiserer deres arbejdsplads. Forklaringen kan findes i undersøgelsen lavet i samarbejde med Kantar Gallup. Her siger 72,7 procent af betjentene, at det kan have konsekvenser for karrieren at udtale sig kritisk om politiet og politiets ledelse. En påstand som politiets ledelse imidlertid afviser.

fredag 20. oktober
Forenet af fodbold Discovery+
20 okt 2023
00:06

Forenet af fodbold

Dokumentar
Læs omtale

Har verdens største sport mistet sin charme? I denne dokumentarserie flyttes spotlightet fra de store stadioner til de små fodboldbaner rundt omkring i Europa – langt fra fodboldtoppens glamour og korruption.

Svensk dokumentarserie fra 2023.

Oktober er lig med Halloween, og du finder som altid masser af (u)hyggelig underholdning på discovery+.

651aa323d1af6 thumbnail

Glæd dig bl.a. til Jack Osbourne’s Night Of Terror’, hvor du kan komme med på en rædselsnat som ingen anden, når Jack Osbourne udforsker de mest uhyggelige destinationer på tværs af Amerika sammen med sin familie og nærmeste kendisvenner.

651aa4b52fdbe thumbnailEller dyk ned i ‘Ghost Adventures: Devil Island’, hvor Zak Bagans og hans hold undersøger verdens mest hjemsøgte steder. Kaos forfølger Zak og mandskabet, når de krydser San Francisco Bay for at udforske Angel Island med det misvisende navn.

651aa57916700 thumbnail

Se også frem til sæson to af ‘The Ghost Town Terror’ (premiere 8/10), hvor en familie fra Seattle flytter til en spøgelsesby i Montana og hurtigt finder ud af, at de ikke er alene. De frygter, at paranormal aktivitet vil forpurre planen om at drive en gæsteranch og hidkalder Tim Wood og Sapphire Sandalo til at finde kilden til hjemsøgelserne.

Find hele udvalget af Halloween-programmer HER

Kilde: Discovery+ presse

I samme kategori

Back to top button