Nyt forbrugerprogram med Morten Spiegelhauer – Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste

| onsdag 07. okt, 2015 15:16 | 0 Kommentarer
Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste TV 2

Foto: Per Arnesen / TV 2

Nyt forbrugerprogram med Morten Spiegelhauer har premiere på TV 2 mandag 19. oktober.

Hver dag står vi som forbrugere over for mange valg og indviklede regler, når vi handler. Uanset om det er røgalarmer, juicepressere eller bleer, vi er på udkig efter, kan det være svært at gennemskue de bedste køb. Og hvad gør man, hvis man føler sig snydt?

Det er nødvendigt med en stemme, der er på forbrugernes side. Det får danskerne, når TV 2 og TV 2 PLAY har premiere på ‘Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ mandag 19. oktober kl. 20.50.

I det nye forbrugermagasin rykker Morten Spiegelhauer ind hos Forbrugerrådet Tænk og går sammen med den uafhængige medlemsorganisation ind i sager på forbrugernes vegne.

”Jeg er selv forbruger”
– Det har været vildt spændende at få et indblik i det arbejde, som en flok ildsjæle laver for at sikre os forbrugere. Jeg er jo selv forbruger, og de nye programmer er noget, man som seer og forbruger kan bruge i sin hverdag, siger Morten Spiegelhauer, som seerne især kender fra TV 2s undersøgende dokumentarprogrammer ‘Operation X’.

Han fortsætter:

– Dette er ikke afslørende dokumentar, som jeg har lavet meget af tidligere, men derimod programmer, der kan klæde os forbrugere på til at træffe nogle bedre valg. Og når den så er helt gal, for eksempel hvis loven bliver brudt, hvis produkterne er decideret farlige for forbrugerne, eller hvis myndighedernes kontrol svigter, så vil jeg sørge for at få placeret et ansvar.

Forbrugerhistorier og test
De otte programmer, der sendes hen over efteråret, handler hver gang om forbrugerhistorier og laboratorietest af produkter, hvor Morten Spiegelhauer finder frem til det produkt, der er bedst i test.

Desuden er der kortere forbrugerhistorier i programmerne – historier, der ofte tager udgangspunkt i henvendelser til Forbrugerrådet Tænk fra forbrugere, der er stødt ind i problemer. Her hjælper Morten Spiegelhauer med at finde ud af, hvad der er op og ned for forbrugeren.

Samarbejde med Forbrugerrådet Tænk
TV 2s samarbejde med Forbrugerrådet Tænk er oplagt, fordi Forbrugerrådet Tænk i forvejen laver en masse test og research – mens TV 2 gerne vil dele de gode historier med danskerne.

– Det er oplagt at lave sådan et samarbejde, og Morten er i mine øjne den helt rigtige vært, fordi forbrugerjournalistik handler om en væsentlig ingrediens: troværdighed. Og det har Morten, siger TV 2-redaktør Helle Sønderby.

På tv2.dk vil der være et udsnit af de produkttest, der vises i programmerne, aktuelle forbrugerhistorier og masser af nyttig viden, der kan gøre livet som forbruger lidt mere overskueligt.

Kilde: TV 2

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV og Streaming Guide